Başka bir forumda deneyimleyen birinin yorumu:
Kardeşimde Model o mevcut, bende Superlight. Superlight'ı bu ayın 17sinden beri kullanıyorum ve geçtiğimiz günlerde kardeşimle beraber ikisini aynı mousepad'de deneyerek model o'nun gerçekten superlight'tan daha kötü bir mouse olduğunun kanısına vardık.
Mousepad Steelseries QCK Heavy L.
- Model o'nun superlight'tan tek iyi yanı skatezleri.
Superlight'ın, model o'dan iyi yanları ise,
- En önemlisi imleç tepkisi. İkisi arasında ciddi manada tepki farklılığı var. Yapmak istediğiniz hareketleri superlight, model o'ya göre daha istikrarlı ve stabil bir şekilde karşılıyor.
- Superlight'ın click algılama hızı model o'dan 4 ms daha hızlı. (13 ms - 9 ms)
- Tutuş olarak da superlight çok daha iyi ele oturuyor ve her ele uygun. Model o'nun tutuşu gerçekten superlight'a göre kötü geldi. Model o'nun arka uç tarafı çok basık ve uzun, bundan dolayı da elde kayma yapıyor ve özellikle oyun oynarken sürekli tekrar kavrama zorunluluğu hissediyorsunuz. Kardeşim halihazırda model o kullanan birisi ve bu sorundan rahatsız. Ben de deneyimleyince kendisine hak verdim.
- Ayrıca Glorious markasının kronik bir sol click sorunu var. Superlight'tan önce model d kullanan birisi olarak inanılmaz derecede sol clickte oynama vardı ilk günden beri. Yukarıda bahsedildiğine göre aynı sorun model o'larda da mevcut.
Benim düşüncem, eğer bütçe sorununuz yoksa kesinlikle superlight almanız sizin için daha iyi bir seçenek olacaktır. Superlight'ın tek kötü yanı skatezleri fakat skatez değiştirmek dünyanın en kolay şeylerinden birisi. Sırf bundan dolayı daha kötü bir mouse almanız açıkçası bana göre mantıklı değil. Skatez konusunda kayganlık istiyorsanız Tiger ICE skatez alabilirsiniz.