Neler Yeni

İtalya Neden Çok Güçsüz ?

Pompake

80+ Silver
En İyi Cevap
3
İtalya 1. Dünya savaşında ve 2. Dünya savaşında neden hiç başarı elde edemedi. Yunanistanı Almanların yardımıyla yendiler. Her girdikleri savaşı kaybettiler Almanya ya düşmanlarından fazla zarar verdiler.
Daha eskiden de birçok savaş yapmış küçücük devletler tarafından kolayca yenilmiş.
Merak ettiğim soru şu teknoloji olarak, Askeri olarak çok kötü olan bu devleti neden Almanya dost olarak gördü sizce ?

Doğru mu bilmiyorum ama bu sözün doğru olduğunu çoğu kişi söylüyordu internette gördüm bu sözü.
"Bu Dünya'nın en kötü askerleri Avusturyalılardır. Onlarda zaferi tadabilsin diye tanrı İtalyanlari yaratmıştır"
Bu söz Napolyon Bonapart a ait deniliyor.

Age of Civilizations II 4_12_2021 1_07_09 AM.png

Bu oyun görseli anlatıyor zaten İtalya devletinin ne kadar zayıf olduğunu. Ben yani Nazi Almanyası tarafından zayıflatılan Fransa italyayı sadece 15 Günde alıyor.
Sadece bu oyun değil HOI4 EU4 gibi tarih oyunlarında da aynı durum geçerli.

CarryExe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Ali Yıldırım
İtalya Yunanistan'ı düşman olduğu bir devletin yardımı ile nasıl yenmiş acaba?

HİT_GOOSE

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,099
İsim
GRKM
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, Konu dışı,Futbol
İtalya 1. Dünya savaşında ve 2. Dünya savaşında neden hiç başarı elde edemedi. Yunanistanı Almanların yardımıyla yendiler. Her girdikleri savaşı kaybettiler Almanya ya düşmanlarından fazla zarar verdiler.
Daha eskiden de birçok savaş yapmış küçücük devletler tarafından kolayca yenilmiş.
Merak ettiğim soru şu teknoloji olarak, Askeri olarak çok kötü olan bu devleti neden Almanya dost olarak gördü sizce ?

Doğru mu bilmiyorum ama bu sözün doğru olduğunu çoğu kişi söylüyordu internette gördüm bu sözü.
"Bu Dünya'nın en kötü askerleri Avusturyalılardır. Onlarda zaferi tadabilsin diye tanrı İtalyanlari yaratmıştır"

Alıntıyı görüntüle
Bu oyun görseli anlatıyor zaten İtalya devletinin ne kadar zayıf olduğunu. Ben yani Nazi Almanyası tarafından zayıflatılan Fransa italyayı sadece 15 Günde alıyor.
Age of civilizations mu bu. Çok oynardım bunu

Avolay

80+ Gold

Alıntıyı görüntüle
Tarihte İtalya neden güçsüz bilmiyorum ancak İtalya disiplinsiz , yolsuzluk , rüşvet kaynayan bir devlet şuan.
Avrupa devletlerinin eskiden büyük olan devletleri yerin dibine sokma huyu var :D Ondan da olabilir

Excator23cm

80+ Gold
Denir ki dünyanın en kısa 4 kitabı; İngiliz mutfağı, Alman mizahı, Amerikan tarihi, Fransız savaş kahramanlarını anlatan kitaplardır.
Fransa kötü italyanlar daha kötü genel anlamda bir yokluk içinde değilleri insanları yüzyıllar boyunca avaş görmediği için savaşları unutmuş rahatına düşkün olmuş

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
İtalya değişik bir ülke gerçekten. Bi hareketi diğerine uymuyor.

Stwos

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
708
İsim
Mert Gülenay
İtalyanın tek güçlü olduğu 2. Dünya savaşı idi Mussolini İtalyası o zaman lar güçlüydü taa ki hitler mussoliniye kumpas kurmasaydı.

CarryExe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Ali Yıldırım
yanlışınız var
musoloni italyası o
sizin dediğiniz italya krallığı
musoloni italyası hitler almanyasının yanındaydı
krallık ise itilafların
Musolini İtalya'sı dediğiniz İtalya İtalyan Sosyal Cumhuriyet'dir ve Nazi Almanyası'nın yardımları ile kurulmuştur. İtalya Krallığı ise Tam ters bir devlettir ve Yunanistan ile savaşan develt İtalya Krallığıdır.

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,841
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
Doğru mu bilmiyorum çokta tarih bilmiyorum ama Yaşlı nüfusu fazla olduğu için olabilir mi? :unsure:

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Musolini İtalya'sı dediğiniz İtalya İtalyan Sosyal Cumhuriyet'dir ve Nazi Almanyası'nın yardımları ile kurulmuştur. İtalya Krallığı ise Tam ters bir devlettir ve Yunanistan ile savaşan develt İtalya Krallığıdır.

kafa.exe durduruldu
asdasdasdasda
öyle düşünme
düşmandı ancak iki taraf ta aynı grupta yer aldığından saldıramıyordu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Doğru mu bilmiyorum çokta tarih bilmiyorum ama Yaşlı nüfusu fazla olduğu için olabilir mi? :unsure:
olabilir
ne kadar yaşlı nüfus o kadar az genç o kadar az savunma gücü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,048,083
Üyeler
166,321
Son üye
canyl
Top Bottom