Neler Yeni

Çözüldü✓ Kasa çalışıyor ekran ve ekipman ışıkları yok

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Eski bilgisayarımı macOS kurmak için çalıştırdım ekrana görüntü gelmiyor ekipman ışıkları yanmıyordu kapattım statiğini aldım ramlerin yerini değiştirdim ve görüntü geldi kurulum için gerekli şeyleri hazırladım bios güncelledim (sorunsuz şekilde güncellendi) xmp profilini açtım sonrasında yine görüntü ve ekipman ışıkları kesildi bios pilini çıkart tak yaptım ramlerin tek kanal çift kanal kombinasyonlarını denedim ekran kartını söküp denedim hiçbir şekilde görüntü alamadım kabloları kontrol ettim eksiklik yok sistemi kaldırmadan önce hiçbir sorunu yoktu ilk defa böyle bir şey yaşadım ne yapmalıyım?

Hatırladığım kadarıyla garantileri bitti kazık olduğu için servisede yollamak istemiyorum

@MuratTheFounderOfGariban

TahinPekmez

80+ Silver
sistemin xmp yada oc sonrası açılmama sorunu stabil olmayan yüksek voltaj yada hız aşırtmanın fazla yapılması sebebiyle olur. pc nin gücünü kesip fişten çıkarıp tekrardan bios pilini çıkar 5 dk dursun ve pil olmadan aç bakalım

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sistemin xmp yada oc sonrası açılmama sorunu stabil olmayan yüksek voltaj yada hız aşırtmanın fazla yapılması sebebiyle olur. pc nin gücünü kesip fişten çıkarıp tekrardan bios pilini çıkar 5 dk dursun ve pil olmadan aç bakalım
Sorun xmp ya da bios güncellemeyle alakalı değil bence çünkü daha önce defalarca yaptığım basit işlemler tüm parçaları söktüm temizledim bios pilini çıkartıp kısadevreyle tekrar sıfırladım düzeldi yine xmp açtım defalarca kapat aç yaparak denedim bir sorun gözükmüyor sadece görüntü gelmese neyse ekipmanlara enerjide gelmiyordu şimdilik çözdüm bakalım tekrarlarsa dediğiniz şekilde yaparım teşekkürler

JuJuu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Abdullah Çelik
Sorun xmp ya da bios güncellemeyle alakalı değil bence çünkü daha önce defalarca yaptığım basit işlemler tüm parçaları söktüm temizledim bios pilini çıkartıp kısadevreyle tekrar sıfırladım düzeldi yine xmp açtım defalarca kapat aç yaparak denedim bir sorun gözükmüyor sadece görüntü gelmese neyse ekipmanlara enerjide gelmiyordu şimdilik çözdüm bakalım tekrarlarsa dediğiniz şekilde yaparım teşekkürler
Usta benimde ekran açılmıyor sadece ekipmanlara ışık geliyor hatta anakartın ışıklarda yanıyor ama ne bağlarsam bağlayayım sinyal yok diyor yani hdmi bağlantısı yok veya dsp bağlantısı yok diyo napmam lazım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Usta benimde ekran açılmıyor sadece ekipmanlara ışık geliyor hatta anakartın ışıklarda yanıyor ama ne bağlarsam bağlayayım sinyal yok diyor yani hdmi bağlantısı yok veya dsp bağlantısı yok diyo napmam lazım
Ilk başlarda dsp kablosunu tak çıkar yapınca düzeliyordu şimdi oda yok eskiden fanların rgb idi şimdi beyaza döndü yani fabrika moduna geçti yardımcı olacak var mi

TahinPekmez

80+ Silver
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ilk başlarda dsp kablosunu tak çıkar yapınca düzeliyordu şimdi oda yok eskiden fanların rgb idi şimdi beyaza döndü yani fabrika moduna geçti yardımcı olacak var mi
Yeni konu aç

TahinPekmez

80+ Silver
Top Bottom