Neler Yeni

Çözüldü✓ İşlemciye voltaj az geliyo

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Aykut Ay
Herkese iyi sosyaller öncelikle. Ryzen 5 2600X işlemcim var. BIOS üzerinden hiçbir ayar yapmış olmamama rağmen işlemciye voltaj az geliyor ve belli bir değeri aşmıyor. Bundan dolayı işlemci frekansı hep sabit bir değerde kalıyor. Prime95 ile işkence testi yaptım. Bu halde bile işlemci 90 dereceleri gördü ayrıca Prime95 gibi bir testte bile işlemci %100 kullanılmıyor hep 96 97 civarlarında gezmekte. BIOS'u defalarca kez sıfırladım. PBO ve CPB açık. Sorunun sebebini bir türlü bulamadım Prime95 test sonuçlarını aşağıya bırakıyorum. Şimdiden teşekkürler.
1680210404554.png

uomerlutfi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,139
İsim
Ömer Lütfi Ülker
İlgilendiği Kategoriler
bilgisyaarlar - bilgisayar bileşenleri
Instagram
instagram.com/omerlutfiulker
kardesım 100 kullanım beklemek yanlıs 97 kullanımın ne eksik yanı var? işlemcini sen soğuıtamıyorsun bile sonra işlemci voltaj az gelıyor dıyorsun. işlemci kendini ısınmamak için korumaya alıyor ve sen bunu soruın olarak görğyorsun 90 derece normal mi sence?

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Aykut Ay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kardesım 100 kullanım beklemek yanlıs 97 kullanımın ne eksik yanı var? işlemcini sen soğuıtamıyorsun bile sonra işlemci voltaj az gelıyor dıyorsun. işlemci kendini ısınmamak için korumaya alıyor ve sen bunu soruın olarak görğyorsun 90 derece normal mi sence?
Hayır tabii ki normal değil ama oyunlarda bana performans kaybı yaşatıyo bu durum. İşlemci normalde 4.2 ghzlere çıkabilen bi işlemci.

uomerlutfi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,139
İsim
Ömer Lütfi Ülker
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Hayır tabii ki normal değil ama oyunlarda bana performans kaybı yaşatıyo bu durum. İşlemci normalde 4.2 ghzlere çıkabilen bi işlemci.
dostum işlemcin yanıyor yanıyor . sen işlemcini soğutmadan nasıl performans beklıyorsun?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,575
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
İşlemcin 125W çekmiş bu çok yüksek bir değer. İşlemcin deli gibi ısınıyorken nasıl daha fazla voltaj vermesini bekliyorsun?

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,601
İsim
ismail
işlemcin 90 dereceyi görürken 4.2 ghz görmesini mi bekliyorsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Aykut Ay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemcin 125W çekmiş bu çok yüksek bir değer. İşlemcin deli gibi ısınıyorken nasıl daha fazla voltaj vermesini bekliyorsun?
Hocam bir sıkıntı var ama çözemedim. Yardımcı olun lütfen kasayı temizledim. Önde 3 arkada 1 fan var daha ne yapmam gerekiyor anlamadım.

uomerlutfi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,139
İsim
Ömer Lütfi Ülker
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Hocam bir sıkıntı var ama çözemedim. Yardımcı olun lütfen kasayı temizledim. Önde 3 arkada 1 fan var daha ne yapmam gerekiyor anlamadım.
kardeısm fan sogutmaz ıslemıcnın uzeırndekı ıslemcı sogutucu soguıtur kasa fanı ne alaka olsun. sisteme en son bakım ne zaman yapıldı daha dogrusu daha önce hıc termak macun değiştirdinmi?

Hiko335

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
686
İsim
Hikmet Çalı
Hocam işlemci soğutucunuz nedir?

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,601
İsim
ismail
herhangi bir sıkıntı yok.İşlemcin 90 dereceyi gördüğü için frekans kısarak sistemin kapanmasını önlüyor daha fazla güç çekse zaten imdat demeye başlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Aykut Ay
kardeısm fan sogutmaz ıslemıcnın uzeırndekı ıslemcı sogutucu soguıtur kasa fanı ne alaka olsun. sisteme en son bakım ne zaman yapıldı daha dogrusu daha önce hıc termak macun değiştirdinmi?
Termal macun evde kaldı alamadım. Hiç değiştirmedim. Temizliğini geçen sene yaptık.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam işlemci soğutucunuz nedir?
Stok soğutucu

herhangi bir sıkıntı yok.İşlemcin 90 dereceyi gördüğü için frekans kısarak sistemin kapanmasını önlüyor daha fazla güç çekse zaten imdat demeye başlar
Hocam anlamıyosunuz işlemci 3.7 nin üstüne hiç çıkmıyo. Çıksa tamam dicem hiç bişe yapmadan kısıyo frekansı.

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,601
İsim
ismail
Termal macun evde kaldı alamadım. Hiç değiştirmedim. Temizliğini geçen sene yaptık.

Stok soğutucu

Hocam anlamıyosunuz işlemci 3.7 nin üstüne hiç çıkmıyo. Çıksa tamam dicem hiç bişe yapmadan kısıyo frekansı.
çıkmamasının sebebi işlemcinin ısınması zaten

Top Bottom