Neler Yeni

İyi Bilgisayarda Kötü Performans Alıyorum Neden?

AYS10

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Cüneyt Sazlı
Casper Excalibur g870 model rtx 4060 ve i5 12450H işlemcili bir bilgisayar aldım geçenlerde. Ancak çoğu oyunda performans sorunu var, çok düşük fps veriyor. Geçen sene 2060 lı bilgisayarımda oynayabildiğim oyunları oynayamaz oldum. Nedeni nedir sizce?

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Batuhan
Ekran kartı kaç watt? Muhtemelen ekran kartı wattı düşük. Ofis modunda vs. çalışıyor olabilir. Control center üzerinden yüksek performansa çekin. Casper modellerde max 100w. oluyor diye biliyorum. Keşke 140w 4060'lı bir laptop tercih etseydin.

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Batuhan
Güç planı seçeneklerinden ve control center üzerinden yüksek performansı seçin ve nvidia üzerinden ekran kartı kaç watt çekiyor bir bakın. Onun haricinde sistemde driverları kontrol edip temiz windows kurulumuda deneyebilirsin.

AYS10

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Cüneyt Sazlı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güç planı seçeneklerinden ve control center üzerinden yüksek performansı seçin ve nvidia üzerinden ekran kartı kaç watt çekiyor bir bakın. Onun haricinde sistemde driverları kontrol edip temiz windows kurulumuda deneyebilirsin.
gün planı yüksek performans yaptım kurduğum gibi. Kaç watt çekiyor şeyini anlamadım denetim masasından bakılanı mı diyosun. Bide format attım bi kere performans kötü gelince driverları full kurup denedim yine aynı sonuç :(

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Batuhan
gün planı yüksek performans yaptım kurduğum gibi. Kaç watt çekiyor şeyini anlamadım denetim masasından bakılanı mı diyosun. Bide format attım bi kere performans kötü gelince driverları full kurup denedim yine aynı sonuç :(
Casperin kendi sitesinden control centeri yazılımını indirip yüksek performansa aldın mı? Default olarak ofis modunda geliyor. 70W sınırlı şekilde oluyor control center üzerinden yüksek performansa çektiğinde 100w değerine ulaşıyor. Ekran kartı watt bilgisini görmek için nvidia denetim masasını açıp sol alttaki küçük sistem bilgisi yazan yere tıklaman gerekiyor. Orada yazan değer güncel max watt değerin.

AYS10

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Cüneyt Sazlı
Evet oyun oynarken yüksek performansa alıyorum ama fan sesi arttırmadan başka bi işe yaradığını görmedim onun. Hiç etkisi olmuyor performansa

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Batuhan
Normal şartlarda fps artışı olması lazım mod değişikliği yaptığında ayrıca sanirim senin aldığın laptopta işlemcide limitli yani adamlar bir laptop üretmiş sınır koymuşlar. Altında spor araba var ama 90 ile gidiyorsun mantığı keşke almadan önce bir danışsaydın bende acer nitro 5 var. Nişanlım kullanıyor şuan 140w ekran kartı işlemci i7 ve limit yok. Laptoplarda özellikle oyun için alınan modellerde watt limit vb. değerler çok önemli. İstersen bir servise gönder nedenini sor.

AYS10

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Cüneyt Sazlı
Normal şartlarda fps artışı olması lazım mod değişikliği yaptığında ayrıca sanirim senin aldığın laptopta işlemcide limitli yani adamlar bir laptop üretmiş sınır koymuşlar. Altında spor araba var ama 90 ile gidiyorsun mantığı keşke almadan önce bir danışsaydın bende acer nitro 5 var. Nişanlım kullanıyor şuan 140w ekran kartı işlemci i7 ve limit yok. Laptoplarda özellikle oyun için alınan modellerde watt limit vb. değerler çok önemli. İstersen bir servise gönder nedenini sor.
yapma ya valla üniversite işleri falan derken acele aldım biraz pek araştıramadım. Neyse yapcak bişi yok saolasın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,538
Üyeler
161,081
Son üye
tatlılimon
Top Bottom