SSGHOST.EXE
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 129
- İsim
- Doğan PİKAY
İlk önce merhabalar. Ben USB'ye Kali Linux kurmak istiyordum. Sırasıyla adımlar şunlardı;
1.
Rufus programını açıp en üstten USB diskinizi seçin (1).
Pencerenin altındaki CD ikonuna basıp indirdiğiniz Kali Linux’un ISO dosyasını seçin (2).
Yöntem kısmını ise DD yansıma olarak belirleyiniz.(3)
Başlat butonuna basıp ISO imajını USB diske yazdırın (4).
2.
İmaj yazıldıktan sonra Partition Wizard’ı açın. USB diskiniz 3 parçaya ayrılmış olarak gözükecek. Boş kalan bölüme sağ tıklayıp Create’e tıklayın. Böylece USB’nin boşta kalan bölümünü Ext4 formatında biçimlendireceğiz. Daha sonra Kali üzerinde bu bölümü değişikliklerin kayıt edilmesi için ayarlayacağız. (Burada kullanmamızı istediği program program mini tool partion Free'di.)
3.şu komutları Kali Linux açıldığında uygulayın;
▪ mkdir -p /mnt/my_usb
▪ Mount /dev/sdb3 /mnt/my_usb
▪ Echo "/ union"> /mnt/my_usb/persistence.conf
▪ Umount /dev/ sdb3
Ben mount /dev/sdb3 /mnt/my_usb kodunda şu hatayı alıyorum Mount: /mnt/my_usb: wrong FS type, bad option, bad superblock on /dev/sdb3, missing codepage or helper program, or other error. Bu yazılımsal bir sorun mu yoksa ben mi bir yerde hata yaptım?
1.
Rufus programını açıp en üstten USB diskinizi seçin (1).
Pencerenin altındaki CD ikonuna basıp indirdiğiniz Kali Linux’un ISO dosyasını seçin (2).
Yöntem kısmını ise DD yansıma olarak belirleyiniz.(3)
Başlat butonuna basıp ISO imajını USB diske yazdırın (4).
2.
İmaj yazıldıktan sonra Partition Wizard’ı açın. USB diskiniz 3 parçaya ayrılmış olarak gözükecek. Boş kalan bölüme sağ tıklayıp Create’e tıklayın. Böylece USB’nin boşta kalan bölümünü Ext4 formatında biçimlendireceğiz. Daha sonra Kali üzerinde bu bölümü değişikliklerin kayıt edilmesi için ayarlayacağız. (Burada kullanmamızı istediği program program mini tool partion Free'di.)
3.şu komutları Kali Linux açıldığında uygulayın;
▪ mkdir -p /mnt/my_usb
▪ Mount /dev/sdb3 /mnt/my_usb
▪ Echo "/ union"> /mnt/my_usb/persistence.conf
▪ Umount /dev/ sdb3
Ben mount /dev/sdb3 /mnt/my_usb kodunda şu hatayı alıyorum Mount: /mnt/my_usb: wrong FS type, bad option, bad superblock on /dev/sdb3, missing codepage or helper program, or other error. Bu yazılımsal bir sorun mu yoksa ben mi bir yerde hata yaptım?