Neler Yeni

İşten çıkma/istifa dilekçesi nasıl yazılır?

cancan1135

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
can
Aradıklarında açma. Erkenden haber verirsen başka eleman bulurlar. Haber verme ki onlar zor bir kaç gün geçirip ameleleri yokken nasılmış o koca totolarını kaldırmak nasılmış anlasınlar. Kendi işlerini kendileri yapsın. Kesinlikle dediğimi yap. Eşşek gibi arıyorlar sonra gel diye. Onlar otimatik sen bir süre işe gitmeyince zaten işine son verirler t abii resmi olarak çalışıyorsan. Çıkışını vermek için onlar uğraşsın.
her işten çıkacak insan çat kapı ben işi bıraktım buda dilekçem diye bırakamıyor maalesef :), dilekçe verildiği tarihten itibaren işçinin 15 gün daha iş yerinde çalışması gerekiyor ve tekrar bildiğim kadarıyla günlük 1-2 saat tam emin değilim işverenin işçiye iş bulması için izin tanıması gerekiyor yani demem o ki personel işi bıraktı patron mağdur oldu o biraz zor bu arada konu sahibi arkadaş işverenden kendinde çıksan tazminat alabilirsin fakat bir avukat arkadaşa danış dilekçeni ona göre yaz derim

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,276
İsim
Muhammed efe
her işten çıkacak insan çat kapı ben işi bıraktım buda dilekçem diye bırakamıyor maalesef :), dilekçe verildiği tarihten itibaren işçinin 15 gün daha iş yerinde çalışması gerekiyor ve tekrar bildiğim kadarıyla günlük 1-2 saat tam emin değilim işverenin işçiye iş bulması için izin tanıması gerekiyor yani demem o ki personel işi bıraktı patron mağdur oldu o biraz zor bu arada konu sahibi arkadaş işverenden kendinde çıksan tazminat alabilirsin fakat bir avukat arkadaşa danış dilekçeni ona göre yaz derim
Onun için resmi olarak çalışmıyorsan dedim hocam. Ama gitmek istemeyen bir sebep bulur yine gitmez o süreçte de :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Arda Akel
Yahu çalıştığım yer de b...ktan bir akuğur anasını satayım.

burakdiA

80+
Atarım ben seni diyor öyle mi? Tahminimce mobbing'e çok boyun eğmişsin. Eğer piyasa şartlarından çok iyi bir maaş veya başka sosyal haklara sahip değilsen arkadaşın da dediği gibi işten çıkmadan 2 hafta önce işverene bunu bildir. İş yerinde neler yaşadığını, ne zamandır çalıştığını bilmediğim için yaşadıklarını tahmin etmem zor. Ama senin yerinde olsam dilekçe bile vermeden çıkışımı yapabilirdim. Yeni gireceğin iş yerinin, referans olarak şu anki işyerini arayıp senin hakkında bilgi alacağını da düşünüyorsan tabii ki çalıştığın yerlerden güzel ve kavgasız bir şekilde ayrılmak en mantıklısı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Arda Akel
Atarım ben seni diyor öyle mi? Tahminimce mobbing'e çok boyun eğmişsin. Eğer piyasa şartlarından çok iyi bir maaş veya başka sosyal haklara sahip değilsen arkadaşın da dediği gibi işten çıkmadan 2 hafta önce işverene bunu bildir. İş yerinde neler yaşadığını, ne zamandır çalıştığını bilmediğim için yaşadıklarını tahmin etmem zor. Ama senin yerinde olsam dilekçe bile vermeden çıkışımı yapabilirdim. Yeni gireceğin iş yerinin, referans olarak şu anki işyerini arayıp senin hakkında bilgi alacağını da düşünüyorsan tabii ki çalıştığın yerlerden güzel ve kavgasız bir şekilde ayrılmak en mantıklısı.
Dilekçe yazmadan da istifa edilebiliyor mu? Nasıl oluyor o?

cancan1135

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
can
Dilekçe yazmadan da istifa edilebiliyor mu? Nasıl oluyor o?
işe gitmezsin işveren noter aracılığı ile ihbar gönderir cevap verme zorunluluğun yok daha sonra işten çıkışını yaptırırlar fakat birazda iş verenin ahlakı önemli işten çıkış kodun ne olarak yapıldığı daha sonra işe girerken karşına çıkar bu durum fakat çok bu tarz şeyler kafana takıpta kendini bunaltmana gerek yok git partonla konuş dilekçeni ver işten ayrıl zor bir şey değil hocam bu durum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,293
Üyeler
161,835
Son üye
Gozlerimikapatsam
Top Bottom