Neler Yeni

Kartlar'da 2 Aşamalı Doğrulama Kalktı MI❓

KaptanMC

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,286
Banka ve kredi kartlarında 2 aşamalı doğrulama kaldırıldı mı❓

5 gün önce internet paketi alırken fark ettim. Kredi Kart'ı bilgilerimi girdim, “satın al” dedim ve hiçbir doğrulama kodu gelmeden işlem onaylandı.
Dün de Amazon’dan termal macun sipariş verdim, bu sefer Papara ile ödedim. Yine sadece kart numarası ve son kullanma tarihini sordu, CVV bile istemedi.

Bu durumun sebebi ne olabilir? Sadece bende mi böyle, yoksa sizde de mi oluyor? İki kartım da Mastercard.

Biraz komplo teorisi gibi olacak ama; acaba devlet Troy kart kullanımını yaygınlaştırmak için bankalarla anlaşıp, Troy dışı kartlarda 2 aşamalı doğrulamayı mı kaldırdı ❓

Hocam amazonda iki aşamalı doğrulama mevcut değil kart bilgilerini girdiğin anda istersen 20k harca doğrulamasız şak diye çekiyor. İnternet paketide hangi operatörü kullanıyorsun bilmiyorum ama bazılarında yine iki aşamalı doğrulama yok. Tamamen siteden siteye değişen bir olay. Bazı sitelerde de kendin seçiyorsun doğrulama olup olmayacağını.

Trendyol, amazon dedğiniz gibi onay almadan çekiyor.
Hocam Sadece Onlar değil Türktelekom'dan paket alırken de oldu

Ayrıca bu E-Ticaret siteleri neden onay almadan Çekiyor ? Yani Bu ne kadar güvenilir ? Yani birinin kredi kartının fotografını çeksek Amazonda. İstediğimizi sipariş verebiliriz demek o zaman çok saçma
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam amazonda iki aşamalı doğrulama mevcut değil kart bilgilerini girdiğin anda istersen 20k harca doğrulamasız şak diye çekiyor. İnternet paketide hangi operatörü kullanıyorsun bilmiyorum ama bazılarında yine iki aşamalı doğrulama yok. Tamamen siteden siteye değişen bir olay. Bazı sitelerde de kendin seçiyorsun doğrulama olup olmayacağını.
Hocam Türktelekom kullanıyorum ve daha 1 Ay önce 2 aşamalı doğrulama Vardı

Hocam Sadece Onlar değil Türktelekom'dan paket alırken de oldu

Ayrıca bu E-Ticaret siteleri neden onay almadan Çekiyor ? Yani Bu ne kadar güvenilir ? Yani birinin kredi kartının fotografını çeksek Amazonda. İstediğimizi sipariş verebiliriz demek o zaman çok saçma
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam Türktelekom kullanıyorum ve daha 1 Ay önce 2 aşamalı doğrulama Vardı
O yüzden hocam kartlarınız e-ticarete kapalı olsun, iş yerimde arkadışımın kartı ile Ipad alınmış gece uyurken. Bir ton onun ile uğraştı. Alışverişlerinizi sanal kart ile yapın ve limitini de sadece kullanacağınız zaman genişletin.

O yüzden hocam kartlarınız e-ticarete kapalı olsun, iş yerimde arkadışımın kartı ile Ipad alınmış gece uyurken. Bir ton onun ile uğraştı. Alışverişlerinizi sanal kart ile yapın ve limitini de sadece kullanacağınız aman açın.
Bende sadece sanal kart kullanıyorum bu yüzden çok sıkıntı durum.

O yüzden hocam kartlarınız e-ticarete kapalı olsun, iş yerimde arkadışımın kartı ile Ipad alınmış gece uyurken. Bir ton onun ile uğraştı. Alışverişlerinizi sanal kart ile yapın ve limitini de sadece kullanacağınız zaman genişletin.
İş yerindeki bilgisayardan kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapıp alışveriş mi yapmış?

İş yerindeki bilgisayardan kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapıp alışveriş mi yapmış?
Bilmiyoruz tam oalrak ama iş yerinden olacağını düşünmüyoruz çıkarken ofisleri kitliyoruz zaten fabrikamızda öyle bir insanda yok. Kart bilgileri bir şekilde çalınıp alış veriş yapıldğını düşünüyoruz. Malum bu olaylar bir ara çok artmıştı o zaman oldu bu da.

E Hocam Tamam arkadaşınız bir şekilde Parasını geri aldı

Ama Şimdi Mesela Biri burda bir mağazada vs. Üste bir yere kamera koysa ve 100 kişinin kart bilgilerinizi Alsa ve Amerika'da ki Bir arkadaşına yollasa O'da her birinden 1000$'lık alışveriş yapsa veya para çekse vs. O zaman ne olacak Yani Türkiye'nin ABD'den Suçlu alma olasılığı çok az %3-5 falan herhalde

Helede bunu işini iyi bilen arkada Çok daha az iz bırakan biri yaparsa yani %100 suçlu olduğu kanıtlanamassa %50 falan kanıtlanırsa Na* Alır ABD'den

Ne olacak O zaman ❓

Geri