Şimdi bu mülteciler senin ülkende senden daha iyi şartlar altında yaşıyorsa toplumun nefret etmesi anormal bir durum değil .10-20 Tane kansız demişsin 10 20 ? yüzlerce var binlerce Her toplumda kötü insanlar var demişsin haklısın fakat bizim toplumumuzda kötü insanların olmasına karşın onların kötü insanlarını kabullenebiliriz anlamına gelmiyor,normalmiş gibi davranamayız eğer mülteciyse bu ülkeye adımını atmışsa adabıyla yaşayacak bu ülkedeki işlediği suçlar ve yaptıkları her geçen gün artarak devam ediyor farkındaysan .Önce kendi vatandaşına empati yapmanı öneririm tatlış şey seni @Vesselam çaldım lafını helal et
tabii ki kötü mültecileri ister sınır dışı et ister öldür buna hiçbir lafım yok.Mültecilerin bizden iyi şartlar altında yaşaması tamamen yalan yanlış bir bilgi.Tabikide senden zengin mülteci veya senden iyi yaşayan mülteci vardır ancak çok az.Madem çok iyi biliyorsun senden benden iyi şartlar altında yaşadıklarını git bak bakalım çadırlara mesken yerlerine.1+0 kirada yaşayanlara daha da saymakla bitmez.Asgeri ücretin yarısına sigortasız çalışanları saymakla bitmez.Dediğim gibi hala lafımın arkasındayım.İnternette gördüğünüz 10-20 suriyeli için hadi 1000-2000 olsun,bütün hepsini zorla sınır dışı etmek tamamen ırkçılık ve zorbalıktan başka hiçbir şey değildir.Ben kendi insanıma her zaman empati yaparım.Her zaman kendi insanım için iktidarı eleştirmesini de bilirim.Burada masum olan mültecilerin hiçbir suçu yokken kötüleri yüzünden sınır dışı edilmeleri tamamen saçmalık.Burada hatalı biri varsa o da iktidardır.Mülteci tutumundaki yanlışlık başından beri ortadadır.Ancak iktidar yanlış yapıyor diye mültecilere ırkçılık yapmak da tamamen bizim suçumuzdur.Anlamayan için şöyle bir örnek verim:Amerikadan x başkanı ülkenin kapılarını açıyoruz gelebilirsiniz diyor.Bizim türklerden de 1 milyon kişi gidiyor.Tabi aralarında 10 bin kişi de pislik tecavüzcü.Aralarındaki 10 bin kişi çok kötü şeyler yapıp türklerin adını herkese karşı karalıyor.Ve amerika karar alıp gelen bütün türkleri sınır dışı ediyor.O zaman kalan 990.000 masum türkün suçu ne oluyor?Ben anlatıcaklarımı anlattım.Düşüncelerimi bu konuda başından sonuna kadar döktüm.İsteyen engelleyebilir hiç umrumda değil.Daha fazla cevap yazıp kendimi yormama gerek yok.İyi forumlar...
Ben evime alırım gibi herhangi bir cümle hiçbiryerde kullanmadım.Türk-mülteci farketmez evim aileme özeldir kimseyi almam.Ama senin ablan ve annen evinize alıyorlar galiba ordan tecrübelisin.
Gel beraber bakalım tecrübeli olan kimmiş sercancık. "Oturduğum mahallede çok fazla suriyeli tanıdığım var" hahaahaha orasını tahmin edebiliyoruz zaten. "Çoğu iyi insanlar" iyi olduklarını öğrenecek kadar tanımış, deneyimli :d. "Hatta tanıdıklarımdan bir kişi kendi ülkesinde avukatmış ancak burada diploması geçmiyor" geldikleri yerde genellikle diplomasi kadınlara tecavüz, erkeklere infaz olarak işler; sercancıkın da bahsettiği diplomasi bu sanırım. "Gerçekten temiz birisi" sana inanıyoruz sercancık, komşuluk ilişkileri vs ilişkileriniz pekişmiştir güzelce . Tecrübeli olanın kim olduğunu bulduğumuza göre pırıl pırıl olan kafaları parlatalım biraz da. Mültecilerin büyük çoğunluğunun neden gitmesi gerekiyor?
