Kalbi̇n Altinda Göğüste Ağrı?

Kalple alâkalı bir şey çıkmadı değil mi kontrollerde
Hocam ciğer tomografisi çektirdim kan idrar falan verdim bi şey çıkmadı doktor kalbimi dinledi bi sıkıntı yok çarpıntı yok dedi ekg çektirdim ama kardiyolojiye gitmedim

Hayatında yolunda gitmeyen bir şeyler var mı? Duygusal olarak acı çektiğin bir durum söz konusu mu?
Yok hocam sadece bir kaç ay keyfim baya kaçmıştı ama neden olduğunu bilmiyorum

kardiyolojiye mutlaka gitmelisin bir de mideden kaynaklı da olabilir onun içinde dahiliyeye gidebilirsin
tabi randevu bulabilirsen

Ağrı dışarıdan hissediliyorsa muhtemelen üşütmüşsün, aynı bölgede içeriden de hissediliyorsa gastrit/reflü olabilir.
İçeriden de hissediliyo Abdullah abi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Olm kardiyolojiye niye gitmedin? Kalbin ağrıyorsa oraya gideceksin asıl. Foruma niye soruyon?
Abi şu an şehir dışındayım eve gidince gitcem kardiyolojiye

Yok hocam sadece bir kaç ay keyfim baya kaçmıştı ama neden olduğunu bilmiyorum
Kardiyolojiye git. Burnundan girdi kulağından çıktı kalbine girdi ciğerlerinden soluk borundan çıktı bütün tetkikleri yaptı ama bir şey çıkmadıysa sorun psikolojik olabilir. Bunun içinde psikiyatriye gidebilirsin.

Yaşın kaç:
Ağrı şeklini nasıl tariflersin: sıkıştırma, bıçak sokma gibi batıcı, kesik kesik sızlama vs
Ağrı şiddetini 10 üzerinden değerlendir:
EKG çekildi mi:
Ailede kalp rahatsızlığı olan var mı? :

Bu durumun ana dalı kardiyoloji, özellikle de göğüs+sırta vuran ağrı varsa ve sol kolda da ağrı/karıncalanma oluyorsa kesinlikle en kısa sürede kardiyolojiye gitmende fayda var. Yukarıda Abdullah dostum da yazmış, bazen bu ağrılar birbirine karışabilir; yani reflü/ülser gibi mide atakları da göğüs ön duvarında ağrıya sebep olabilir. Diğer bir durum ise tansiyon yüksekliğine bağlı, sıkışma, baskı hissi olabilir. Bunların hepsi için tabii ki uzman hekim/hekimler üzerinden değerlendirme almak en doğrusu. Kifoz (kamburluk) mevzusu ise ayrı bir durum ki, onun bu şekilde hem göğüs hem sırta vuran ağrı oluşturması pek olası değil. Sağlıklı günler dilerim...

Yaşın kaç:
Ağrı şeklini nasıl tariflersin: sıkıştırma, bıçak sokma gibi batıcı, kesik kesik sızlama vs
EKG çekildi mi:
Yaşım : 14
Ağrı Şekli : Harekete bağlı sızlama
Ağrı şiddeti : bazen 10/1 bazen 10/10
Ekg : çekildi temiz çıktı
Ailede kalp rahatsz. Olan : yok
Yaşın kaç:
EKG çekildi mi:

Bu durumun ana dalı kardiyoloji, özellikle de göğüs+sırta vuran ağrı varsa ve sol kolda da ağrı/karıncalanma oluyorsa kesinlikle en kısa sürede kardiyolojiye gitmende fayda var. Yukarıda Abdullah dostum da yazmış, bazen bu ağrılar birbirine karışabilir; yani reflü/ülser gibi mide atakları da göğüs ön duvarında ağrıya sebep olabilir. Diğer bir durum ise tansiyon yüksekliğine bağlı, sıkışma, baskı hissi olabilir. Bunların hepsi için tabii ki uzman hekim/hekimler üzerinden değerlendirme almak en doğrusu. Kifoz (kamburluk) mevzusu ise ayrı bir durum ki, onun bu şekilde hem göğüs hem sırta vuran ağrı oluşturması pek olası değil. Sağlıklı günler dilerim...
Çok teşekkürler hocam kardiyolojiye gideceğim

Hocam genelde göğüs ağrısı ama çok ağrıdığında sırtıma vuruyor kolumda karıncalanma ağrı yok

Yaşım : 14
Ağrı Şekli : Harekete bağlı sızlama
Ağrı şiddeti : bazen 10/1 bazen 10/10
Ekg : çekildi temiz çıktı
Ailede kalp rahatsz. Olan : yok

Çok teşekkürler hocam kardiyolojiye gideceğim
Aynısı bendede oluyordu esnemeye çalışırken esneyemediğin oluyormuydu? Dersin nefes alırken zorlanıyormusun?

Kalp önemli cidden kalbinizi kontrol ettirin. Benim kardeşiminde kalbinde damar tıkanıklığı vardı ve sürekli ağrıyor diyordu götğrmemiştik, bir kaç zaman sonra götürdük ve damar tıkanıklığı çıktı:( ama götürdüğümüzde geç değildi Allah tan anjiyo yaptılar ve durumu çok iyi amacım seni korkutmak değil yanlış anlama, çok basit bir şeydir belki ama yine de kalbini kontrol ettir. Amacım eğer bir şey varsa erken fark etmeni sağlamak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,379
Üyeler
185,088
Son üye
Matteo
Geri