İşlemciye göre değişebilir ama deneme amaçlı yapılmadığı sürece pek önermemİşlemcimi 1.5v ile overclock ettim tam yükte max 76 dereceye ulaştı bazı forumlarda 1.5v tehlikeli diyolarlar sizce 1.5v zarar gelirmi
3600 ün 4.2 de 1.018v ile calismasi teknik olarak imkansiz. Siz bostaki voltaji goruyorsunuzdur.İşlemciye göre değişir. Benim Ryzen 5 3600'üm CPB açıkken 1.5v aldığını gördüm ve undervolt yaptım. Şu an 4.2GHz'de 1,018v'la kullanıyorum ve stok soğutucu ile 60 dereceyi geçmiyor.
Bayağı oyun da oynadım, benchmarka da sokmuştum. Tam ayarında yaptım diyebilirim: Voltajı çok az kıssam ya da GHz'i çok az artırsam anında mavi ekranı da yiyorum.3600 ün 4.2 de 1.018v ile calismasi teknik olarak imkansiz. Siz bostaki voltaji goruyorsunuzdur.
Bayağı oyun da oynadım, benchmarka da sokmuştum. Tam ayarında yaptım diyebilirim: Voltajı çok az kıssam ya da GHz'i çok az artırsam anında mavi ekranı da yiyorum.
Eee sistem yük altında mı dostum? boşta ki voltajın ne önemi var? işlemcin 3ghz gibi komik bir değerde çalışıyor. Stress testine sok bakalım o voltaj kaç görüyor.Bayağı oyun da oynadım, benchmarka da sokmuştum. Tam ayarında yaptım diyebilirim: Voltajı çok az kıssam ya da GHz'i çok az artırsam anında mavi ekranı da yiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Alıntıyı görüntüle
Bu değerlerle 1-2 haftadır hiç mavi ekran ya da çökme yaşamadım.
Eee sistem yük altında mı dostum? boşta ki voltajın ne önemi var? işlemcin 3ghz gibi komik bir değerde çalışıyor. Stress testine sok bakalım o voltaj kaç görüyor.
İşlemcimi 1.5v ile overclock ettim tam yükte max 76 dereceye ulaştı bazı forumlarda 1.5v tehlikeli diyolarlar sizce 1.5v zarar gelirmi
Golden çip bile olsa yine imkansız bu kadar düşük voltajda 3600 çalışmaz. İşlemci 3ghz de çalışırken frekans düşürüyor arkadaş onu gerçek voltaj sanmış.silikon kalitesine göre değişir aslında ama plat bile olsa sanmıyorum o voltajda çalışacağını
Oyun da oynadım, yük testine de soktum ama şu ana kadar 75 dereceyi geçtiğini görmedim ve mavi ekran da yemedim.Eee sistem yük altında mı dostum? boşta ki voltajın ne önemi var? işlemcin 3ghz gibi komik bir değerde çalışıyor. Stress testine sok bakalım o voltaj kaç görüyor.
1 yıldır termal macunu da yenilemedim.Oyun da oynadım, yük testine de soktum ama şu ana kadar 75 dereceyi geçtiğini görmedim ve mavi ekran da yemedim.
O resmi ben mi yanlış bir ayar yaptım diye merak ettiğim için attım.Eee sistem yük altında mı dostum? boşta ki voltajın ne önemi var? işlemcin 3ghz gibi komik bir değerde çalışıyor. Stress testine sok bakalım o voltaj kaç görüyor.
Dostum yanlış yerlerde voltaj arıyorsun. Aç cinebench R23 yada prime95 kenara da cpu-z, hwmonitör gibi uygulamaları koy %100 yük altında voltajını görelim.Oyun da oynadım, yük testine de soktum ama şu ana kadar 75 dereceyi geçtiğini görmedim ve mavi ekran da yemedim.Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
1 yıldır termal macunu da yenilemedim.
O resmi ben mi yanlış bir ayar yaptım diye merak ettiğim için attım.
Yükteki halini da attım hocam. Ben de bilmiyorum bu kadar voltajla nasıl mavi ekran yemediğimi.
Orada da denerim. Umarım fazla alan kaplamıyorlardır, depolamada alan kalmadı.Dostum yanlış yerlerde voltaj arıyorsun. Aç cinebench R23 yada prime95 kenara da cpu-z, hwmonitör gibi uygulamaları koy %100 yük altında voltajını görelim.