1- Demagojik yapının bozulması; gelen insanların büyük çoğunluğu arap ve asimile olmaya uygun değiller. Yerleştikleri bölgelerde kendi aralarında ekosistemlerini, ticaret ağlarını kuruyorlar. "aaa asimilasyon dedi ırkçı bu" diyecek kapasitede bir ergen olduğunu anladığım için neden asimilasyonun gerekli olduğunu da açıklayayım çok basitçe über zekanla kavraybilmen adına. Onlar asimile olmazsa sen olursun. Senden 5 kat daha hızlı üreyen bir topluluk için çok ta uzun sürmez bu. Sahip olduğun milli değerlerini, kültürünü ve en önemlisi dilini yitirmenden bahsediyorum uzun vadede. 2- işsizlik artışı; gelen insanların büyük çoğunluğu insani haklarını bilemediği için çok ucuza çalışıyor. Bu da işverenin işçi olarak mültecilere yönelmesi demek ki olan da bu zaten. "Çalıştırmasınlar o zaman" diyebilirsin ama bu hiç bir şeyi değiştirmeyecek, 3 kuruşa sabah akşam çalıştırmak varken 10 kuruş verip 8 saat işçi alacak şerefli işveren sayısı çok az bu ülkede. 3- Kültürel farklılık; kendi ülkesindeyken kapalı olmayan kadınları kafir diye adlandıran istedikleri cezayı veren bir düşünce yapısı burda 'herkes istediğini giyebilir medeniyet kıyafette değildir' demeyecek sercancık, İnternetten neler yaptıklarını rahatça bulabilirsin. Senin aksine annenin, ablanın taciz edilmemesi için konuşuyorum ama olsun seninki de bir tercih yargılayamam . 4- İleride oluşabilecek özerklik isteği ki en öenmlisi de bu aslında; Bu adamlar yeterli nüfusa ulaştığında ve ayaklandıklarında ne olacak? İmam mehdi tugayı Hatay'ın geri alınacağını söyledi, bunu istediklerini biliyoruz zaten. Sınırdan geçenlerin kim olduğu belli değil, Hatay, Antep, Urfa, Kilis bunlarla dolmuş durumda, silahlandırılmaları da imkansız değil. 2. bir hendek mi yaşasın bu ülke ne istiyorsunuz? İnsanlar öldükten sonra yaptık bir hata demek bir işe yaramaz. Konuşurken azıcık kafanızı kullanın. Evet bir katliamdan kaçmış gelmiş olabilirler bu üzücü ama benim suçum değil ve ceremesini de ben çekmek zorunda değilim bunun. Zaten yeterince etkilendi ülke, yüzlerce şehit verildi sınırda. Şu empatinizi bi kendi insanınıza kuramıyorsunuz sercancık.
Şimdi bu mülteciler senin ülkende senden daha iyi şartlar altında yaşıyorsa toplumun nefret etmesi anormal bir durum değil .10-20 Tane kansız demişsin 10 20 ? yüzlerce var binlerce Her toplumda kötü insanlar var demişsin haklısın fakat bizim toplumumuzda kötü insanların olmasına karşın onların kötü insanlarını kabullenebiliriz anlamına gelmiyor,normalmiş gibi davranamayız eğer mülteciyse bu ülkeye adımını atmışsa adabıyla yaşayacak bu ülkedeki işlediği suçlar ve yaptıkları her geçen gün artarak devam ediyor farkındaysan .Önce kendi vatandaşına empati yapmanı öneririm tatlış şey seni @Vesselam çaldım lafını helal et
Geçenlerde biri iki din kardeşimiz böyle böyle ilişkiye girdiler falan diye konu açmıştı.
Erkeğin Afgan veya Pakistan lı olup tiner kullandığı, kadının adının ise Carmen Maria T. olup Avrupa lı olduğu belirtildi.
Evet?? İkiliden biri Avrupalı olma ihtimali var. Ne diyorsunuz?
Demek ki internette her gördüğümüzü mültecilere vurmayacakmışız. Erkeğin adı da Özgür bu arada. Tabi Türk vatandaşlığı almış. Hani Türk ün de normal olarak Alman vatandaşlığı alması gibi.
