Pc'ye dokunduğumda arada elektrik çarpıyor

Hızlı olursan sevinirim dostum bekliyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biraz yanlış biliyosun dostum sende topraksız prizlerde var benim evimdede 1 adet topraksız uzatma kablo var kullanmıyorum onu
Harbi haa topraksız olanı da oluyormuş hangi akla hizmet topraksız uzatma kablo yapılıp satılır ki hadi eskiden neyse de günümüzde hâlâ topraksız satılıyor olmasına şaşırdım:)

Açtım uzatma kablosuz denedim kasaya değdirince ışık yanmadı
Boyalı olduğu için yanmaya bilir, birde kasanın vidası varya aekasında açıp kapağı açtığınız vida gibi şeyler oraya deydir birde kontrol kalemini

Üçlüyü getiricem şimdi
Kontrol kaleminin arkasında bişi var ona basınca ışık yanıyor hemde baya fazla

Uzatma kablosuz sadece açılırken yandı o ışık sonrasında yanmadı

Yarın birde odamdaki prizi deneyim çünkü o dolabin arkasında

Son düzenleme:
Yıllarca topraksız priz olan odada bilgisayar kullandım fön makinesi kullanıldı vsvs bir sorun yaşamadım,ama bu yaşanmayacağını anlamına gelmez, topraklamanın faydası kaçak elektrik akımı olursa cihazı ve insanı çarpmasın direkt toprağa versin diye , kaçak olmadığında hafiften bir elektrik oluyor buda bi zarar vermedi yıllardır , fark ettikten sonra topraklama işini hallettim .

Yıllarca topraksız priz olan odada bilgisayar kullandım fön makinesi kullanıldı vsvs bir sorun yaşamadım,ama bu yaşanmayacağını anlamına gelmez, topraklamanın faydası kaçak elektrik akımı olursa cihazı ve insanı çarpmasın direkt toprağa versin diye , kaçak olmadığında hafiften bir elektrik oluyor buda bi zarar vermedi yıllardır , fark ettikten sonra topraklama işini hallettim .
Bende 5 6 sene farklı farklı bilgisayar kullandım hiç onlarda sıkıntı yaşamadım ama şimdi çıktı teşekkürler ikinize de

Pcyi taktığım pirzde de topraklama varmış üçlüde yokmuş büyük ihtimalle önerebiliceğniz topraklı üçlü varmı

Pcyi taktığım pirzde de topraklama varmış üçlüde yokmuş büyük ihtimalle önerebiliceğniz topraklı üçlü varmı
Akım korumalı üçlü priz hem olası Bi güç dalgalanması veya aşırı yüklemede psu na zarar vermez hem işini görür tavsiye ederim iş yerinde bunun daha profesyonel olanını kullanıyoruz gerçekten güzel iş görüyor

Akım korumalı üçlü priz hem olası Bi güç dalgalanması veya aşırı yüklemede psu na zarar vermez hem işini görür tavsiye ederim iş yerinde bunun daha profesyonel olanını kullanıyoruz gerçekten güzel iş görüyor
Psuda gerekli korumalar var zaten bence akım korumaya ihtiyaç olduğnu sanmıyorum ama teşekkürler

Psuda gerekli korumalar var zaten bence akım korumaya ihtiyaç olduğnu sanmıyorum ama teşekkürler
Aynı şekilde benim psumda da aynı korumalar mevcut ama mantık şurda dediğiniz gibi psu bu olayı engeller anakart ve ekran kartına zarar görmesini engeller ama kendi ağrıza yapar aynı durumu yaşadım servise yolladım kondansatör değişimi yapıldı ama teknik olarak 2 hafta beklemiş oldum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,138
Üyeler
183,786
Son üye
maksut
Geri