Neler Yeni

Kasa Çalışıyor, Monitöre Görüntü Gelmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
furkan
Merhaba, ben yaklaşık 1 ay önce itopyadan sistem toplamıştım, 2 hafta kadar öncede sistem elime ulaştı. İlk 1 hafta sorun yoktu, oyunları sorunsuz oynuyordum ama sonra oyunun ortasında monitörde görüntü gitmeye kasa kendini resetlemeye başladı. Yeniden açıldığında ise wattman hatası alıyordum. Tahmin ettiğiniz gibi ekran kartım rx580. Neyse sonra ben bios ayarlarından işlemci fanını biraz hızlandırdım, sorun olmadı, ram hızını 2133 den 3000 mhz ye çıkarttım ki 3000 mhz zaten kendi hızı. Bu işlemleri uyguladıktan sonra pc yi bir süre daha kullandım, wattman hatası hariç sorun yoktu ve o da zaten rx580 den dolayı oluyor. Ama bios ayarlarında Asus normalden asus optimale çektikten sonraki ilk oyundan atıp pc resetlediğinde tekrar monitöre görüntü hiç gelmedi. Tamam resetlemesinin sebebi muhtemelen rx580 ama yaptığım ayarlardan dolayı anakart bozulmuşta olabilir. Ramden olacağını sanmıyorum çünkü rami baya programlarla teste sokmuştum ve hiçbir sorunu yoktu ama 3000 mhz ye çekince bozulmuş olabilir.

Şimdi tam olarak başlıktaki sorunu anlatmak gerekirse, power tuşuna basıyorum, kasa çalışıyor, kasadaki tüm fanlar çalışıyor, ekran kartının ışığıda beyaz yanıyor yani sorun gözükmüyor. ama monitöre görüntü gelmiyor, klavye ve mouse un ışığı yanmıyor yani onlarda çalışmıyor. İtopyaya sorunu yazdım, sadece ekran kartını yollamam için kod verdiler ama anakarttansa 2-3 hafta boşa beklemiş olcam ve yaz tatili için büyük bir kayıp. Ayrıca anakartın pilini çıkartıp bios ayarlarını sıfırlamayı denedim ama yine düzelmedi. Tüm kasayı yollarsamda kargo ücreti size ait diyorlar ve buda baya masraf demek. Sizce ne yapayım, hangi parça arızalı şimdi sadece ekran kartını yollasam yeterli olur mu? Tüm kasayı yollamak benim için çok büyük masraf olur şuan.

Ayrıca eski laptopımdan yazdığımdan birçok tuşa basmıyor o yüzden sürekli harfleri kopyala yapıştır yaptım, yazım hataları için kusura bakmayın.

toros

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
Erkan Yiğit Toros
Merhaba, ben yaklaşık 1 ay önce itopyadan sistem toplamıştım, 2 hafta kadar öncede sistem elime ulaştı. İlk 1 hafta sorun yoktu, oyunları sorunsuz oynuyordum ama sonra oyunun ortasında monitörde görüntü gitmeye kasa kendini resetlemeye başladı. Yeniden açıldığında ise wattman hatası alıyordum. Tahmin ettiğiniz gibi ekran kartım rx580. Neyse sonra ben bios ayarlarından işlemci fanını biraz hızlandırdım, sorun olmadı, ram hızını 2133 den 3000 mhz ye çıkarttım ki 3000 mhz zaten kendi hızı. Bu işlemleri uyguladıktan sonra PC yi bir süre daha kullandım, wattman hatası hariç sorun yoktu ve o da zaten rx580 den dolayı oluyor. Ama bios ayarlarında Asus normalden asus optimale çektikten sonraki ilk oyundan atıp PC resetlediğinde tekrar monitöre görüntü hiç gelmedi. Tamam resetlemesinin sebebi muhtemelen rx580 ama yaptığım ayarlardan dolayı anakart bozulmuşta olabilir. Ramden olacağını sanmıyorum çünkü rami baya programlarla teste sokmuştum ve hiçbir sorunu yoktu ama 3000 mhz ye çekince bozulmuş olabilir.

