Neler Yeni

Kas eşitsizliği nasıl çözülür

lordhatun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ayazaksu
Merhabalar göğüs kaslarım da ve kollarımda kas eşitsizliği olduğunu farkettim yaklaşık 5 aydır spora gidiyorum sol göğsüm sağ göğsüme göre daha kaslı ve büyük duruyor sol göğsüm ise küçük ve zayif duruyor kollarımda aynı sol kolum sağ koluma oranla bir kaç santim daha büyük duruyor bu sorun nasi etkili bir şekilde düzeltilir tek taraflı dumbell çalışmalarıyla duzeltilebilir mi

wruno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Onur Dogan
dambılla çalışmak yerine makineye geçebilirsin. örnegin dambıl bench press yapıyorsan makinede chest press yap. eksik tarafı biraz daha fazla kullanarak eksik tarafta tükenişe git. kol tarafında şöyle bir durum var. mesela ben sag kolumu kullandıgım icin sağı daha iyi kasabiliyorum daha iyi poz verebiliyorum alışık oldugum için. dolayısıyla ters kolunu tam kullanamamaktan dolayı minik farklar olabilir. ama bariz bir fark varsa aynı şekilde ayrı ayrı çalışıyosan beraber çalıştırıp eksik tarafı daha çok kullanarak tükenişe git. kendi düşüncelerim bu sekilde , ileri seviye arkadaslar daha iyi bilir .

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
420
İsim
Göksel
dambılla çalışmak yerine makineye geçebilirsin. örnegin dambıl bench press yapıyorsan makinede chest press yap. eksik tarafı biraz daha fazla kullanarak eksik tarafta tükenişe git. kol tarafında şöyle bir durum var. mesela ben sag kolumu kullandıgım icin sağı daha iyi kasabiliyorum daha iyi poz verebiliyorum alışık oldugum için. dolayısıyla ters kolunu tam kullanamamaktan dolayı minik farklar olabilir. ama bariz bir fark varsa aynı şekilde ayrı ayrı çalışıyosan beraber çalıştırıp eksik tarafı daha çok kullanarak tükenişe git. kendi düşüncelerim bu sekilde , ileri seviye arkadaslar daha iyi bilir .
tam tersi makineyle yapıyorsan dumbelle geç biceps çalışıyorsan ilk güçsüz tarafınla yap aynı tekrarı güçlü tarafınla yap ve üzerine çıkma hareketleri dumbel ile yap güçsüz tarafınla başla ve güçlü tarafla aynı tekrarı yap makine bench press gibi hareketlerde güçlü tarafınla herzaman daha fazla güç verirsin ve o daha çok gelişir

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,646
İsim
Burak Tokgöz
hafta da 3 gün spor yapıyorsan 2gün ağırlıklı olarak sol tarafını çalış sağ tarafını da ihmal etme

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Arda Teksin
Merhabalar göğüs kaslarım da ve kollarımda kas eşitsizliği olduğunu farkettim yaklaşık 5 aydır spora gidiyorum sol göğsüm sağ göğsüme göre daha kaslı ve büyük duruyor sol göğsüm ise küçük ve zayif duruyor kollarımda aynı sol kolum sağ koluma oranla bir kaç santim daha büyük duruyor bu sorun nasi etkili bir şekilde düzeltilir tek taraflı dumbell çalışmalarıyla duzeltilebilir mi
aynı sorun bendede var sadece görünüşte değil güçtete belli ediyor sağ 15 basarken sol 10u görmüyor.

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,646
İsim
Burak Tokgöz
aynı sorun bendede var sadece görünüşte değil güçtete belli ediyor sağ 15 basarken sol 10u görmüyor.
Sağ 10 yapıyorsam sol 15 yapıyorum yavaş yavaş topluyor bu şekilde + olarak bacak günlerinde de sol taraf extra çalışılabilir

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
420
İsim
Göksel
+ olarak güçsüz tarafı fazla kafanıza takmayın herkeste var bu durum benimde sağ biceps 48 geliyorken sol 46.5 kimsenin 1e1 aynı olamaz zaten zamanla yakalıyorlar birbirini

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,468
Üyeler
164,676
Son üye
dslam21
Top Bottom