Kasa dan elektirik çarpıyor

Seloerdem

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
388
Arkadaşlar ayağım betonda iken kasaya dokununca elektirik çarpıyor bu neden olabilir?

Sisteminiz nedir ?

Gayet normal bir şey her elektronik cihazda olur bu. Çıplak ayakla betona basmayın.

Arkadaşlar ayağım betonda iken kasaya dokununca elektirik çarpıyor bu neden olabilir?
kasayı kontrol kalemi ile kontrol el ve psu da power switch varsa power switch i aç ama pc yi açma öyle de kontrol et elektrik kaçağı hala varsa psu yu sök dışarıda şarteli aç kontrol et her türlü elektrik varsa psu da kaçak var bence değiştir ömrü doluyor o psu nun bendeki psu da da var ben mecburen kullanıyorum ömrü dolmuş ama psu bir parçayı yaktı galiba kısa devreden yada fazla akımdan eğer şartel açıkken akım yoksa ve diğer denemelerde de akım yoksa kasan dandik ve statik elektrik yapıyor ama bence % 70 psu dan
bence topraklama hattına sahip bir priz kullan topraklama her zaman cihazların akım konusunda doğru çalışmasına yardımcı olur

Statik elektriğinizi atıp deneyin. Olmazsa, evinizin topraklama hattını kontrol ettirin, o da olmazsa güç kaynağından kaçak akım geliyordur yüksek ihtimalle.

Topraklama hattını kontrol edin prizdende kaynaklanıyor olabilir aynısı bana oluyor

Onun sebebi statik elektrik değil!
Toprak hattınız zayıf olduğu için ayağınız yerle temas ettiği anda devre tamamlanıyor ve elektrik çarpıyor.

Teşekkür ederim arkadaşlar dediklerini denicem.

Geri