Neler Yeni

🔥İndirim Jacobs 1KG Filtre Kahve 🔥329 TL

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,317
İsim
Kara Kartal
moka pot kaliteli kahve içmenin en ucuz şeklidir (moka potta kahve içen bir kişi asla filtre kahve makinesinden kahve içmez)

Bayat kahve böyle köpürmez arkadaşıma söylediğimde o da inamadı filtre kahveyi tekrar dermende moka pot seviyesinde öğüttüm kahvede köpük yok Filtre Kahve = BAYAT KAHVE ucuza satılmasının nedeni budur

1731884313560.png

Son düzenleme:

beskazalichinese

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,002
İsim
Sadettin Y
moka pot kaliteli kahve içmenin en ucuz şeklidir (moka potta kahve içen bir kişi asla filtre kahve makinesinden kahve içmez)

Bayat kahve böyle köpürmez arkadaşıma söylediğimde o da inamadı filtre kahveyi tekrar dermende moka pot seviyesinde öğüttüm kahvede köpük yok Filtre Kahve = BAYAT KAHVE ucuza satılmasının nedeni budur

Alıntıyı görüntüle
kahven guzel kopurmus.ancak yargın cok cahilce. filtre kahveyi moka pot icin oguttum yorumu yardı zaten. ogutulen sey ayni kahve. taze cekilmis filtre demlersen keyifli kahve icersin. mokapotta demlemek de ayni olay. Taze cekilmis kahve keyifli olur. ayrica mokapotta kopurtmenin bir cok hilesi var. en kucuk ocakta en kisik ateste paketli kahveler de kopuruyor

Cassius Clay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Kadir

Alıntıyı görüntüle
Kahve içmeyi seviyorum ama nasıl evde yapılır gram bilgim yok genel olarak nasıl evde yapabileceğimiz hakkında bi video var mıdır

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,317
İsim
Kara Kartal
kahven guzel kopurmus.ancak yargın cok cahilce. filtre kahveyi moka pot icin oguttum yorumu yardı zaten. ogutulen sey ayni kahve. taze cekilmis filtre demlersen keyifli kahve icersin. mokapotta demlemek de ayni olay. Taze cekilmis kahve keyifli olur. ayrica mokapotta kopurtmenin bir cok hilesi var. en kucuk ocakta en kisik ateste paketli kahveler de kopuruyor
bayat kahve moka potta köpürmez köpürten başka madde katıyorsa bilemem
Filtre kahveyi moka potta kullanırsan kahve tadı almazsın ayrıca köpürme olmaz kahvenin öğütülme derecesi var
1731886693547.png

Son düzenleme:

okankygsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Okan kaygısız

Alıntıyı görüntüle
Filtre kahve bayat kahve alakasını anlamadım?Daha çok açabilir misiniz?
moka pot filtre için değil zaten espresso içebilmek içindir.French press alıp onda için.

Konuda destek isteyen arkadaş için ise en ucuz yol french press'tir.Hatta doğru adımları uygularsanız en taze en güzeli french presstir.
kahvenin paketini açarsanız bir kaç hafta tazeliğini korur.Tazeliği bir anda yok olmaz zamanla azalır.
öğütürseniz ise bir kaç saat süresi vardır tazeliğini koruması için.Öğütmeden hava geçirmeyecek bir kaba aktarırsanız içeceğiniz zaman öğütürseniz daha uygundur.1 KG kahveyi hepsini öğütürseniz paranıza yazık o zaman çoğu bayatlar işte.

beskazalichinese

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,002
İsim
Sadettin Y
bayat kahve moka potta köpürmez köpürten başka madde katıyorsa bilemem
:) afiyet olsun herkesin keyfine göre hocam. kahve içimizi ısıtır aramızı ısıtır bu sebepten birbirimizi kırmayalım iyi forumlar.