tabii ki kötü mültecileri ister sınır dışı et ister öldür buna hiçbir lafım yok.Mültecilerin bizden iyi şartlar altında yaşaması tamamen yalan yanlış bir bilgi.Tabikide senden zengin mülteci veya senden iyi yaşayan mülteci vardır ancak çok az.Madem çok iyi biliyorsun senden benden iyi şartlar altında yaşadıklarını git bak bakalım çadırlara mesken yerlerine.1+0 kirada yaşayanlara daha da saymakla bitmez.Asgeri ücretin yarısına sigortasız çalışanları saymakla bitmez.Dediğim gibi hala lafımın arkasındayım.İnternette gördüğünüz 10-20 suriyeli için hadi 1000-2000 olsun,bütün hepsini zorla sınır dışı etmek tamamen ırkçılık ve zorbalıktan başka hiçbir şey değildir.Ben kendi insanıma her zaman empati yaparım.Her zaman kendi insanım için iktidarı eleştirmesini de bilirim.Burada masum olan mültecilerin hiçbir suçu yokken kötüleri yüzünden sınır dışı edilmeleri tamamen saçmalık.Burada hatalı biri varsa o da iktidardır.Mülteci tutumundaki yanlışlık başından beri ortadadır.Ancak iktidar yanlış yapıyor diye mültecilere ırkçılık yapmak da tamamen bizim suçumuzdur.Anlamayan için şöyle bir örnek verim:Amerikadan x başkanı ülkenin kapılarını açıyoruz gelebilirsiniz diyor.Bizim türklerden de 1 milyon kişi gidiyor.Tabi aralarında 10 bin kişi de pislik tecavüzcü.Aralarındaki 10 bin kişi çok kötü şeyler yapıp türklerin adını herkese karşı karalıyor.Ve amerika karar alıp gelen bütün türkleri sınır dışı ediyor.O zaman kalan 990.000 masum türkün suçu ne oluyor?Ben anlatıcaklarımı anlattım.Düşüncelerimi bu konuda başından sonuna kadar döktüm.İsteyen engelleyebilir hiç umrumda değil.Daha fazla cevap yazıp kendimi yormama gerek yok.İyi forumlar...
sen diyorsun 1000-2000 kişi yüzünden hepsini suçlayamayız. Avrupa ülkeleri falan 1 yanlışta bile direk cezasını çektiriyor. Sırf kpop konseri yapılmadı diye gri listeye aldılar bazı ülkelerde dolar bozduramazsın türk olduğun için ve yapılan 1-2 hatadan dolayı bu tarz cezalar var.
Düşünsene 1000-2000 türk avrupa da böyle olaylar gerçekleştiriyor her gün ama. Yılda 1 olucak olayları örnek verme Almanya’daki türkler de çok düzgün değiller , kendi mahallelerinde yaşamalarına ramen ULTRA AYKIRI şeyler yapmamalarına ramen kimse sevmiyor. Bide her gün olay çıkarttıklarını düşün direk Almanya toplu gönderme ihtimali bile olabilir vatandaşlığı olanları ülkeden bile atabilir. Verilen tepkiler gayet normal ırkçı diyorsun yaptıkları şeyleri sevmiyoruz tiplerini , fiziksel özelliklerini değil kişiliklerini de sevmiyoruz tabi de.
Gel beraber bakalım tecrübeli olan kimmiş sercancık. "Oturduğum mahallede çok fazla suriyeli tanıdığım var" hahaahaha orasını tahmin edebiliyoruz zaten. "Çoğu iyi insanlar" iyi olduklarını öğrenecek kadar tanımış, tecrübeli :d. "Hatta tanıdıklarımdan bir kişi kendi ülkesinde avukatmış ancak burada diploması geçmiyor" geldikleri yerde genellikle diplomasi kadınlara tecavüz, erkeklere infaz olarak işler; sercancıkın da bahsettiği diplomasi bu sanırım. "Gerçekten temiz birisi" sana inanıyoruz sercancık, komşuluk ilişkileri vs ilişkileriniz pekişmiştir güzelce . Tecrübeli olanın kim olduğunu bulduğumuza göre pırıl pırıl olan kafaları parlatalım biraz da. Mültecilerin büyük çoğunluğunun neden gitmesi gerekiyor?
1- Demagojik yapının bozulması; gelen insanların büyük çoğunluğu arap ve asimile olmaya uygun değiller. Yerleştikleri bölgelerde kendi aralarında ekosistemlerini, ticaret ağlarını kuruyorlar. "aaa asimilasyon dedi ırkçı bu" diyecek kapasitede bir ergen olduğunu anladığım için neden asimilasyonun gerekli olduğunu da açıklayayım çok basitçe über zekanla kavraybilmen adına. Onlar asimile olmazsa sen olursun. Senden 5 kat daha hızlı üreyen bir topluluk için çok ta uzun sürmez bu. Sahip olduğun milli değerlerini, kültürünü ve en önemlisi dilini yitirmenden bahsediyorum uzun vadede. 