İyi olmuş İstanbul sözleşmesinin feshedilmesi.
Gold olanların çoğunda problem var galiba?Naci Ağbal a üzüldüm. İstanbul sözleşmesi umrumda değil saçma geliyordu bana.
İyi olmuş İstanbul sözleşmesinin feshedilmesi.
Gold olanların çoğunda problem var galiba?Naci Ağbal a üzüldüm. İstanbul sözleşmesi umrumda değil saçma geliyordu bana.
Anladım kardeşim hayatta başarılar.Kadın ölümleri zaten İstanbul Sözleşmesi yüzünden arttı.
Anladım kardeşim hayatta başarılar.
Kadın haklarını nasıl korur tam araştırmadım lakin amacı bu olan bir şey nasıl olur da ölümleri arttırır o bağlamı kuramadım. Bağdaştırılması da saçam şeyler, tamamen kanunların zayıflığına bağlıyorum şahsen, eğer sen bir devletsen insanının canı en önemli önceliğin olmalı, bir kişiyi kasıtlı (planlı, canice, ölümü de örtmeye çalışarak) öldüren bir başkası hayatının sonuna kadar gün yüzü görmemeli ki ondan sonra buna cesaret edecek kişi sayısı azalsın. Örnekti tabii ama dediğim gibi bağlamı kuramadım, aydınlatın beni de.p
Zihniyet önemli hocam. Bu sözleşmeyle çözülecek bir şey değil. Zaten sözleşme 2011 yılında çıkmış olması lazım. İlla sözleşme gerekmiyor bunun engellenmesi için. Amerika her sene iklim sözleşmelerinden çıkıyor mesela. Bu sözleşmeyi kullanıp algı yapmaya çalışanlar vardı. Bence iyi oldu kaldırılması.Kadın haklarını nasıl korur tam araştırmadım lakin amacı bu olan bir şey nasıl olur da ölümleri arttırır o bağlamı kuramadım. Bağdaştırılması da saçam şeyler, tamamen kanunların zayıflığına bağlıyorum şahsen, eğer sen bir devletsen insanının canı en önemli önceliğin olmalı, bir kişiyi kasıtlı (planlı, canice, ölümü de örtmeye çalışarak) öldüren bir başkası hayatının sonuna kadar gün yüzü görmemeli ki ondan sonra buna cesaret edecek kişi sayısı azalsın. Örnekti tabii ama dediğim gibi bağlamı kuramadım, aydınlatın beni de.p
Sen ülkende adam akıllı eğitim vermezsen. Şiddet gören, tehdit edilen kadınların yardım isteklerine bakmazsan, kaç kere polisi arıyıp durumu bildiren kadınların yanına polis bile göndermezsen, kadın ölümlerini normalleştirirsen kadın ölüm ve şiddetlerinin azalmasını beklemiyordun demi? Kadına şiddet ve kadın ölümlerinin artma sebebi İstanbul sözleşmesi değil Hükümettir.
Dediğim gibi kaldırılıp kaldırılmaması beni alakadar etmiyor (alakadar edecek kadar da ilgili değilim) sözleşme-şiddet + arasındaki bağlantıyı anlayamadım.Zihniyet önemli hocam. Bu sözleşmeyle çözülecek bir şey değil. Zaten sözleşme 2011 yılında çıkmış olması lazım. İlla sözleşme gerekmiyor bunun engellenmesi için. Amerika her sene iklim sözleşmelerinden çıkıyor mesela. Bu sözleşmeyi kullanıp algı yapmaya çalışanlar vardı. Bence iyi oldu kaldırılması.
Katılıyorum. Ayrıca hukuksal bir zeminde irdelenmemiş. İdealar üzerine kurulmuş (feminizm gibi mesela). Şiddet tanımı ve toplumsal cinsiyet tanımı eksiktir.Zihniyet önemli hocam. Bu sözleşmeyle çözülecek bir şey değil. Zaten sözleşme 2011 yılında çıkmış olması lazım. İlla sözleşme gerekmiyor bunun engellenmesi için. Amerika her sene iklim sözleşmelerinden çıkıyor mesela. Bu sözleşmeyi kullanıp algı yapmaya çalışanlar vardı. Bence iyi oldu kaldırılması.
2023 ampul go boombas ampule
İstanbul sözleşmesi yüzünden mi attı yazıkKadın ölümleri zaten İstanbul Sözleşmesi yüzünden arttı.
Senin öğrenmediğin bir şey var amaç kadın cinayetlerini durdurmak değil benim akılı arkadaşım amaç şiddet gören kadınların haklarını aramak ve şiddetçilerin cezasını almasıdır.
İstanbul sözleşmesinde şiddet görme ihtimalini hissettiren her şey fiziksel şiddet ile eşdeğer tutuluyor. Bu da şiddet görülmediği takdirde şiddet uygulandığı söylenerek yetkililerle irtibata geçip baba, eş, abiyi polis eşliğinde evinden aldırtabiliyor. Bu da her hangi bir fiziksel şiddetin veya tehdidin söz konusu olmadığı durumlarda, aile arasındaki en küçük anlaşmazlık adli bir vakaya dönüştürülüyor. Devlet direkt mahrem alana girerek evin erkeğini suçlu buluyor. Bunun da pek sağlıklı sonuçlar doğurmadığı medya yansıyan haberlerden görülüyor.Senin öğrenmediğin bir şey var amaç kadın cinayetlerini durdurmak değil benim akılı arkadaşım amaç şiddet gören kadınların haklarını aramak ve şiddetçilerin cezasını almasıdır.
Ben böyle bir bağlantı kurdumKadın haklarını nasıl korur tam araştırmadım lakin amacı bu olan bir şey nasıl olur da ölümleri arttırır o bağlamı kuramadım. Bağdaştırılması da saçam şeyler, tamamen kanunların zayıflığına bağlıyorum şahsen, eğer sen bir devletsen insanının canı en önemli önceliğin olmalı, bir kişiyi kasıtlı (planlı, canice, ölümü de örtmeye çalışarak) öldüren bir başkası hayatının sonuna kadar gün yüzü görmemeli ki ondan sonra buna cesaret edecek kişi sayısı azalsın. Örnekti tabii ama dediğim gibi bağlamı kuramadım, aydınlatın beni de.p