nightwish754
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 0
- İsim
- furkan
Merhaba, ben yaklaşık 1 ay önce itopyadan sistem toplamıştım, 2 hafta kadar öncede sistem elime ulaştı. İlk 1 hafta sorun yoktu, oyunları sorunsuz oynuyordum ama sonra oyunun ortasında monitörde görüntü gitmeye kasa kendini resetlemeye başladı. Yeniden açıldığında ise wattman hatası alıyordum. Tahmin ettiğiniz gibi ekran kartım rx580. Neyse sonra ben bios ayarlarından işlemci fanını biraz hızlandırdım, sorun olmadı, ram hızını 2133 den 3000 mhz ye çıkarttım ki 3000 mhz zaten kendi hızı. Bu işlemleri uyguladıktan sonra pc yi bir süre daha kullandım, wattman hatası hariç sorun yoktu ve o da zaten rx580 den dolayı oluyor. Ama bios ayarlarında Asus normalden asus optimale çektikten sonraki ilk oyundan atıp pc resetlediğinde tekrar monitöre görüntü hiç gelmedi. Tamam resetlemesinin sebebi muhtemelen rx580 ama yaptığım ayarlardan dolayı anakart bozulmuşta olabilir. Ramden olacağını sanmıyorum çünkü rami baya programlarla teste sokmuştum ve hiçbir sorunu yoktu ama 3000 mhz ye çekince bozulmuş olabilir.
Şimdi tam olarak başlıktaki sorunu anlatmak gerekirse, power tuşuna basıyorum, kasa çalışıyor, kasadaki tüm fanlar çalışıyor, ekran kartının ışığıda beyaz yanıyor yani sorun gözükmüyor. ama monitöre görüntü gelmiyor, klavye ve mouse un ışığı yanmıyor yani onlarda çalışmıyor. İtopyaya sorunu yazdım, sadece ekran kartını yollamam için kod verdiler ama anakarttansa 2-3 hafta boşa beklemiş olcam ve yaz tatili için büyük bir kayıp. Ayrıca anakartın pilini çıkartıp bios ayarlarını sıfırlamayı denedim ama yine düzelmedi. Tüm kasayı yollarsamda kargo ücreti size ait diyorlar ve buda baya masraf demek. Sizce ne yapayım, hangi parça arızalı şimdi sadece ekran kartını yollasam yeterli olur mu? Tüm kasayı yollamak benim için çok büyük masraf olur şuan.
Ayrıca eski laptopımdan yazdığımdan birçok tuşa basmıyor o yüzden sürekli harfleri kopyala yapıştır yaptım, yazım hataları için kusura bakmayın.
Şimdi tam olarak başlıktaki sorunu anlatmak gerekirse, power tuşuna basıyorum, kasa çalışıyor, kasadaki tüm fanlar çalışıyor, ekran kartının ışığıda beyaz yanıyor yani sorun gözükmüyor. ama monitöre görüntü gelmiyor, klavye ve mouse un ışığı yanmıyor yani onlarda çalışmıyor. İtopyaya sorunu yazdım, sadece ekran kartını yollamam için kod verdiler ama anakarttansa 2-3 hafta boşa beklemiş olcam ve yaz tatili için büyük bir kayıp. Ayrıca anakartın pilini çıkartıp bios ayarlarını sıfırlamayı denedim ama yine düzelmedi. Tüm kasayı yollarsamda kargo ücreti size ait diyorlar ve buda baya masraf demek. Sizce ne yapayım, hangi parça arızalı şimdi sadece ekran kartını yollasam yeterli olur mu? Tüm kasayı yollamak benim için çok büyük masraf olur şuan.
Ayrıca eski laptopımdan yazdığımdan birçok tuşa basmıyor o yüzden sürekli harfleri kopyala yapıştır yaptım, yazım hataları için kusura bakmayın.