Neler Yeni

İşlemcime oc yaptım ve PC açılmıyo

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,609
İsim
Özgürcan
Hiç tepki vermiyor
ıslemcı sogutucsunu sokup pc acmayaı denesene ıslemcı yavastan ısınmaya baslıyor mu ısınmıyorsa ona da bısey olmus olabılır bılgısayarcıya goturup detaylı bılgı alabılırsın onda da senın parcalar varsa saglama alır hangısınde sorun var dıye

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,244
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
PC hıc mı tepkı vermıuor fanlar donuyorsa ama klavye ve mouse ısık gelmıyorsa anakart gıtmıstır bios pili de olmamıs garantı dene ama oc da yıne garantı kapsamına gırıyor mu bılmıyorum
girmiyo

Emir Rüzgar

80+ Bronze
BIOS pilini sökün, RAM'leri sökün, CPU güç kablolarını sökün ve 10 dakika sonra hepsini takıp deneyin. Eğer olmazsa sorun büyük.
Olmadı
Mesaj otomatik birleştirildi:

ıslemcı sogutucsunu sokup PC acmayaı denesene ıslemcı yavastan ısınmaya baslıyor mu ısınmıyorsa ona da bısey olmus olabılır bılgısayarcıya goturup detaylı bılgı alabılırsın onda da senın parcalar varsa saglama alır hangısınde sorun var dıye
Kablosunumu sökiyim direk fanımı

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,609
İsim
Özgürcan
Olmadı

Kablosunumu sökiyim direk fanımı
sogutucu sok kı elınle ıslemcıye dokun ısınınıyor mu o dıye benımde anakartımda sorun olmustu denıyordum hangı parcada sorun var dıye en son ıslemcı ve anakart kalmıstı oyle yaptım ıslemcım ısınıyordu 3 4sanıye tutsan yeterlı ısınıcaktır. ısınıyorsa anakartında bır problem olmustur

Emir Rüzgar

80+ Bronze
sogutucu sok kı elınle ıslemcıye dokun ısınınıyor mu o dıye benımde anakartımda sorun olmustu denıyordum hangı parcada sorun var dıye en son ıslemcı ve anakart kalmıstı oyle yaptım ıslemcım ısınıyordu 3 4sanıye tutsan yeterlı ısınıcaktır. ısınıyorsa anakartında bır problem olmustur
Tam anlamadım sökicem fanı işlemciye dokuncam oraya kadar tamamda pc çalışmıyo nasıl ısınsın

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,609
İsim
Özgürcan
Tam anlamadım sökicem fanı işlemciye dokuncam oraya kadar tamamda PC çalışmıyo nasıl ısınsın
yasadıgın sorun cok garıp geldı bana kısa devre olabılır guc kablosunu sokup acma tusuna basılı tutar mısın baska yontem varda o bıraz ugrastırır kasa bırıktıyse elektrık tetıklemıyordur power sw sokup tornavıda ıle acarsın kasanın usb kasanın ses gırıs bıle yapabılıyormus kısa devre onları sokup pc acmayı denersın

Emir Rüzgar

80+ Bronze
yasadıgın sorun cok garıp geldı bana kısa devre olabılır guc kablosunu sokup acma tusuna basılı tutar mısın baska yontem varda o bıraz ugrastırır kasa bırıktıyse elektrık tetıklemıyordur power sw sokup tornavıda ıle acarsın kasanın usb kasanın ses gırıs bıle yapabılıyormus kısa devre onları sokup PC acmayı denersın
Güç tuşuna bastığımda ekran kartı da 1 saniyeliğine kırmızı ışık yanıyo (normalde mavi ışık yanıyo) ondan sonra hiçbişey olmuyo

Çalışırken anakarta deymiş olabilirim belki ondan dolayı olabilirmi

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,609
İsim
Özgürcan
Güç tuşuna bastığımda ekran kartı da 1 saniyeliğine kırmızı ışık yanıyo (normalde mavi ışık yanıyo) ondan sonra hiçbişey olmuyo

Çalışırken anakarta deymiş olabilirim belki ondan dolayı olabilirmi

ben yınede bı bılgısayarcıay gıtmenı tavsıye edıyorum ama sen su vıdeoyu ızle

onr1818

80+ Bronze
R5 1600 işlemcimi 3.8ghz yapmayı denedim ama cinebench testini başlattığımda PC gitti ve açılmadı bios pilini söktüm raktım yine düzelmedi
psu nuz nedir ? psu tek başına çalısıyormu aşagıdaki videodaki gibi psu yu tek başına test edin cpu gpu ve 24 pın guc baglantılarını anakarttan sokun ve videodakı gıbı test edin fanı donecekmı bozulan bir parça var ise umarım psu bozulmusdur anakart işlemci bellek vb parçalar dan daha ucuza halledilebilir psu yu önce çalıştıgını deneyın bakalım

Emre123a

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,317
İsim
Emre
Cpu fanı dönüyorsa bios resetlemeyi dene
Güş kablosunu sök güç tuşuna basılı tut elektrik boşalsın sonra clr cmos pinlerini tornavidayla değdir

Emir Rüzgar

80+ Bronze
Cpu fanı dönüyorsa bios resetlemeyi dene
Güş kablosunu sök güç tuşuna basılı tut elektrik boşalsın sonra clr cmos pinlerini tornavidayla değdir
Olmuyo denedim

İşlemci güç kablosunu söktüğümde çalışıyo

Son düzenleme:

JynOx

80+ Bronze
Olmuyo denedim

İşlemci güç kablosunu söktüğümde çalışıyo
İşlemcinde bir sıkıntı yok demekki dediğin gibi anakarta dokunduysan statik alma ihtimali var bu durumda ne yapacağıni tam hatırlamıyorum. Gpu yu başka bi pc de dene, çalışırsa belli ki anakart statik elektrik almış.

İşlemcinde bir sıkıntı yok demekki dediğin gibi anakarta dokunduysan statik alma ihtimali var bu durumda ne yapacağıni tam hatırlamıyorum. Gpu yu başka bi PC de dene, çalışırsa belli ki anakart statik elektrik almış.
Ha hatırladım fişten çek biraz basılı tut Power tuşuna 30-40sn elektriği boşalt sonra tekrar dene açmayı.

Top Bottom