Neler Yeni

İşlemciye ve ekran kartına overclock yapıldığını nasıl anlarım ?

Hesarmus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Nebi Duman
Merhabalar ben oyunlarda FPS değerini görmek için MSI AfterBurner uygulamasını indirmiştim ve aklıma bir soru takıldı; acaba ben işlemcinin ve ekran kartının MHz ile oynamış olabilir miyim ? Diye sordum kendime ve görev yöneticisini açarak CPU nun kaç GHz ile çalıştığına baktım ve 3,00 ila 4,00 GHz ler arasında çalışıyor ve Intel'in sayfasında ise maksimum frekans 4,30 GHz olarak göstermişler, temel frekans olarak ise 3,60 GHz olarak göstermişler. İşlemcim Intel Core i3-10100F ve ekran kartım ise Inno3D GeForce GTX 1650 4 GB GDDR6 modelini kullanıyorum. Başlıkta da belirtiğim gibi işlemcime ve ekran kartıma overclock yapıldığını nasıl anlarım ? Ek olarak birim ve yazım hatalarından dolayı şimdiden özür dilerim. Bilgili arkadaşlar bana yardım ederse çok memnun olurum. İyi forumlar.

En İyi Cevap
Merhabalar ben oyunlarda FPS değerini görmek için MSI AfterBurner uygulamasını indirmiştim ve aklıma bir soru takıldı; acaba ben işlemcinin ve ekran kartının MHz ile oynamış olabilir miyim ? Diye sordum kendime ve görev yöneticisini açarak CPU nun kaç GHz ile çalıştığına baktım ve 3,00 ila 4,00 GHz ler arasında çalışıyor ve Intel'in sayfasında ise maksimum frekans 4,30 GHz olarak göstermişler, temel frekans olarak ise 3,60 GHz olarak göstermişler. İşlemcim Intel Core i3-10100F ve ekran kartım ise Inno3D GeForce GTX 1650 4 GB GDDR6 modelini kullanıyorum. Başlıkta da belirtiğim gibi işlemcime ve ekran kartıma overclock yapıldığını nasıl anlarım ? Ek olarak birim ve yazım hatalarından dolayı şimdiden özür dilerim. Bilgili arkadaşlar...

Avolay

80+ Gold
Merhabalar ben oyunlarda FPS değerini görmek için MSI AfterBurner uygulamasını indirmiştim ve aklıma bir soru takıldı; acaba ben işlemcinin ve ekran kartının MHz ile oynamış olabilir miyim ? Diye sordum kendime ve görev yöneticisini açarak CPU nun kaç GHz ile çalıştığına baktım ve 3,00 ila 4,00 GHz ler arasında çalışıyor ve Intel'in sayfasında ise maksimum frekans 4,30 GHz olarak göstermişler, temel frekans olarak ise 3,60 GHz olarak göstermişler. İşlemcim Intel Core i3-10100F ve ekran kartım ise Inno3D GeForce GTX 1650 4 GB GDDR6 modelini kullanıyorum. Başlıkta da belirtiğim gibi işlemcime ve ekran kartıma overclock yapıldığını nasıl anlarım ? Ek olarak birim ve yazım hatalarından dolayı şimdiden özür dilerim. Bilgili arkadaşlar bana yardım ederse çok memnun olurum. İyi forumlar.
MSI Afterburnerda reset tuşu var diye hatırlıyorum ona tıkla ↪️ buna benziyor ama yuvarlak şeklinde

oTToman16

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
274
İsim
Adem SOY
Yanlış Bilgilendirme
Anlayamaz sın,, 🤔

Avolay

80+ Gold
Tuş bu

Ekler

• IMG_20210319_012603.jpg
    IMG_20210319_012603.jpg
    28.4 KB · Hit: 171

Avolay

80+ Gold
Reset tuşuna bastım ama bir şey değişmedi bide size bir şey sormak istiyorum, ben overclock yapsam sonra tekrar eski haline getirsem garentiden çıkar mı ?
Çıkmaz , bir şey değişmesdiyse yapmamışsınızdır

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

İşlemcine istesesen de OC yapamazsın.
Ekran kartına OC yaptığınızı soruyorsanız MSI Afterburner'in fotoğrafını atın.
bide ben prime95 testi yaptım 8 dakika boyunca, maksimum 4,07 GHz e çıktı işlemci ama temel hızı 3,60 GHz bunun nedeni nedir ?

Temel hız işlemcinin en düşük hızı. Aslında en düşük değil de en iyi tabir bu olur sanırım.
İşlemciniz ısınmadığı sürece kendi hızını 4.3 GHz'a kadar çıkarır, kendini 4.07 GHz'a kadar çıkarmış testte.

En İyi Cevap

Hesarmus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Nebi Duman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemcine istesesen de OC yapamazsın.
Ekran kartına OC yaptığınızı soruyorsanız MSI Afterburner'in fotoğrafını atın.

Temel hız işlemcinin en düşük hızı. Aslında en düşük değil de en iyi tabir bu olur sanırım.
İşlemciniz ısınmadığı sürece kendi hızını 4.3 GHz'a kadar çıkarır, kendini 4.07 GHz'a kadar çıkarmış testte.
buyurun

Ekler

• xdxdxdx.png
    xdxdxdx.png
    283.2 KB · Hit: 297
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
vestaChapo
bide ben prime95 testi yaptım 8 dakika boyunca, maksimum 4,07 GHz e çıktı işlemci ama temel hızı 3,60 GHz bunun nedeni nedir ?
muhtemelen intel kullanıyorsundur turboda geçiyor o baya

Top Bottom