kanal tedavisi

MR Glemsi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
144
bundan yaklaşık 3 sene kanal tedavisi yapmıştım o tedavi sonrası takılan dolgu yerinden hafif çıkmıştı biraz uraşınca elimde kaldı herangi bir kırılma falan yok çürüyen dişim bir daha çıkmaz diye yaptırmıştık şimdi dolgu gidince eski çürük dişimden parçalar var tam alınmamış galiba bu tedaviden sonra bir kez daha gittik yine kanal tedavisi yapcaklardı diş çıkmaz diye istemedim çektirdim diş büyüdü şimdi şuan kalan dişi çektirsem yeni diş büyüme olasılığı var mı? yoksa kanal tedavisi yapıldığı için imkansız mı

bundan yaklaşık 3 sene kanal tedavisi yapmıştım o tedavi sonrası takılan dolgu yerinden hafif çıkmıştı biraz uraşınca elimde kaldı herangi bir kırılma falan yok çürüyen dişim bir daha çıkmaz diye yaptırmıştık şimdi dolgu gidince eski çürük dişimden parçalar var tam alınmamış galiba bu tedaviden sonra bir kez daha gittik yine kanal tedavisi yapcaklardı diş çıkmaz diye istemedim çektirdim diş büyüdü şimdi şuan kalan dişi çektirsem yeni diş büyüme olasılığı var mı? yoksa kanal tedavisi yapıldığı için imkansız mı
bunu neden dişçiye sormuyorsun biz doktor muyuz? :D

Yeni dişin büyüme olasılığı var elbette ama böyle uzaktan bir şey demem çok zor. Sen yine de ehemmiyetli ol ve diş hekiminle bunu konuş gerekirse tekrar dolgu yapılmalıdır

Eğer dişin zaten düçüp 2.si çıktıysa onu unut birdaha diş çıkmaz

Süt dişi miydi kanal tedavisi yapılıp çekilip sonra yerine yenisi çıkan. Eğer yaş itibariyle yerine yeni dişler çıktıysa, bu yeni dişleri çektirirsen yerine başka bir diş çıkmayacaktır. Gerisi implant veya köprü olur.

Ben diş hekimliği fakültesinde değil tıp fakültesinde okuyorum lakin az çok bildiğim şeylerden kesinlikle diş hekiminle bunu acilen görüşmen gerektiği hem buradaki herkesten daha çok yardımcı olacağı kesin. Saygılar

Eğer dişin zaten düçüp 2.si çıktıysa onu unut birdaha diş çıkmaz
yok bu diğer süt dişiydi bu birkez düştü kanal tedavisi yapıldı 2. kez çıkıp düşmedi yani
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Süt dişi miydi kanal tedavisi yapılıp çekilip sonra yerine yenisi çıkan. Eğer yaş itibariyle yerine yeni dişler çıktıysa, bu yeni dişleri çektirirsen yerine başka bir diş çıkmayacaktır. Gerisi implant veya köprü olur.
hayır bir süt dişime kanal tedavisi yapılacaktı ben istemedim karşı çıktım normal çektirdim çıkti diğer süt dişime kanal tedavisi yapıldı şimdi düştü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,198,329
Üyeler
190,344
Son üye
ErayTcix
Geri