Neler Yeni

Jitter sorunu ( Low Latency Gaming )

Oxser

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Oxser
Herkese Selamlar Bu konu için uzun zamandır ugraşıyorum fakat sıkıntıyı bulamadım.
Konu Şudur:
Fiber 1000 MB destekli alt yapıda oturuyorum fakat bir sıkıntım var.
İnternetimin jitter degerleri yüksek ve low latency gaming alıyorum işimi fps oyunlarında kurdugum için işime engel oluyor.
Türk telekoma gittigim zaman bana dedikleri bizlik bir sıkıntı yok her şey stabil.
Open Wrt kurdum.
Modemi kasaya çevirdim.
Kablolu baglantı kullanıyorum.
Modemden routere hepsi tek tek degiştirilip denendi.
Evin elektirik altyapısı kontrol edildi.
her şey stabil fakat jitter çözülmedi
Hiç bir şekilde sıkıntım çözülmedi
Sonuç Degerlerini aşşagı tarafa bırakıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aklıma şimdi geldi Qos Ayarlarını öncelik ayarlarını vs vs hepsini yaptım

Ekler

• 612312.png
    612312.png
    350.3 KB · Hit: 108

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ağınızda veya sisteminizde bir sorun yok. Durumu biraz kendiniz paranoyak hale getirmiş gibisiniz. Orada tik onayı alamamanızın nedeni, waveform sitesine TT'de 3-4 aydır ping yüksek çıkıyor bu, muhtemelen bu sitenin sunucuları için yönlendirmeleri değişti.

Eğer oyunlarda dalgalanmalar oluyor sürekli diyorsanız, modem ve bilgisayar kaynaklı bir durum olabilir.

Son düzenleme:

etnetalw

80+ Bronze
Herkese Selamlar Bu konu için uzun zamandır ugraşıyorum fakat sıkıntıyı bulamadım.
Konu Şudur:
İnternetimin jitter degerleri yüksek ve low latency gaming alıyorum işimi fps oyunlarında kurdugum için işime engel oluyor.
Türk telekoma gittigim zaman bana dedikleri bizlik bir sıkıntı yok her şey stabil.
Open Wrt kurdum.
Modemi kasaya çevirdim.

Bu pingi önemsemenize gerek yok bence ve cdn kaynaklıdır. Sofia,romanya,istanbul gibi bir çok bağlantısı var.

Oxser

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Oxser
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu pingi önemsemenize gerek yok bence ve cdn kaynaklıdır. Sofia,romanya,istanbul gibi bir çok bağlantısı var.
Evet şikayetci oldugum şey ping degil alt tarafta bulunan titreşim yani jitter .
Jitter Nedir : jitter, sinyal dalgalarında yaşanan bozulmadır. Bu da gecikmelere sebep olur. Jitter,
Özellikle fps oyunlarında karakterler ışınlanıyor yer yer.

Ağınızda veya sisteminizde bir sorun yok. Durumu biraz kendiniz paranoyak hale getirmiş gibisiniz. Orada tik onayı alamamanızın nedeni, waveform sitesine TT'de 3-4 aydır ping yüksek çıkıyor bu, muhtemelen bu sitenin sunucuları için yönlendirmeleri değişti.

Eğer oyunlarda dalgalanmalar oluyor sürekli diyorsanız, modem ve bilgisayar kaynaklı bir durum olabilir.
Sorunum ping degil jitter

Eric Cartman

80+ Bronze
Konu Şudur:
Open Wrt kurdum.
Modemi kasaya çevirdim.

sorun iç tesisat kaynaklı olabilir, kablo bir yerinden hasar almış olabilir kontrol ettiniz mi

etnetalw

80+ Bronze
Evet şikayetci oldugum şey ping degil alt tarafta bulunan titreşim yani jitter .
Jitter Nedir : jitter, sinyal dalgalarında yaşanan bozulmadır. Bu da gecikmelere sebep olur. Jitter,
Özellikle fps oyunlarında karakterler ışınlanıyor yer yer.

Sorunum ping degil jitter
Jitter sorunun çözümü genelikle sağlıyıcı olur.

Oxser

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Oxser
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kablonun degerleri stabil cıktı türktelekoma gittigimiz zaman kablolar fiber optik oldugu için toksiklenme vs olmiyacagını soyledi

sorun iç tesisat kaynaklı olabilir, kablo bir yerinden hasar almış olabilir kontrol ettiniz mi
Kablonun degerleri stabil cıktı türktelekoma gittigimiz zaman kablolar fiber optik oldugu için toksiklenme vs olmiyacagını soyledi

Eric Cartman

80+ Bronze

onlar dışardan gelen kablo için sizinle bilgi paylaşıyor, dedikleri genelde şu bizden iç tesisata kadar problemsiz şekilde geliyor görünüyor değerler normal. binadaki iç tesisatı kastetmiştim ben onu tt çekmiyor binanın içine kadar getiriyor sonra iç tesisata bağlıyor diye biliyorum hocam

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bakın ben de size buradaki jitter değerlerinin şu anda çok stabil olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Öyle olsa bu internet ile ne Faceit, ne Riot, ne de EA üzerinde oyun oynayabilirim.

1686607982267-png.541951

Hangi modemi kullanıyorsunuz? Ve anakart modeliniz nedir? Ek olarak TT kullanıyorsunuz değil mi, yan bir firma değil?

Son düzenleme:

Oxser

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Oxser
Bakın ben de size buradaki jitter değerlerinin şu anda çok stabil olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Öyle olsa bu internet ile ne Faceit, ne Riot, ne de EA üzerinde oyun oynayabilirim.

1686607982267-png.541951

Hangi modemi kullanıyorsunuz? Ve anakart modeliniz nedir? Ek olarak TT kullanıyorsunuz değil mi, yan bir firma değil?
bilgisayar kasasına open wrt kurduk ve modem görevi yapıyor şu an bilgisayar olarakta i5-13500 B660-M K 16 gb ram 3600 mhz rtx 3060 psu 650 W 80+
Bunu vds alt yapı kullanan bir arkadaşım için ayarları yaptıım onunda sonuclarını paylaşayım

Ekler

• image.png
    image.png
    370.3 KB · Hit: 39

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Burdan LAN sürücünüzü bir güncelleyin. Burdan da bir chipset güncellemesi yapın.
Bunlardan sonra tekrar bir gözlemleyin, değişeceğini pek sanmıyorum ama denemekte yarar var.

Sonrasında yapabiliyorsanız farklı bir PC ve modem ile de testinizi yapın, tüm cihazlar ile yaptığınız test görüntülerini alın. Daha sonrasında twitter üzerinden @umitonaltr @ttdestek şeklinde etiket atarak, kısaca sorununuzu iletin CEO'nun ekibi sizinle iletişime geçecek ve daha detaylı bir yönlendirme sağlayacaklar ama sorunun sizden olmadığını daha kolay kanıtlamak adına yukarıdaki her şeyin görsellerini elinizde bulundurun.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,103
Üyeler
164,247
Son üye
bykopirayt
Top Bottom