Pc'ye dokunduğumda arada elektrik çarpıyor

Turuncu yanıyo :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Büyük ihtimalle dediğin gibi topraklama yok

Üçlüye deydirincede turuncu yanıyo

E mutfakta deniyorum ocağa yakın olan prizde yine turuncu yanıyo mutfakta da mı yok
Kontrol kalemini mutfakdaki prizin içine sokunca mi yanıyor

Normal şartlarda da 2000 yılında yapılan binalarda yönetmelik de varmış topraklama olmak zorunda

Öyle yaparsan tabii ki yanar dostum:) sen şey yap uzatma kablosunu mutfağa tak PC yide kablo yetişiyorsa tak yetişmiyorsa mutfağa götür PC yi öyle mutfakta takıp aç kasanın demir olan kısımlarına dokundur tekrar yanarsa mutfakta da topraklama yoktur demektir yada uzatma kablosunda

Hayır prize sokarsan yanar ışık , prize takılan bir cihazın metal kısmına dokundur Kontrol kalemini ,topraklama yoksa metal kısımlarında hafifte olsa elektrik olur

Öyle yaparsan tabii ki yanar dostum:) sen şey yap uzatma kablosunu mutfağa tak PC yide kablo yetişiyorsa tak yetişmiyorsa mutfağa götür PC yi öyle mutfakta takıp aç kasanın demir olan kısımlarına dokundur tekrar yanarsa mutfakta da topraklama yoktur demektir yada uzatma kablosunda
Tamam deneyim uyumazsanız 10dkye geliyom

Masraftan kaçan çok inşaatci gördüm günümüzde.
Hayır prize sokarsan yanar ışık , prize takılan bir cihazın metal kısmına dokundur Kontrol kalemini ,topraklama yoksa metal kısımlarında hafifte olsa elektrik olur
Dediğim gibi elektirikle ilgili bişi bilmiyorum

Uzatma kabloları yani genelde 3 lü 4 lü 5 li.prizlerde topraklama vardır topraksız olmaz , kalındır zaten kablosu

Tamam deneyim uyumazsanız 10dkye geliyom

Dediğim gibi elektirikle ilgili bişi bilmiyorum
Hızlı olursan sevinirim dostum bekliyorum

Uzatma kabloları yani genelde 3 lü 4 lü 5 li.prizlerde topraklama vardır topraksız olmaz , kalındır zaten kablosu
Biraz yanlış biliyosun dostum sende topraksız prizlerde var benim evimdede 1 adet topraksız uzatma kablo var kullanmıyorum onu

Ben 1.5 saat buralardayım

Hızlı olursan sevinirim dostum bekliyorum

Biraz yanlış biliyosun dostum sende topraksız prizlerde var benim evimdede 1 adet topraksız uzatma kablo var kullanmıyorum onu
Kasayı açmama gerek varmı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,138
Üyeler
183,786
Son üye
maksut
Geri