Neler Yeni

işlemciye oc ile 1.5 volt vermek

ragnmar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Mhmut
İşlemcimi 1.5v ile overclock ettim tam yükte max 76 dereceye ulaştı bazı forumlarda 1.5v tehlikeli diyolarlar sizce 1.5v zarar gelirmi

Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Muhammed Emin Ocak
İşlemciye göre değişir. Benim Ryzen 5 3600'üm CPB açıkken 1.5v aldığını gördüm ve undervolt yaptım. Şu an 4.2GHz'de 1,018v'la kullanıyorum ve stok soğutucu ile oyunda 70 dereceyi geçmiyor.

Son düzenleme:

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
İşlemcimi 1.5v ile overclock ettim tam yükte max 76 dereceye ulaştı bazı forumlarda 1.5v tehlikeli diyolarlar sizce 1.5v zarar gelirmi
İşlemciye göre değişebilir ama deneme amaçlı yapılmadığı sürece pek önermem

arisaka

80+ Bronze
İşlemciye göre değişir. Benim Ryzen 5 3600'üm CPB açıkken 1.5v aldığını gördüm ve undervolt yaptım. Şu an 4.2GHz'de 1,018v'la kullanıyorum ve stok soğutucu ile 60 dereceyi geçmiyor.
3600 ün 4.2 de 1.018v ile calismasi teknik olarak imkansiz. Siz bostaki voltaji goruyorsunuzdur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Muhammed Emin Ocak
3600 ün 4.2 de 1.018v ile calismasi teknik olarak imkansiz. Siz bostaki voltaji goruyorsunuzdur.
Bayağı oyun da oynadım, benchmarka da sokmuştum. Tam ayarında yaptım diyebilirim: Voltajı çok az kıssam ya da GHz'i çok az artırsam anında mavi ekranı da yiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bayağı oyun da oynadım, benchmarka da sokmuştum. Tam ayarında yaptım diyebilirim: Voltajı çok az kıssam ya da GHz'i çok az artırsam anında mavi ekranı da yiyorum.
uvrbubay.PNG

Bu değerlerle 1-2 haftadır hiç mavi ekran ya da çökme yaşamadım.

arisaka

80+ Bronze

Alıntıyı görüntüle
Bu değerlerle 1-2 haftadır hiç mavi ekran ya da çökme yaşamadım.
Eee sistem yük altında mı dostum? boşta ki voltajın ne önemi var? işlemcin 3ghz gibi komik bir değerde çalışıyor. Stress testine sok bakalım o voltaj kaç görüyor.

Murat demir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Murat demir
silikon kalitesine göre değişir aslında ama plat bile olsa sanmıyorum o voltajda çalışacağını
Eee sistem yük altında mı dostum? boşta ki voltajın ne önemi var? işlemcin 3ghz gibi komik bir değerde çalışıyor. Stress testine sok bakalım o voltaj kaç görüyor.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

Murat demir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Murat demir
1.5v bencede fazla bu arada uzun vadede zarar verebilir

arisaka

80+ Bronze
silikon kalitesine göre değişir aslında ama plat bile olsa sanmıyorum o voltajda çalışacağını
Golden çip bile olsa yine imkansız bu kadar düşük voltajda 3600 çalışmaz. İşlemci 3ghz de çalışırken frekans düşürüyor arkadaş onu gerçek voltaj sanmış.

Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Muhammed Emin Ocak
Oyun da oynadım, yük testine de soktum ama şu ana kadar 75 dereceyi geçtiğini görmedim ve mavi ekran da yemedim.
Ekran Görüntüsü (507).png
Ekran Alıntısı.PNG

Oyun da oynadım, yük testine de soktum ama şu ana kadar 75 dereceyi geçtiğini görmedim ve mavi ekran da yemedim.
Ekran Görüntüsü (507).png
Ekran Alıntısı.PNG
1 yıldır termal macunu da yenilemedim.

O resmi ben mi yanlış bir ayar yaptım diye merak ettiğim için attım.
Yükteki halini da attım hocam. Ben de bilmiyorum bu kadar voltajla nasıl mavi ekran yemediğimi.

arisaka

80+ Bronze
Oyun da oynadım, yük testine de soktum ama şu ana kadar 75 dereceyi geçtiğini görmedim ve mavi ekran da yemedim.Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

1 yıldır termal macunu da yenilemedim.

O resmi ben mi yanlış bir ayar yaptım diye merak ettiğim için attım.
Yükteki halini da attım hocam. Ben de bilmiyorum bu kadar voltajla nasıl mavi ekran yemediğimi.
Dostum yanlış yerlerde voltaj arıyorsun. Aç cinebench R23 yada prime95 kenara da cpu-z, hwmonitör gibi uygulamaları koy %100 yük altında voltajını görelim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Muhammed Emin Ocak
Dostum yanlış yerlerde voltaj arıyorsun. Aç cinebench R23 yada prime95 kenara da cpu-z, hwmonitör gibi uygulamaları koy %100 yük altında voltajını görelim.
Orada da denerim. Umarım fazla alan kaplamıyorlardır, depolamada alan kalmadı.

Top Bottom