Neler Yeni

Çözüldü✓ İstanbul Bilgisayar Teknik Servis Önerisi

forks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Aslı Aydın
Arkadaşlar sorunum başlıkta olduğu gibi, İstanbul'da sorunumu gerçekten çözebilcek bir teknik servis arıyorum. Ben avrupa yakısında Beylikdüzü'nde oturuyorum fakat eğer işinin ehli bir servis varsa anadoluyada el mahkum gider götürürüm yapacak bir şey yok. Fiyat konusu hiç önemli değil yeter ki sorunum çözülsün. Çünkü beni illallah ettirdi artık bu sorun. En sonunda kasayı benzin döküp yakıcam. Kaç aydan beri çektirmediği çile kalmadı.
-
9 gün sonra gelen edit: Arkadaşlar sorunum ortaya çıktı benim anakartın işlemci soket kısmında kabaca bir temassızlık sorunu varmış ve o da B1, B2 ram slotlarının bağlatı yolunda bir kopukluk oluşturuyormuş. Anakartım arızalıymış yani.

Son düzenleme:

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dostum sorun ne ona göre öneri düşünelim yani hangi parçanın nesi var ?

forks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Aslı Aydın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum sorun ne ona göre öneri düşünelim yani hangi parçanın nesi var ?
Kusura bakmayın hocam bir anlık heycanla açınca konuyu sorunu belirtmeyi unutmuşum.

Benim sistem RAM görmüyor 2x8 gb ramlerden birini görmüyor. fakat tek sorun bu da değil pc de genel bir bellek sorunu var. Kaç aydan beri işin içinden çıkamadım yani ben bir son kullanıcının denemesi gereken her şeyi denedim sanırım. Denemediğim tek şey anakartı değiştirmek oldu bir tek.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
RAM ler garanti kapsamında değiştimi hiç ?

forks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Aslı Aydın
RAM ler garanti kapsamında değiştimi hiç ?
Garanti de değişmedi ama sorun ramlerde değil hocam farklı bir sorun var 2 rami de tek tek b2 slotuna takınca ikisi de çalışıyor ama ikisini aynı anda b2 a2 ye taktığımda sistem görmüyor birini. 16gb ramli sistemde kullanılabilir 8 gb ram olayı klasik.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Garanti de değişmedi ama sorun ramlerde değil hocam farklı bir sorun var 2 rami de tek tek b2 slotuna takınca ikisi de çalışıyor ama ikisini aynı anda b2 a2 ye taktığımda sistem görmüyor birini. Kullanılabilir 8 gb ram olayı klasik.

Anakartın özellikle çalışmayan slotu olduğunu düşündüğünüz slota bir RAM takarak sistem çalıştırmayı deneyin. Eğer çalışmıyor ise anakart sorunludur.

forks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Aslı Aydın
Anakartın özellikle çalışmayan slotu olduğunu düşündüğünüz slota bir RAM takarak sistem çalıştırmayı deneyin. Eğer çalışmıyor ise anakart sorunludur.
Belki de değiniz gibi ama buna kendim karar vermek istemiyorum kafamın içi de mercimek çorbası gibi oldu zaten hani bilen biri bana bunu söylese inanın parasında felan da değilim ne gerekiyorsa değiştiricem.

axion55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Oguzhan yılmaz
anakartın sorunlu hocam muhtemelen kuzenimdede oldu aynı sorun tek tek görüyor ama a2 b2 takınca görmüyordu anakartı garantiye verdi ram slotlarında sıkıntı varmış 1 ay sonra yeni anakart verdiler düzeldi ama saglam bi teknik servis yapar dersen istanbul tuzlada var benim oturdugum mahallede sokak bilgisayarcısı da degil KANT BİLGİSAYAR intagrama felan yazarsan gayet profesyonel bi ekip tarafından anakart onarımı ws hepsi yapılıyor geçen hatta 80 bin dolarllık veriyi kurtardılar diye 800 dolar ödül vermişlerdi :D :D

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Belki de değiniz gibi ama buna kendim karar vermek istemiyorum kafamın içi de mercimek çorbası gibi oldu zaten hani bilen biri bana bunu söylese inanın parasında felan da değilim ne gerekiyorsa değiştiricem.

Ensa bilgisayara (Youtube kanalıda var bakabilirsiniz) iyi iş yapan bir yer ve anakartlarada bakıyorlar. Şuan şüphe duyduğun parça anakart olduğu için götürün ona bakarlar bence.

forks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Aslı Aydın
KANT bilgisayar demek. şubeleri yok muya levent taraflarında felan o kadar büyüklerse sadece tuzla da değillerdir sanırım.

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,456
İsim
Hamza Ziya Üstün
İşlemciyi de değiştirdiniz mi? Bellek kontrolcüsünde arıza olabilir. Eğer ki denediyseniz anakartı değiştirmek sorunu çözecektir. Ayrıca sistemde hayati olmayan her şeyi çıkarıp öyle çalıştırmayı deneyin(fanlar, ön panel usb leri, depolama vs.)

axion55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Oguzhan yılmaz
KANT bilgisayar demek. şubeleri yok muya levent taraflarında felan o kadar büyüklerse sadece tuzla da değillerdir sanırım.
yani bilmiyorum o kadar ben 29 yasındayım çocuklugumdan beri burdaki yerlerini biliyorum palitinde sanırsam temsilciligini yapıyolardı bi ara bakım onarımda instagramda felan sayfaları var bi araştır bak ama saglam iş yapıyolardı

forks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Aslı Aydın
İşlemciyi de değiştirdiniz mi? Bellek kontrolcüsünde arıza olabilir. Eğer ki denediyseniz anakartı değiştirmek sorunu çözecektir. Ayrıca sistemde hayati olmayan her şeyi çıkarıp öyle çalıştırmayı deneyin(fanlar, ön panel usb leri, depolama vs.)
İşte bir anakart bir de işlemciyi değiştirmeyi denemedim. Sağolsunlar arkadaşların attığı adreslere bir götürüp baktırıcam muhtemelen onlar fark eder durumu.

Top Bottom