Yardım İşlemcim Yanmış Olabilir mi?

ÖrdekAbi

Cezalı
80+ Silver
Reaksiyon skoru
901
ryzen 5 1600 af dün benchmark yaparken 110 dereceye çıktı ve pc kapandı açınca ise no cpu diyo ötüyo ve kapanıyo yardım edin işlemcim öldümu anakartım tuf b450m pro gaming buna uygun işlemci söyeyin işlemcim yandıysa dah güçlü bir işlemci verin

CPU ölse bilgisayar açılmaz, "No CPU" yazmaz. Fotoğraf var mı?

CPU ölse bilgisayar açılmaz, "No CPU" yazmaz. Fotoğraf var mı?
yok pc açılıyo 1 saniye ama o sırada no cpu yazıyo ve kapanıyo fotoğraf yok işlemci ne önerirsiniz bu anakarta ben r53600x düşünüyorum ekran kartım ise gtx 1080gaming

ryzen 5 1600 af dün benchmark yaparken 110 dereceye çıktı ve PC kapandı açınca ise no cpu diyo ötüyo ve kapanıyo yardım edin işlemcim öldümu anakartım tuf b450m pro gaming buna uygun işlemci söyeyin işlemcim yandıysa dah güçlü bir işlemci verin
verelim ama biraz kibar ol

ryzen 5 1600 af dün benchmark yaparken 110 dereceye çıktı ve PC kapandı açınca ise no cpu diyo ötüyo ve kapanıyo yardım edin işlemcim öldümu anakartım tuf b450m pro gaming buna uygun işlemci söyeyin işlemcim yandıysa dah güçlü bir işlemci verin
O sıcaklığa ulaşamaz diye biliyorum 99 derece de sistem kapanıyor diye biliyorum.

yok PC açılıyo 1 saniye ama o sırada no cpu yazıyo ve kapanıyo fotoğraf yok işlemci ne önerirsiniz bu anakarta ben r53600x düşünüyorum ekran kartım ise gtx 1080gaming
Dostum o işlemci kolay kolay yanmaz, çok ama çok fazla voltaj vermiş olman lazım işlemciye, o da o anakartla zor. İşlemcin bozulmamıştır.

O sıcaklığa ulaşamaz diye biliyorum 99 derece de sistem kapanıyor diye biliyorum.
işte bende şaşırdım sistem kapanmadı 110 a ulaşınca kapandı stok soğutucuda overclock yapmistim bundan oldu iste
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dostum o işlemci kolay kolay yanmaz, çok ama çok fazla voltaj vermiş olman lazım işlemciye, o da o anakartla zor. İşlemcin bozulmamıştır.
haklsısın hocam overcloclk ypatım ondan ooldu kesin

Merhaba , Değişik Bir Problem.
Tavsiyem , İşlemciyi Anakarttan Sökmen ve Anakartın BİOS Pilini Çıkarıp BİOS'u Sıfırlaman , Daha Sonra Tekrardan Bileşenleri Yerlerine Takıp Denemen Olacaktır.

hocam haklıymıssınız fazla voltaş vermişim son anda bios a girfim düzelttim sağol

Geri