Powerbankını 2 gün de 1 şarj edebilirsen 10binlik ,
2 günden kısa süre şarj edemeyeceksen 20 bin ,
4 günden daha az gün şarj edemeyeceksen 30 binlik almanı tavsiye ederim.
20 binlikle 3 gün çıkarma ihtimalin de var ama riskli olabilir.
Bu süreler telefonu kullanmana bağlı değişir tabi ben genelde bir yere gittiğimde konum açık harita açıkken falan ihtiyaç duyduğum için şarj dayanmıyor telefona ama sen az kullanıyorum dersen 10 binlik powerbank 5 binlik telefonu 1.5 kez şarj eder ordan pay biç kendine.
Powerbanklerde kullanmadığın halde enerji kaybına uğrar. Uzun süreler kullanmadan dursa bile şarjı bitebilir.
10 binlik powerbank ve telefon tek elde taşınabilir cebe bile sığabilir ama 10 binden yüksekler hem ağır hem de büyük oluyor çantan varsa ancak çantanda taşıyabilirsin.
Şarj hızı ne kadar fazlaysa o kadar maliyeti artıyor. Arada ciddi fiyat farkları olabiliyor. 18w dan daha düşük almanı tavsiye etmem.
İphone mu kullanıyorsun android mi bu da önemli powerbank destekleri ona göre değişebiliyor. Özellikle İphone destek olayı biraz daha az.
Bana göre Boseus , Anker powerbankte en iyi markalar daha hiç başımı ağrıtmadılar ama sen çok param yok dersen daha düşük markalara bakabilirsin. 1 seneyi aşkındır Powerway ve Preo markaların powerbanklerini kullanıyorum sorun yaşamadım sadece şarj ederken tiz bir ses çıkarıyorlar ve 10 binlik yazmasına rağmen 5 bin bataryası olan telefonumu 1 kere şarj edip sonrasında bir daha şarj etmeye çalışırsam şarj etmiyor.
Kablosuz powerbank alma cidden çok gereksiz. Aşırı ısınıyor ve ısındıkça daha yavaş şarj ediyorlar. Biraz tecrübem oldu o yüzden tavsiye etmem.