Neler Yeni

İşlemciyi söküp taktım pc açılmıyor

Reaksiyon skoru
1
Öncelikle arkadaşlar pc toplama vs işlerinden anlayan birisiyim zamanında bilgisayarcıda da çalıştım neyse konuya geleyim. Kasayı temizlemek için açtığımda "şu termal macunuda bi değiştireyim" dedim ve işlemci fanını çıkarttım (ryzen 3 3200g işlemci bu arada) tozunu falan aldım süpürge ile, işlemciyide çıkarttım yerinden eskiden kalan macunu vs temizledim. Yeni macunu sürüp taktım herşeyi, işlemciyide doğru taktım herhangi bir sıkıntı olmadı takarken. Kasanın kablolarını da taktım fakat güç tuşuna bastığım zaman bilgisayar açılmadı ne fan döndü ne bişey diğer forum sayfalarından baktım bios pilini çıkart tak düzeliri vs diye yazılar okudum denedim olmadı. Yardımcı olur musunuz?

Öncelikle arkadaşlar pc toplama vs işlerinden anlayan birisiyim zamanında bilgisayarcıda da çalıştım neyse konuya geleyim. Kasayı temizlemek için açtığımda "şu termal macunuda bi değiştireyim" dedim ve işlemci fanını çıkarttım (ryzen 3 3200g işlemci bu arada) tozunu falan aldım süpürge ile, işlemciyide çıkarttım yerinden eskiden kalan macunu vs temizledim. Yeni macunu sürüp taktım herşeyi, işlemciyide doğru taktım herhangi bir sıkıntı olmadı takarken. Kasanın kablolarını da taktım fakat güç tuşuna bastığım zaman bilgisayar açılmadı ne fan döndü ne bişey diğer forum sayfalarından baktım bios pilini çıkart tak düzeliri vs diye yazılar okudum denedim olmadı. Yardımcı olur musunuz?
Benim de başıma gelmişti tüm kabloları sök ve sisteme bir bak belki süpürge ile temizlerken zarar vermişindir, eğer görünürde bir şey yok ise kabloları teker teker tak ve dene.

pinlerde yamulan veya yuvada kalan var mı dikkatlice bir kontrol et

power tuşunun kapalı kalma ihtimali var mı

bilgisayarcıda çalıştım diyorsun ama süpürgeyle bilgisayar temizliyorsun ilginç.
işlemci tekrar kontrol et işarete göre taktın mı yamulan kısa devre yapan pin varmı bak.
işlemci fanı 3 pin ise 4 pine takarken yanlış takarsan bilgisayar açılmaz. işlemci fanına bak yanlış takmışsan düzelt.
multemelen sorun bunlandan olabilir. işlemci fanı düzelt işlemci pini kontrol et sorun bunlarda değilse bilemiyorum anakart sorunuda olabilir

Kasada hiç tepki yoksa güç kablolarını kontrol et. Kasa güç düğmesi bağlantısını doğru yaptığından emin ol. Bir de PSU'nun güç düğmesini açtığından emin ol.

pinlerde yamulan veya yuvada kalan var mı dikkatlice bir kontrol et
Hayır bir sıkıntı yok söküp baktım
Post automatically merged:

power tuşunun kapalı kalma ihtimali var mı
Hayır :D

bilgisayarcıda çalıştım diyorsun ama süpürgeyle bilgisayar temizliyorsun ilginç.
işlemci tekrar kontrol et işarete göre taktın mı yamulan kısa devre yapan pin varmı bak.
işlemci fanı 3 pin ise 4 pine takarken yanlış takarsan bilgisayar açılmaz. işlemci fanına bak yanlış takmışsan düzelt.
multemelen sorun bunlandan olabilir. işlemci fanı düzelt işlemci pini kontrol et sorun bunlarda değilse bilemiyorum anakart sorunuda olabilir
Ev şartları altında mecbur süpürge ile temizleyeceğim ne yapmamı bekliyorsun. Ne ile hava püskürtmemi bekliyorsun. Her neyse işlemci fanı 4 pin anakarttada 4 pine cuk oturuyor işlemciyide düzgün taktım üzerindeki işarete göre taktım kaç kere kontrol ederek taktım zaten

Kasada hiç tepki yoksa güç kablolarını kontrol et. Kasa güç düğmesi bağlantısını doğru yaptığından emin ol. Bir de PSU'nun güç düğmesini açtığından emin ol.
Hepsini kontrol ettim kaç kere oldu bilmiyorum

Hepsini kontrol ettim kaç kere oldu bilmiyorum
ramde sorun olduğunu düşünmüyorum ramsiz bile tetik alır bilgisayar ramlerin ikisini de çıkarıp dene en fazla tetik alır bip sesi verir.
bir bilgisayarcıya götür psu denesinler, yeni sıfır bios pili denesinler, metil alkol veya tineri fırça yardımıyla anakartı silsinler korozyon falan olmuş olabilir.

Hocam ayni sorun bendede oldu bios pillini cikarip takın 1 2 kere deneyin olmadiysada uzay montaj yapip deneyin bir tornavida ile power pinin yerine basın olur buyu ihtimal ile eger olmasa teori olarak islemciyi cikardiginizda anakart islemci sıkıştirma yeri zarar gormus olabilir cunku cok hasas bir yer

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,088,471
Üyeler
173,041
Son üye
ozgunozturk
Geri