Neler Yeni

Kablosuz internet baglantısında aşırı ping sorunu

kanze00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
İbrahim Karaman
Merhaba, Asus ROG Strix G16 4070 ekran kartlı bir laptop kullanıyorum. Şu ana kadar ethernet kablosuyla bağlanıp oyun oynadığım için bu sorunu fark etmemiştim. Ancak ethernet kablosunu çıkardığımda oyunlarda aşırı fazla ping dalgalanması oluyor. Bununla da kalmayıp herhangi bir şey indirirken internet hızında sürekli değişiklikler meydana geliyor. Kablosuz bağlantılarda bazı sorunların olabileceğini biliyorum; fakat yaşadığım sorunlar gerçekten çok ciddi düzeyde. Aynı ağa kablosuz olarak bağlanan arkadaşlarımda bu tarz bir problem yaşanmazken sadece benim cihazımda bu sorun ortaya çıkıyor. Bu sorunun ne olduğunu veya çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
626
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
5ghz veya daha üstü bantlara bağlanarak bu sorunu çözebilirsin. Kanal bant genişliği ne kadar yüksekse o kadar iyi. 5ghz ayarlarında da N/ ac mixed modu tavsiye ederim.

kanze00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
İbrahim Karaman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
5ghz veya daha üstü bantlara bağlanarak bu sorunu çözebilirsin. Kanal bant genişliği ne kadar yüksekse o kadar iyi. 5ghz ayarlarında da N/ ac mixed modu tavsiye ederim.
dediginizi zaten yapıyorum arkadaşlarla aynı ayarları kullanıyoruz aynı ağa bağlıyız onlarda olmayan sorun bende oluyor bligisayarımla ilgili bir sorun olabilir mi acaba ?

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
626
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
dediginizi zaten yapıyorum arkadaşlarla aynı ayarları kullanıyoruz aynı ağa bağlıyız onlarda olmayan sorun bende oluyor bligisayarımla ilgili bir sorun olabilir mi acaba ?
Modeme olan uzaklığın nedir anten vs yoksa modemde aynı odada kullanırsın anca 5ghz i

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
Kablosuz ağ adaptörü driver güncelleyin başka aklıma gelen olay yok diğer arkadaşların da hız stabil se sizin driver sorunu olabilir

kanze00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
İbrahim Karaman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kablosuz ağ adaptörü driver güncelleyin başka aklıma gelen olay yok diğer arkadaşların da hız stabil se sizin driver sorunu olabilir
driverlar hepsi güncel otomatik güncelleme yapmakla kalmayıp kendim takip ediyorum en yeni driveri indirip kuruyorum zaten

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
626
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
çok yakınız hepimiz
Wifi ayarlarında roaming agressiveness diye bir ayar var. Aygıt yöneticisinden wifi sürücüsü özelliklerine gir 1 e çekmeyi dene iyi olmazsa 4 veya 5 e çek.

Ekler

• 3MklJ.png
    3MklJ.png
    23.8 KB · Hit: 8

kanze00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
İbrahim Karaman
Wifi ayarlarında roaming agressiveness diye bir ayar var. Aygıt yöneticisinden wifi sürücüsü özelliklerine gir 1 e çekmeyi dene iyi olmazsa 4 veya 5 e çek.
sizde de oldugu gibi 3te şuan bu ayarı değiştirirsem herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

bide az önce test ettim 1e çekince internet hızı 34 Mb/sn. 3te ise 58 Mb/sn. 5e çekince 5 Mb/sn. indirme oluyor yine de degistirmem gerekiyor mu sizce ?

Son düzenleme:

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
626
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
sizde de oldugu gibi 3te şuan bu ayarı değiştirirsem herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

bide az önce test ettim 1e çekince internet hızı 34 Mb/sn. 3te ise 58 Mb/sn. 5e çekince 5 Mb/sn. indirme oluyor yine de degistirmem gerekiyor mu sizce ?
Demekki orta uzaklıkta modeme olan uzaklığın. https://www.waveform.com/tools/bufferbloat

Bu testi yapıp linkini paylaşabilir misin ? Bir de evde senden başka interneti kullanan var mı ?

Top Bottom