Neler Yeni

Kablo ile 930mbps alırken 5ghz wifi ile 300mbps alıyorum sorun modemde mi

C@NN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Yusuf Can Gütmen
Instagram
www.instagram.com/yusufcan_gutmen
Steam
✬ | C@NN
Merhabalar önceki günlerde türknete geçiş yaptım 1000mbps söylendiği gibi veriliyor kablolu olarak, ama kablosuza geçiş yaptığımda 5ghz'de yaklaşık 700mbps bir kayıp söz konusu
Türk telekom kulllanırken 5ghz ile kablolu arasındaki kayıp çok çok az fakat türknette bu çok fazla
Sorun modemde mi yoksa başka bir olayı mı var?
(Modem zyxel marka klasik herkesin evinde olan dikey modemlerden)

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Merhabalar önceki günlerde türknete geçiş yaptım 1000mbit söylendiği gibi veriliyor kablolu olarak, ama kablosuza geçiş yaptığımda 5ghz'de yaklaşık 700mbit bir kayıp söz konusu
Türk telekom kulllanırken 5ghz ile kablolu arasındaki kayıp çok çok az fakat türknette bu çok fazla
Çok ilginç hocam 5 ghz 1.3 gbpsye kadar destek sağlıyor çünkü 2.4 bile 600 mbpslere kadar destekli yazıyor internette takibe aldım bendede kesinti sorunları oluyor bazen birde menzili gereğinden fazla binadan çıkıp öteki sokağa gidiyorum hala bağlı kopmuyor bir türlü

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,316
İsim
Semih Boran
Merhabalar önceki günlerde türknete geçiş yaptım 1000mbps söylendiği gibi veriliyor kablolu olarak, ama kablosuza geçiş yaptığımda 5ghz'de yaklaşık 700mbps bir kayıp söz konusu
Modeli nedir telefonun?

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,316
İsim
Semih Boran
oppo reno 5 lite kullanıyorum
Gayet normal o civarlarda almanız. Wifi 6 ve üzeri bir kablosuz ağ kartına sahip telefon/tablet/bilgisayar ile alabilirsiniz. Birde ssid yani 2.4 ve 5 ghz birleşik ise ayırın. Ek olarak wpa3'e ayarlı değilse wpa2/wpa3'e ayarlayın.
Yeni telefon almanız gerekiyor kısaca çözümü.

Murat demir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Murat demir
hocam bende de türknetin verdiği modem var büyük ihtimalle aynı modem telefon wifi6 destekli ama max 300mbps alıyorum bende durum modemle ilgili olabilir

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,316
İsim
Semih Boran
hocam bende de türknetin verdiği modem var büyük ihtimalle aynı modem telefon wifi6 destekli ama max 300mbps alıyorum bende durum modemle ilgili olabilir
1 gbsn vermeye uygun bir yönlendiriciye sahiptir diye düşünüyorum verilen modemin yönlendiricisini. Sizin telefonunuzun/tabletinizin modeli nedir?

Murat demir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Murat demir
samsung m52 5G wifi6 desteği var

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Gayet normal o civarlarda almanız. Wifi 6 ve üzeri bir kablosuz ağ kartına sahip telefon/tablet/bilgisayar ile alabilirsiniz. Birde ssid yani 2.4 ve 5 ghz birleşik ise ayırın. Ek olarak wpa3'e ayarlı değilse wpa2/wpa3'e ayarlayın.
Yeni telefon almanız gerekiyor kısaca çözümü.
birleşik hocam bendede nasıl ayırabilirim onu kanser ediyor beni evden çıktığım halde internetin bağlı kalması
AX1800 Wireless Dual Band Gigabit VoIP Router model numarası bu

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,316
İsim
Semih Boran
birleşik hocam bendede nasıl ayırabilirim onu kanser ediyor beni evden çıktığım halde internetin bağlı kalması
AX1800 Wireless Dual Band Gigabit VoIP Router model numarası bu
ekleyin hem 2.4 hem de 5 ghz yeni bir tane ve dediğim şekilde ayarlayın wpa ayarını da. Sonra birleşik olanı da devre dışı bırakın.

Murat demir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Murat demir
İçindeki kablosuz ağ kartı 1 gbsn için yeterli olmayabilir. 8 gen 2'li cihazlarda vs. 1 gbsn alınıyor mesela.
wifi 6 olması yeterli sanıyodum çünkü wifi 6 min. 600mbps destekliyo diye yazıyo nett

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Emre
Discord
necromancerr
ekleyin hem 2.4 hem de 5 ghz yeni bir tane ve dediğim şekilde ayarlayın wpa ayarını da. Sonra birleşik olanı da devre dışı bırakın.
Hocam burda ne yapacağım acaba biliyormusunuz ?
1704316309528.png

1704316540813.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,350
Üyeler
161,270
Son üye
cyberguvenlik
Top Bottom