Neler Yeni

Yardım İşlemcinin Bu Halde Olması Normal mi?

Jhii

80+
İşlemcimi 3 hafta önce 5 senedir götürdüğüm temizlettiğim ve macununu yenilettiğim, hatta kasayı ordan aldığım yere götürdüm. Ve macun temizleme ve kasa toz temizlemeİşlemci fotoğrafı işlemi içindi bu, sözde macunu yenilemiş kendisi fakat. Bugün yeni aldığım işlemcimi taktırmak için farklı bir yere götürdüm ve bilgisayarcı işlemcinin stok fanını çıkarmaya çalıştığında işlemci ile birlikte geldiğini ve bunun büyük bir problem olduğunu söyledi, ki bunun farkına vardım ben direkt. İşlemcinin durumunu ek olarak koyacağım, sizce bu normal bir durum mu? Ki bence hiç değil. Bu arada işlemci 70° yi neredeyse hiç geçmedi, ki geçse de 3 hafta da bu durum normal değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemcimi 3 hafta önce 5 senedir götürdüğüm temizlettiğim ve macununu yenilettiğim, hatta kasayı ordan aldığım yere götürdüm. Ve macun temizleme ve kasa toz temizlemeİşlemci fotoğrafı işlemi içindi bu, sözde macunu yenilemiş kendisi fakat. Bugün yeni aldığım işlemcimi taktırmak için farklı bir yere götürdüm ve bilgisayarcı işlemcinin stok fanını çıkarmaya çalıştığında işlemci ile birlikte geldiğini ve bunun büyük bir problem olduğunu söyledi, ki bunun farkına vardım ben direkt. İşlemcinin durumunu ek olarak koyacağım, sizce bu normal bir durum mu? Ki bence hiç değil. Bu arada işlemci 70° yi neredeyse hiç geçmedi, ki geçse de 3 hafta da bu durum normal değil.
İşlemci Fotoğrafı

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
umut şahin

İşlemci Fotoğrafı
knkm ryzenlarda bu olabiliyor bir sorun yok abdullah abinin videosu var

Farway

80+ Silver
AM4 soketleri çektiğinde işlemciyle gelmesi bir sorun değil, çok olası bir durumdur. Bir bilgisayarcı asla iyi macun kullanmaz, ya çakma macunlar var çin üüretimi sırf sürülmek için sürülen 20 gramı 20 lira falan, ya da rampage falan sürerler, onlar da bu hale gelir kısa sürede. Kısacası yaşadığın durum normal.

Jhii

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
AM4 soketleri çektiğinde işlemciyle gelmesi bir sorun değil, çok olası bir durumdur. Bir bilgisayarcı asla iyi macun kullanmaz, ya çakma macunlar var çin üüretimi sırf sürülmek için sürülen 20 gramı 20 lira falan, ya da rampage falan sürerler, onlar da bu hale gelir kısa sürede. Kısacası yaşadığın durum normal.
Peki anakart veya çıkarılan işlemci kalıcı bir hasar görür mü?

Çünkü söken kişinin dediğine göre anakartta ki işlemci soketleri zarar görmüş olabilir diyordu.

Palo DAYI 👑

80+ Gold
ıslemcının pınlerı ne durumda onemlı olan bu suan calısıyormu
macunu da kendın alıp surmen cok daha ıyı olur temzılık falan basıt ısler gıdıp bılgısayarcıya para vermeye gerek yok

Jhii

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ıslemcının pınlerı ne durumda onemlı olan bu suan calısıyormu
macunu da kendın alıp surmen cok daha ıyı olur temzılık falan basıt ısler gıdıp bılgısayarcıya para vermeye gerek yok
İşlemci umrumda değil şuan, yeni işlemci aldım zaten. Eski işlemci çöp olabilir problem yok. Anakart ve genel olarak pc ye zarar gelmemesi önemli. Çünkü karşılayabilicek durumum yok şuan.

Palo DAYI 👑

80+ Gold
İşlemci umrumda değil şuan, yeni işlemci aldım zaten. Eski işlemci çöp olabilir problem yok. Anakart ve genel olarak pc ye zarar gelmemesi önemli. Çünkü karşılayabilicek durumum yok ş
tamam ıste anakrttakı ve ıslemcıdekı pınlere bakarak anlayabılırsın
calısıyosada sorun yoktur ama genede kontrol et

• Beğen
Reaksiyonlar: Jhii

Farway

80+ Silver
Peki anakart veya çıkarılan işlemci kalıcı bir hasar görür mü?

Çünkü söken kişinin dediğine göre anakartta ki işlemci soketleri zarar görmüş olabilir diyordu.
Anakarttaki soket zaten plastik, anakart soketi zarar görmez kolay kolay dostum çıkartan eşşek değilse üzerinde tepinmediyse. Ama ben 1 kere Ryzen 5 1600AF'nin pinini kırdım anakarttan çıkartırken, yani adam işlemciye zarar verdiyse bilemem ama AM4 soketlerde soğutucuyu çektiğinde işlemcininde gelmesi çok olağan bir durum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,034,284
Üyeler
163,978
Son üye
wino