2- işsizlik artışı; gelen insanların büyük çoğunluğu insani haklarını bilemediği için çok ucuza çalışıyor. Bu da işverenin işçi olarak mültecilere yönelmesi demek ki olan da bu zaten. "Çalıştırmasınlar o zaman" diyebilirsin ama bu hiç bir şeyi değiştirmeyecek, 3 kuruşa sabah akşam çalıştırmak varken 10 kuruş verip 8 saat işçi alacak şerefli işveren sayısı çok az bu ülkede. 3- Kültürel farklılık; kendi ülkesindeyken kapalı olmayan kadınları kafir diye adlandıran istedikleri cezayı veren bir düşünce yapısı burda 'herkes istediğini giyebilir medeniyet kıyafette değildir' demeyecek sercancık, İnternetten neler yaptıklarını rahatça bulabilirsin. Senin aksine annenin, ablanın taciz edilmemesi için konuşuyorum ama olsun seninki de bir tercih yargılayamam . 4- İleride oluşabilecek özerklik isteği ki en öenmlisi de bu aslında; Bu adamlar yeterli nüfusa ulaştığında ve ayaklandıklarında ne olacak? İmam mehdi tugayı Hatay'ın geri alınacağını söyledi, bunu istediklerini biliyoruz zaten. Sınırdan geçenlerin kim olduğu belli değil, Hatay, Antep, Urfa, Kilis bunlarla dolmuş durumda, silahlandırılmaları da imkansız değil. 2. bir hendek mi yaşasın bu ülke ne istiyorsunuz? İnsanlar öldükten sonra yaptık bir hata demek bir işe yaramaz. Konuşurken azıcık kafanızı kullanın. Evet bir katliamdan kaçmış gelmiş olabilirler bu üzücü ama benim suçum değil ve ceremesini de ben çekmek zorunda değilim bunun. Zaten yeterince etkilendi ülke, yüzlerce şehit verildi sınırda. Şu empatinizi bi kendi insanınıza kuramıyorsunuz sercancık.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Est. Sercancık çok tatlı dayanamıyor insan söylemeden demi
tabii ki kötü mültecileri ister sınır dışı et ister öldür buna hiçbir lafım yok.Mültecilerin bizden iyi şartlar altında yaşaması tamamen yalan yanlış bir bilgi.Tabikide senden zengin mülteci veya senden iyi yaşayan mülteci vardır ancak çok az.
Ya bi yürü git Allah aşkına. TIP okuyorum Mültecilere öncelik tanınıyor. Toplu taşıma, sağlık gibi çoğu konuda öncelikliler. Senin vatandaşın olduğun ülkeyi, vatanın olduğu ve Atalarının savaşıp aldığı bu toprakları bedavaya veya 400,000 dolar gibi komik bir ücretle alabiliyorlar. Eli silah tutan gencecik erkek tipli salyangozlar ülkesinden kaçıp burada yararlanıyor. Mültecilik değil işgaldir bunun adı. Birisi senin evine misafir gelse ve evin sahibi sen olsan, misafir evin sahibi gibi davransa ne hissedersin?
İnternette gördüğünüz 10-20 suriyeli için hadi 1000-2000 olsun,bütün hepsini zorla sınır dışı etmek tamamen ırkçılık ve zorbalıktan başka hiçbir şey değildir.
Daha geçen gün üst sokakta 1 erkek çocuğuna Tecavüz eden Pakistanlı yakalandı. Son durumu nedir bilinmez. Böyleleri ülkede cirit atarken sen bunları savunuyorsun. Bravo!
Çocuğu olup sabıka kaydı olmayan ve eli silah tutmayan tüm gençler alınabilir. Ama olası bir olayda sınır dışı edilmelidirler. Gelenlerin yarısından fazlası gencecik silah tutabilecek erkekler ve neredeyse yarısının sabıka kaydı var. Bu mu senin "doğru" saydığın gerçekler? Toplu temizlik yapılır, ondan sonra düzenli olarak tekrar alınır.
Bizim türklerden de 1 milyon kişi gidiyor.Tabi aralarında 10 bin kişi de pislik tecavüzcü.Aralarındaki 10 bin kişi çok kötü şeyler yapıp türklerin adını herkese karşı karalıyor.Ve amerika karar alıp gelen bütün türkleri sınır dışı ediyor.O zaman kalan 990.000 masum türkün suçu ne oluyor?
Amerika gibi Göç ülkesi hiçbir zaman böyle bir şeyden toplu olarak ülkeden atmaz. Örnek vereceksen adam gibi ver.
Hadi Almanya mı diyeceksin? Hiçbir Türk Almanya'ya 'Mülteci' olarak alınmıyor.
Başka ne ülkesi kaldı acaba? O kadar Türk'ün kaçması için ülkede bir savaş lazım ve açıkçası bu kadar Türk erkeğin, bireyin zor bir zamanda ülkeden kaçması ve geri gönderilmesi benim hoşuma gider. Aynısını Suriyelilere, Pakistanlılara ve Afganlılara yapmalıyız.
BİZ GÖÇ ÜLKESİ DEĞİLİZ. Amerika gibi Trilyonluk ekonomimiz ve arazimiz yok. Ne haddimize bu kadar mülteci almak? Amerika bile bu kadar mülteciyi ömrü hayatı görmemiştir. Siz gelmişsiniz bunları savunuyorsunuz. Bravo ya, bravo.