Şimdi tam olarak başlıktaki sorunu anlatmak gerekirse, power tuşuna basıyorum, kasa çalışıyor, kasadaki tüm fanlar çalışıyor, ekran kartının ışığıda beyaz yanıyor yani sorun gözükmüyor. ama monitöre görüntü gelmiyor, klavye ve mouse un ışığı yanmıyor yani onlarda çalışmıyor. İtopyaya sorunu yazdım, sadece ekran kartını yollamam için kod verdiler ama anakarttansa 2-3 hafta boşa beklemiş olcam ve yaz tatili için büyük bir kayıp. Ayrıca anakartın pilini çıkartıp bios ayarlarını sıfırlamayı denedim ama yine düzelmedi. Tüm kasayı yollarsamda kargo ücreti size ait diyorlar ve buda baya masraf demek. Sizce ne yapayım, hangi parça arızalı şimdi sadece ekran kartını yollasam yeterli olur mu? Tüm kasayı yollamak benim için çok büyük masraf olur şuan.

Ayrıca eski laptopımdan yazdığımdan birçok tuşa basmıyor o yüzden sürekli harfleri kopyala yapıştır yaptım, yazım hataları için kusura bakmayın.
Başka bir ekran kartın varsa ondan görüntü almayı dene alabilirsen sadece ekran kartını yolla
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başka bir ekran kartın varsa ondan görüntü almayı dene alabilirsen sadece ekran kartını yolla
Ve tüm kasada olsa kodla gönderince itopya ödüyor diye biliyordum ben

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ve tüm kasada olsa kodla gönderince itopya ödüyor diye biliyordum ben
Ati radeon 4650 var hocam, uyar mı o ? Anakartım asus b450m dragon

Ben itopyaya mail attım, sorun muhtemelen ekran kartında falan dedi ama anladığını pek sanmıyorum yani doğru düzgün okuduğundan bile şüpheliyim. Sadece ekran kartını yollamam için kod verdi, tüm kasayı yollarsanız kargoyu siz ödersiniz dedi. O kod ile tüm kasayı yollasam sorun olur mu ?

toros

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
Erkan Yiğit Toros
Ati radeon 4650 var hocam, uyar mı o ? Anakartım asus b450m dragon

Ben itopyaya mail attım, sorun muhtemelen ekran kartında falan dedi ama anladığını pek sanmıyorum yani doğru düzgün okuduğundan bile şüpheliyim. Sadece ekran kartını yollamam için kod verdi, tüm kasayı yollarsanız kargoyu siz ödersiniz dedi. O kod ile tüm kasayı yollasam sorun olur mu ?
Vallahi bilmiyorum ben da-2 sistemi aldım ekran kartı bios güncellemesini yaptıktan sonra ekran gitti herşeyi denedim olmadı eski ekran kartımdan görüntü almayı denedim görüntü geldi o yüzden sadece ekran kartını yolladım ve şuan itopyaya ulaşalı 9 gün oldu ve bugün Asus servise verilmiş.

Aykut4057

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
972
İsim
Aykut bütüner
BENDE itopyadan sistem aldım
sistem reset atıyordu ve ekranda gidiyordu kasa çalıştığı halde
2 haftadır kullanıyorum sistemi

bende de reset attı pc ara sıra görüntü gitti ama dönüştürücü ile kullanıyorum
ekran da dondu

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vallahi bilmiyorum ben da-2 sistemi aldım ekran kartı bios güncellemesini yaptıktan sonra ekran gitti herşeyi denedim olmadı eski ekran kartımdan görüntü almayı denedim görüntü geldi o yüzden sadece ekran kartını yolladım ve şuan itopyaya ulaşalı 9 gün oldu ve bugün Asus servise verilmiş.
Yarın eski bir ekran kartı ile deneyeceğim, olmazsa anakartıda yollarım. Ve itopya ile uğraşmaktansa direk asusa yollarım diye düşünüyorum, kargoyu kapından alıyormuş asus.

BENDE itopyadan sistem aldım
sistem reset atıyordu ve ekranda gidiyordu kasa çalıştığı halde
2 haftadır kullanıyorum sistemi

bende de reset attı PC ara sıra görüntü gitti ama dönüştürücü ile kullanıyorum
ekran da dondu
Bende dönüştürücü ile kullanıyorum ama bi alakası olduğunu sanmıyorum onunla. Cidden canımı sıktı bu durum benim.

Aykut4057

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
972
İsim
Aykut bütüner
Yarın eski bir ekran kartı ile deneyeceğim, olmazsa anakartıda yollarım. Ve itopya ile uğraşmaktansa direk asusa yollarım diye düşünüyorum, kargoyu kapından alıyormuş asus.

Bende dönüştürücü ile kullanıyorum ama bi alakası olduğunu sanmıyorum onunla. Cidden canımı sıktı bu durum benim.
ram de sıkıntı var sanırım benim test yapmadım ama bu olay beni üzdü 20 gün oyunsuz geçireceğim servise yollarsam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,935
Üyeler
164,584
Son üye
emirwd
Top Bottom