Neler Yeni

İsraile destek veren markalardan ürün almak?

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Uras
Aşırı mantıksız sorular satın aldığınız bir çok şey avrupa veya amerika malı para ger halükarda dönüp dolaşıp bu ülkelere gider bu parada top tüfek için kullanılır zaten bütün büyük markalar halka açık sizde gidip hisse alabilirsiniz çok dindar olan mağarada yaşasın yaptığınız her şey dine aykırı siz kalkmışsınız ya x marka israile destek veriyor alsam günaha girermiyim yok sakız çiğnesem orucum bozulur mu bu zırvalarla uğraşacağınıza bilim yapsaydınız müslüman kardeşlerinizde ölmezdi

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,807
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Marketlerde vb. tedarik ederken zaten o menşeili firmalardan ürünleri para ile alıyor.
Birçok marka da İsraile destek verdiği için biraz zor , en büyük çözümü yerli firmalarımıza destek verilip arttırılmasıdır.

TİTAN.

80+ Platinum
Dini olarak günah sayılır mı acaba bilen araştıran var mı mesala (örnek) ben pumadan bir şey almak istiyorum fakat puma kalkıp israile destek veriyor
sana göre hiç bir amerika ürünüde almamak lazım
rusya ürünüde
bu düşünce yapısı sağlıklısız ve çok saçma

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dini olarak günah sayılır mı acaba bilen araştıran var mı mesala (örnek) ben pumadan bir şey almak istiyorum fakat puma kalkıp israile destek veriyor
Elindeki telefonun Yazılımına bile yahudilerin yatırımları var.
Bir şeyi fayda etmiyor.

KAANT10X

80+ Bronze
Konu eski ama yukarıdaki arkadaş sağolsun bir site paylaşmış Allah razı olsun kendisinden. Dinimizde niyet kavramı önemlidir ayrıca bir seyi öğrendikten sonra artık o şeye dikkat etmek önemlidir ameller niyetlere göredir bu açıdan belki günaha girmezsin ama orada Müslüman kanı akarken zorda kalmadıkça hala onların ürünlerini tüketmen senin kendi samimiyetini sorgulamana yol açar. Açıkçası benim şahsım fikrim hala daha bile bile bu ürünleri zorda kalmadıkça alan ve kendine Müslüman diyen insan samimiyetsizdir belkide müşriktir bunu gayet net ifade ediyoruz çok şükür. Ama sıkıntılı bir durum olur örneğin bir bilgisayar almak zorundasındır dünyadaki bilgisayarlarda en çok kullanılan 2 işlemci her yerde satılır sende onu alırsın. Ya da ilaç lazımdır bayerden almak zorundasındır. Bu ornekleri çoğaltabiliriz ama sen sırf boğazın uğruna gidip başka alternatifin olduğu halde burger king adlı şirketten yemek yersen kendini bir sorgula.
Konu çok eski ama https://www.boycotzionism.com/tr , https://boykothareketi.com gibi siteler üzerinden delilleriyle görebilirsiniz.

Hanaz

80+ Gold
2009 da da orda savaş vardı alındımı aldındı . Destek verildimi verildi .

grasdiyas

80+ Silver
çadırlara atılan bombadan sonra soykırım dan bahsediyorum (bu işlerden pek anlamam ama filistinde çok fazla masum ölüyor arapları yinede çok sevmiyorum müslüman olsalar bile"bende müslümanım") tabii yinede şahsen israil malından uzak dururdum ekonomilerine katkıda bulunmak istemezdim açıkcası şahsen ülkeye girmesinide pek doğru bulmuyorum

ancak karşılıklı bi savaş olsaydı yani her iki tarafta aynı soykırımı yapıyor olsaydı aldırış etmeden alırdım alırdım

YusufMir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Yusuf Özdemir
2009 da da orda savaş vardı alındımı aldındı . Destek verildimi verildi .
Gardaşım gözümüz mecburen kördü. Artık kendi savaş uçağımız var. Kendi İHA ve SİHA'mız var. Kendi savaş gemimiz var. Yani İsrail ile ters düşersek "Şu şu ülke bizi savunma olarak geri düşürür mü?" korkumuz yok. Karabağ savaşında Rusya ve Avrupa'nın desteğine rağmen Türkiye ve Azerbaycan olarak memleketimizi geri nasıl aldıysak, -ki tarih tekerrür eder. Nasıl binlerce yıldır azınlıkta olup galip geldiysek şimdi de öyle olacak- şimdi de Allah'ın (c.c.) izniyle çevremize sahip çıkacağız. Yaa bunların hepsini geç. Adamlar Suriyeli veya Afganlılar gibi ülkesinden mi kaçıyor? Mertçe 74 yıllık zulmün üstüne karşı atağa geçtiler. Ee biz Kuvay-ı Milliye döneminde aynısı yapmadık mı? 160 yıl civarı savunma üstüne Türkiye Sınırlarını çizmedik mi? İşin özü bu saatten sonra devlet dahil boykot ediyoruz!!! Ha sen istemezsin, "Kardeşim beni ilgilendirmez!" dersin. O senin bileceğin iş. Eğer yaptığın bir hata ise ahirette karşılığını alma riskin var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

