Yardım Ryzen 3 3200g voltaj sorunu

64Bit

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
347
Merhaba iyi akşamlar.

Ryzen 3 3200g işlemcim mevcut aktif olarak kullanıyorum sistemde ekran kartı bulunmuyor. onboard şeklinde kullanıyorum yani apu olarak.
ancak çok fazla ısınıyor stok fan ile 75 derece görüyor overclock vs olmadan undervoltaj yapmak istediğimde ise 1.3v veriyorum 3.8ghz için ancak oyun ve sıcaklıklar güzel giderken kapanıyor sistem bazı youtube videolarında millet 1.25v ile bile kullanabiliyor overclock işinden anlıyan arkadaşlar muhtemelen sebebini bilir belirtirseniz ve yardımcı olursanız çok sevinirim discord gibi platformdan da yardım etmek istiyenler yazsın lütfen. şimdiden teşekkürler

Not: anakart b450m h
psu : fsp haydro-k bronze 80 plus (işlemci pin girişini 4+4 olarak yaptım)
cpu fan: (stok fan 1 yıldır macunu yenilenmedi)

Sorun bu olabilir mi acaba?
pek sanmıyorum hocam çünkü color master kullanmıştım yenilerken ama bende düşündüm ve macun sipariş ettim bugün ama undervoltta öyle olmaması gerekiyor bildiğim kadarıyla

pek sanmıyorum hocam çünkü color master kullanmıştım yenilerken ama bende düşündüm ve macun sipariş ettim bugün ama undervoltta öyle olmaması gerekiyor bildiğim kadarıyla
Kasan nedir?

undervoltaj yapmak istediğimde ise 1.3v veriyorum 3.8ghz için ancak oyun ve sıcaklıklar güzel giderken kapanıyor sistem bazı youtube videolarında millet 1.25v ile bile kullanabiliyor overclock işinden anlıyan arkadaşlar muhtemelen sebebini bilir belirtirseniz ve yardımcı olursanız çok sevinirim discord gibi platformdan da yardım etmek istiyenler yazsın lütfen. şimdiden teşekkürler

Her CPU silikonu aynı olmuyor, silikon kalitesine göre değişiyor. 1.1V 4.2 GHz olan 3600 de gördüm, 1.35V 4.2 GHz yemeyen 3600 de gördüm.
Voltaj yetmediği için kapanıyordur muhtemelen, 3.8 GHz 1.3V ile AIDA64 FPU testi yapın, Core Temp ile çekirdek kullanımına bakın.

Sharkoon TK4 RGB Midi Tower, Tempered Glass, Black​

önü mesh değil ama hava akışı fena değil yanları açık önde
Post automatically merged:

Her CPU silikonu aynı olmuyor, silikon kalitesine göre değişiyor. 1.1V 4.2 GHz olan 3600 de gördüm, 1.35V 4.2 GHz yemeyen 3600 de gördüm.
Voltaj yetmediği için kapanıyordur muhtemelen, 3.8 GHz 1.3V ile AIDA64 FPU testi yapın, Core Temp ile çekirdek kullanımına bakın.
şöyle hocam bi yanlış yazım yapmışım sistem kapanmıyor oyun crash veriyor daha doğrusu hata vermeden kendini kapatıyor

şöyle hocam bi yanlış yazım yapmışım sistem kapanmıyor oyun crash veriyor daha doğrusu hata vermeden kendini kapatıyor

AIDA64 ve Core Temp indirin, FPU testi yapın.

önü mesh değil ama hava akışı fena değil yanları açık önde
Aynı işlemciyi GLARE 7A kasa ile kullanıyorum. Hiçbir şekilde voltaj ellemedim olduğu gibi ,boşta 40 derece seninki hiç normal değil bir macun yenileyip test eder misin?

Macundandır yüksek ihtimal

Aynı işlemciyi GLARE 7A kasa ile kullanıyorum. Hiçbir şekilde voltaj ellemedim olduğu gibi ,boşta 40 derece seninki hiç normal değil bir macun yenileyip test eder misin?
benimde boşta 39-40 derece hocam sadece oyunda sıcak geldi bana

AIDA64 ve Core Temp indirin, FPU testi yapın.
hocam müsait iseniz nasıl yapacağımı söyler misiniz aida 64 kurulu core temp de sistemde kurulu

birde ben bu macunu aldım ama iyi midir ?

hocam müsait iseniz nasıl yapacağımı söyler misiniz aida 64 kurulu core temp de sistemde kurulu

Yanlış hatırlamıyorsam AIDA64'de araçlar kısmında sistem kararlılık testi olması lazım, oraya girip sadece ''Stress FPU'' yazana tıklayıp testi başlatmanız lazım.

Yanlış hatırlamıyorsam AIDA64'de araçlar kısmında sistem kararlılık testi olması lazım, oraya girip sadece ''Stress FPU'' yazana tıklayıp testi başlatmanız lazım.
tamamdır başlattım testi ne yapmam gerek başka nereleri gözetlemeliyim

Geri