Neler Yeni

işlemcimi anlamıyorum yardım amd ryzen 2600 x

Behiç

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Truyzs42
arkadaşklar amd ryzen 2600x işlemci kullanıyoum

anakartım msi b450 a pro max 3200 mhz
ram lerim xpg 3000 mhz ram
biosa girip ram frekansım ne diye merak ettim baktım 2666 mhz bende onu profil 2 kısmından 2993 mhz ye aldım
sonra işlemcimin fanı stok fan bu arada sonra f 10 basıp kaydettim
sonra işlemcim fanı hızlı dönmeye başladı kasam var içinde 1 adet fan var sıcaklığına baktım 60 50 derece boşta mhz değerleride otamatik 4.20 .3.60 .3.80 olmak üzere otomatik kendisi geziyor bu değer lerde
sonra bios a dönüp 2666 mhz geri döndüm eski frekansıma açtığımda 40 derece şuan işlemci işlemci mhz 3.60 kitledi otomatikman korkulacak bişey varmı ? ama ben bu ayarları oynamadan öncede işlemcimin mhz değerleri otomatik değişiyordu
bi sıknıtı varmı
90 tl ye snowmanın m200 soğutucusunu alcam bütcem kısıtlı
ozaman m200 soğutucuyu takınca ram frekansımı 2999 alrsam bi sıkıntı olurmu çok ısınırmı işlemci

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
arkadaşklar amd ryzen 2600x işlemci kullanıyoum

anakartım msi b450 a pro max 3200 mhz
ram lerim xpg 3000 mhz ram
biosa girip ram frekansım ne diye merak ettim baktım 2666 mhz bende onu profil 2 kısmından 2993 mhz ye aldım
sonra işlemcimin fanı stok fan bu arada sonra f 10 basıp kaydettim
sonra işlemcim fanı hızlı dönmeye başladı kasam var içinde 1 adet fan var sıcaklığına baktım 60 50 derece boşta mhz değerleride otamatik 4.20 .3.60 .3.80 olmak üzere otomatik kendisi geziyor bu değer lerde
sonra bios a dönüp 2666 mhz geri döndüm eski frekansıma açtığımda 40 derece şuan işlemci işlemci mhz 3.60 kitledi otomatikman korkulacak bişey varmı ? ama ben bu ayarları oynamadan öncede işlemcimin mhz değerleri otomatik değişiyordu
bi sıknıtı varmı
90 TL ye snowmanın m200 soğutucusunu alcam bütcem kısıtlı
ozaman m200 soğutucuyu takınca ram frekansımı 2999 alrsam bi sıkıntı olurmu çok ısınırmı işlemci
Derdinizi tam anlayamadım ama RAM ile işlemcinin arasındaki olayı anlayamadım çünkü RAM sıcaklığına göre işlemci fanı hızlanıp azalmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Can Bozkurt
Derdinizi tam anlayamadım ama RAM ile işlemcinin arasındaki olayı anlayamadım çünkü RAM sıcaklığına göre işlemci fanı hızlanıp azalmaz.
Ram hızı ve işlemci ile sıcaklık ile bi bağ duymuştum yanlışda olabilir belki ama fan ile ilgisi ne anlayamadım.

Behiç

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Truyzs42
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bilgisayarı yeni aldığımda işlemci hızım otomatikti yani hızları otomatikti sonra bi ara bios sa girip ram frekansımı yüksetmek istedim 2666 normalde bende bunu 2999 aldım sonra kaydettim açtım pc yi işlemcim ısınıyordu zaten biraz daha ısınmaya başladı ve işlemcimin mhz değerlerine baktığımda 3.60 olarak ayarlamış bende geri döndüm bios a ram frekansımı 2666 geri çektim kaydeytim geri çıktım ilk 5 dk işlemcimin
mhz değerleri otomatikti sonra bi baktım 3.60 yine kitlemiş internet den baktım işlemci mhz ayarlamaya orda outo seceneğini secin dediler biosdan baktım zaten outoda karışık bir durum bende anlamadım

Top Bottom