çadırlara atılan bombadan sonra soykırım dan bahsediyorum (bu işlerden pek anlamam ama filistinde çok fazla masum ölüyor arapları yinede çok sevmiyorum müslüman olsalar bile"bende müslümanım") tabii yinede şahsen israil malından uzak dururdum ekonomilerine katkıda bulunmak istemezdim açıkcası şahsen ülkeye girmesinide pek doğru bulmuyorum

ancak karşılıklı bi savaş olsaydı yani her iki tarafta aynı soykırımı yapıyor olsaydı aldırış etmeden alırdım alırdım
kanka ya Suriye, Afgan, Irak; Arap değil ya da Filistinliler Arap değil. Son 100 yıldır Arapları nasıl tanıdık. Osmanlı zamanında ya da Rasulullah (s.a.v.) zamanında nasıl tanıdık. Adamlar sanki "Onlar değil, biz Arabız" gibi çıkıştı. Kimse kusura bakmasın. Şuan Filistin'in yaşadığı her şeyi yüz yıl önce biz yaşadık. Sıfırı tükettik. Hiçbir imkanımız yoktu. Teknolojimiz çok gerideydi. Şahsen benim savaşmaması gerekilen ülkeler listeme girdi...

pc ustasi1

80+ Silver
Ya gençler Filistin'in Türklere yapmadığı ihanet yok bayrağı bile bize düşmanlıktan. Tarihinizi bilmeden yok Coca-Cola içsem bir şey olurmu yok mcd yesem bir şey olur mu saçmalamayın Allah aşkına

İsrail'le de kucaklaşalım demiyorum ama yıllardır hepimiz kullanıyoruz zaten.
Filistinde imkanlar yokken adamlar bize kutu kutu depremzedeler için yardım gönderdi tabi orda olmadığın için görmedin . Ben bizzat gözümle gördüm.

Tabii haklılık payınızda var Yıllarca Türkmenistan'a zulmedildi neden sesimiz çıkmıyordu da filistinliler Zulüm görünce boykota başladık ?

grasdiyas

80+ Silver
Gardaşım gözümüz mecburen kördü. Artık kendi savaş uçağımız var. Kendi İHA ve SİHA'mız var. Kendi savaş gemimiz var. Yani İsrail ile ters düşersek "Şu şu ülke bizi savunma olarak geri düşürür mü?" korkumuz yok. Karabağ savaşında Rusya ve Avrupa'nın desteğine rağmen Türkiye ve Azerbaycan olarak memleketimizi geri nasıl aldıysak, -ki tarih tekerrür eder. Nasıl binlerce yıldır azınlıkta olup galip geldiysek şimdi de öyle olacak- şimdi de Allah'ın (c.c.) izniyle çevremize sahip çıkacağız. Yaa bunların hepsini geç. Adamlar Suriyeli veya Afganlılar gibi ülkesinden mi kaçıyor? Mertçe 74 yıllık zulmün üstüne karşı atağa geçtiler. Ee biz Kuvay-ı Milliye döneminde aynısı yapmadık mı? 160 yıl civarı savunma üstüne Türkiye Sınırlarını çizmedik mi? İşin özü bu saatten sonra devlet dahil boykot ediyoruz!!! Ha sen istemezsin, "Kardeşim beni ilgilendirmez!" dersin. O senin bileceğin iş. Eğer yaptığın bir hata ise ahirette karşılığını alma riskin var.

kanka ya Suriye, Afgan, Irak; Arap değil ya da Filistinliler Arap değil. Son 100 yıldır Arapları nasıl tanıdık. Osmanlı zamanında ya da Rasulullah (s.a.v.) zamanında nasıl tanıdık. Adamlar sanki "Onlar değil, biz Arabız" gibi çıkıştı. Kimse kusura bakmasın. Şuan Filistin'in yaşadığı her şeyi yüz yıl önce biz yaşadık. Sıfırı tükettik. Hiçbir imkanımız yoktu. Teknolojimiz çok gerideydi. Şahsen benim savaşmaması gerekilen ülkeler listeme girdi...
yInede arap önyargısı ile bakacağım suriye için bişey diyemiyorum derbat bi millet zaten bunların türevleride aynı oluyor bu ön yargıdan aslaha vaz geçmem

OUHasan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,278
Mutluluk benim için yaratılmışken, mutsuz olamam!
İsim
Hasan
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Ya gençler Filistin'in Türklere yapmadığı ihanet yok bayrağı bile bize düşmanlıktan. Tarihinizi bilmeden yok Coca-Cola içsem bir şey olurmu yok mcd yesem bir şey olur mu saçmalamayın Allah aşkına

İsrail'le de kucaklaşalım demiyorum ama yıllardır hepimiz kullanıyoruz zaten.
Tamam kanka

NightWish2434

80+ Silver
Filistinde imkanlar yokken adamlar bize kutu kutu depremzedeler için yardım gönderdi tabi orda olmadığın için görmedin . Ben bizzat gözümle gördüm.
Ermenistan-azerbeycan savaşında da Ermenistan'ı desteklediler. Bizi mi destekleyecekler?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,929
Üyeler
164,750
Son üye
Okan.okan
Top Bottom