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,317
İsim
Kara Kartal
ne zaman kahve konusu açılsa damdan düşen kuş pisliği gibi düşüyorsun filtre kahve içenlere laf ediyorsun sanane arkadaşım sanane
milleti kandırıyorsunuz demek ki ürün satıcısınız gerçekler acı geldi
filtre kahve içecek olanlar değirmen alıp kahveyi çeksin pis bayat kahveyi millete kakalıyorsunuz
Birde 3+1 içinde kahve olmayan birşeyi kakalamaktan bıkmadınız

Son düzenleme:

Amd34

80+ Silver
Latte vs yapmak için türk kahvesi kullanıyordum çarşamba günü bunu almıştım türk kahvesi yerine kullanılır mı sizce tad olarak hangisi daha iyi olur

Dõ man

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
498
İsim
Duman
milleti kandırıyorsunuz demek ki ürün satıcısınız gerçekler acı geldi
filtre kahve içecek olanlar değirmen alıp kahveyi çeksin pis bayat kahveyi millete kakalıyorsunuz
Birde 3+1 içinde kahve olmayan birşeyi kakalamaktan bıkmadınız
Hocam konudan bağımsız olacak bir tık,

Evde espresso makinem var çekirdek/öğütülmüş olarak hangi kahveyi önerirsiniz. (küçük bir el değirmenim var)

Bealzebub

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Rafet Aydın
Arkadaşlar sizin bu genel yargılarınız (filtre kahve=bayat kahve gibi) insanlara yanlış fikirler veriyor. Kahve aslında çabuk bayatlayan bir şeydir zaten. Granül kahve çeşitli kimyasallarla ve işlemlerle suyla hızlı çözünecek hale getirilir. Sağlıksız olduğu söyleniyor ama bilimsel veri pek bulamadım. Filtre kahve ise çekilmiş kahveyi filtre altında sıcak sudan geçirip kahvenin aromasını sıcak suya geçirerek yapılıyor. Burda çekilmiş kahveniz tazeyse filtre kahveniz de tazedir değilse değildir. Ama çekilmiş kahveyi taze bulmak oldukça zor olacaktır. Kendiniz çekmeniz de çok çözüm değil bu kez de çekirdeği sürekli taze bulmak sorun. Hele de benim gibi küçük bir yerde yaşıyorsanız. Bu arada çekirdek daha uzun taze kalıyor ama dediğim gibi hem bulması daha zor hem de çekmek için başka araç gereç lazım. En kalitelisi espresso makinesi sanırım kahveyi filtreleyerek değil de basıncla özünü çıkarıyor ve daha fazla çeşit kahve yapabilirsiniz. Ama makineleri daha pahalı. Lezzet olarak da benim damak tadıma göre espresso>filtre>granül ama kişiye göre değişebilir. İşin özü f/p açısından filtre kahveyi hazır alıp demlemek bana daha mantıklı geliyor. Saçma yaftalar yerine kısa bir araştırma yapıp kendinize en uygun yöntemi bulabilirsiniz.

haluk h

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Haluk h
Kahve çekildikten sonra 1 saat sonra tadı kokusu gider
Akşam değirmenle kahveyi çek sabah iç tad koku alamazsın
Neyin hastası bay
Baristalar öyle demiyor, bir tanesi 14.gün en lezzetli kahveyi içersiniz diyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kahveyi kavrulmuş çekirdek olarak alın ve kendiniz çekin, makinada olur ama makina illaki gerek yok, french press var phin var, damak zevkinize göre takılın.

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,317
İsim
Kara Kartal
Baristalar öyle demiyor, bir tanesi 14.gün en lezzetli kahveyi içersiniz diyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kahveyi kavrulmuş çekirdek olarak alın ve kendiniz çekin, makinada olur ama makina illaki gerek yok, french press var phin var, damak zevkinize göre takılın.
Kavrulmuş çekirdek kahve diyor 14 gün sonra çekirdeği öğüteceksin (kavrulduktan sonra öğütme denmiyor)
Elinizde değirmen varsa ne dediklerimi anlarsınız

1731954189369.png

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,968
Üyeler
160,918
Son üye
kar03