Neler Yeni

Kasa Çalışıyor ancak görüntü yok klavye fare ışığı yanmıyor

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,849
İsim
Emre Zengin
hayır 2 tane ramım var 2x8 gb olacak şekilde şuanda sadece 1 takılı denemek için diğerini çıkarmıştım
Bunu açmadan önce bilgisayarı kapat diğer RAM'ı takıp öyle aç hocam.

AldoreS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
efe turna
hayır 2 tane ramım var 2x8 gb olacak şekilde şuanda sadece 1 takılı denemek için diğerini çıkarmıştım
hocam biz tam olrak şuan ne yaptık ben anlamadım sen bana bişeyler yaptırdın ama çok teşekkür ederim sadece anlamadım sorun neydi ki acaba, birde bu xmp yi açtık o nedir acaba

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,849
İsim
Emre Zengin
hocam biz tam olrak şuan ne yaptık ben anlamadım sen bana bişeyler yaptırdın ama çok teşekkür ederim sadece anlamadım sorun neydi ki acaba, birde bu xmp yi açtık o nedir acaba
XMP RAM'lerinin en yüksek performansında kullanmada işe yarıyor. Onu açtıktan sonra belleklerinin 2933 MHz çalışması gerek. (Belki 3200 MHz'de çalışabilir.)
Sana uygulattırdığım işlem BIOS'u sıfırlamak oldu hocam.

AldoreS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
efe turna
XMP RAM'lerinin en yüksek performansında kullanmada işe yarıyor. Onu açtıktan sonra belleklerinin 2933 MHz çalışması gerek. (Belki 3200 MHz'de çalışabilir.)
Sana uygulattırdığım işlem BIOS'u sıfırlamak oldu hocam.
hocam çok teşşekkürler tekrardan sağolasın sabahtan beri kafayı yemek üzereydim

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,849
İsim
Emre Zengin
hocam çok teşşekkürler tekrardan sağolasın sabahtan beri kafayı yemek üzereydim
Önemli değil hocam. Diğer belleğide taktıktan sonra XMP'nin Enabled konumda olduğundan emin ol. Bir de Enable yaptıktan sonra BIOS'tan ekran görüntüsü atar mısın?

onurerer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Onur ERER
İlgilendiği Kategoriler
2. El, bilgisayar, donanım, indirim
Ram üzerindeki pinleri silgiyle dikkatlice 2 taraftan da silip temizleyip öyle bir dene.

AldoreS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
efe turna
Önemli değil hocam. Diğer belleğide taktıktan sonra XMP'nin Enabled konumda olduğundan emin ol. Bir de Enable yaptıktan sonra BIOS'tan ekran görüntüsü atar mısın?
hocam bios bu şekilde şuan

Ekler

• 112.jpg
    112.jpg
    141.5 KB · Hit: 26

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,849
İsim
Emre Zengin
hocam bios bu şekilde şuan
3200 MHz'de çalışıyor görünüyor. Windows'a girip Görev yöneticisine girip oradan Performans sekmesine girip Bellek yazan kısma da girip ekran görüntüsü de atar mısın? Ekran kartın nedir hocam?

AldoreS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
efe turna
3200 MHz'de çalışıyor görünüyor. Windows'a girip Görev yöneticisine girip oradan Performans sekmesine girip Bellek yazan kısma da girip ekran görüntüsü de atar mısın? Ekran kartın nedir hocam?
ekran kartım asus rx580 8gb

Ekler

• 2121.jpg
    2121.jpg
    109.7 KB · Hit: 27

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,849
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,849
İsim
Emre Zengin

AldoreS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
efe turna
şimdi benim kasamın fan kumandası yok rgb leri yanmıyor şuanda rgb swtch diye bir kablo var kasanın üstündeki düğmenin ancak ben anakartda onu nereye takacağımı bulamadım reset yerine taktım kabloyu şuan tuşa bastığımda rgb ler değişmiyor pc reset atıyor nasıl yapmam lazım :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

şimdi benim kasamın fan kumandası yok rgb leri yanmıyor şuanda rgb swtch diye bir kablo var kasanın üstündeki düğmenin ancak ben anakartda onu nereye takacağımı bulamadım reset yerine taktım kabloyu şuan tuşa bastığımda rgb ler değişmiyor pc reset atıyor nasıl yapmam lazım :D
diğer sorumda ben logitech g203 maus aldım önceki mausumda böyle bir sıkıntı yoktu bu mausumda mausu ne zaman hareket ettirsem anakarttan tiz bir ses çıkıyor sebebi nedir

Top Bottom