Neler Yeni

Kasa Fan RGB Çalışıyor Fan Dönmüyor Acil Yardım

macbalife

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Mert Can
Thermaltake view 51 kasa aldım. Anakart olarakta msi mpg z490 var.
Kasanın tüm montajını yaptım ama fanların rgb'leri çalışıyor, fanları dönmüyor.
Kasanın yanında 2 kablo geldi. Biri fotoğraflarda görüldüğü gibi 5V, diğeri VDG.
5V'luk kabloyu kasaya takıyorum(Jrainbow2), RGB'ler yanıyor fan çalışmıyor. VDG kablosunu da üste takayım dedim ama onu da fan'a takayım ama olmuyor bir türlü.
Bir yerde hata yapıyorum herhalde. Sizden çok acil yardım istiyorum.

Anakart : https://www.hepsiburada.com/msi-mpg...aming-plus-p-HBV00000VSDVN?magaza=Hepsiburada

Kasa : https://www.vatanbilgisayar.com/the...d-glass-2x200mm-argb-fanli-midt-atx-kasa.html

Ekler

• WhatsApp Image 2020-11-12 at 13.24.04.jpeg
    WhatsApp Image 2020-11-12 at 13.24.04.jpeg
    109.7 KB · Hit: 744
  • WhatsApp Image 2020-11-12 at 13.24.05.jpeg
    WhatsApp Image 2020-11-12 at 13.24.05.jpeg
    487.5 KB · Hit: 840

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,609
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
VDG kablosu ARGB kablosunun GIGABYTE için olan versiyonu gibi bir şey, anakartında o giriş yok sende, zaten ARGB'yi JRAINBOW'a takmışsın, orası okay.
Kasadaki fanların konnektörü farklı, kontrolcüye bağlı attığın ikinci fotoğrafta. Kontrolcünün güç aldığından emin ol, eğer güç alırsa fanlar döner.
Fan hızlarını anakarta raporlamak için kontrolcüden ayrı olarak PWM kablosu gelmiyor sanırım, eğer varsa anakartındaki SYS_FAN/CHA_FAN yerlerinden birine tak onu.

macbalife

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Mert Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
VDG kablosu ARGB kablosunun GIGABYTE için olan versiyonu gibi bir şey, anakartında o giriş yok sende, zaten ARGB'yi JRAINBOW'a takmışsın, orası okay.
Kasadaki fanların konnektörü farklı, kontrolcüye bağlı attığın ikinci fotoğrafta. Kontrolcünün güç aldığından emin ol, eğer güç alırsa fanlar döner.
Fan hızlarını anakarta raporlamak için kontrolcüden ayrı olarak PWM kablosu gelmiyor sanırım, eğer varsa anakartındaki SYS_FAN/CHA_FAN yerlerinden birine tak onu.
Kontrolcünün güç alması nasıl oluyor onu bulamıyorum. Fanlardan gelen herhangi bir kablo yok. Öndeki iki fan, arkadaki fanla bağlantılı onlar da fotoğrafta gözüken yere takılıyor. Kasa teslim de takılıydı. Fotoğraftakilerden sadece 5V kabloyu aldım jrainbow’a taktım o da fanların rgb’sini taktı. Gücü nasıl alıyor, olayı çözemedim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kontrolcünün güç alması nasıl oluyor onu bulamıyorum. Fanlardan gelen herhangi bir kablo yok. Öndeki iki fan, arkadaki fanla bağlantılı onlar da fotoğrafta gözüken yere takılıyor. Kasa teslim de takılıydı. Fotoğraftakilerden sadece 5V kabloyu aldım jrainbow’a taktım o da fanların RGB’sini taktı. Gücü nasıl alıyor, olayı çözemedim.
Yani kontrolcü nasıl güç alıyor

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,609
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Kontrolcünün güç alması nasıl oluyor onu bulamıyorum.
Buradaki kablonun ucu nedir? Fotoğrafını çekip atar mısın?
1605186404825.png

Öndeki iki fan, arkadaki fanla bağlantılı onlar da fotoğrafta gözüken yere takılıyor. Kasa teslim de takılıydı. Fotoğraftakilerden sadece 5V kabloyu aldım jrainbow’a taktım o da fanların RGB’sini taktı. Gücü nasıl alıyor, olayı çözemedim.
Kasadaki fanların konnektörü değişik, normal 3 pinli DC veya 4 pinli PWM kablosu değil o. O kablo hem ARGB'yi, hem de fanın dönmesi için gerekli gücü birlikte sağlar, normal fanlarda ise fan güç kablosu ve ARGB/RGB kablosu ayrı olur, ikisi birbirinden bağımsızdır.

Bu arada kullanım kılavuzu varsa bir göz gezdir.

macbalife

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Mert Can
Buradaki kablonun ucu nedir? Fotoğrafını çekip atar mısın?
Alıntıyı görüntüle

Kasadaki fanların konnektörü değişik, normal 3 pinli DC veya 4 pinli PWM kablosu değil o. O kablo hem ARGB'yi, hem de fanın dönmesi için gerekli gücü birlikte sağlar, normal fanlarda ise fan güç kablosu ve ARGB/RGB kablosu ayrı olur, ikisi birbirinden bağımsızdır.

Bu arada kullanım kılavuzu varsa bir göz gezdir.
Sata power kablosu sanırım. Fotosunu yükledim. Peki merak ettiğim şu üst tarafa da kablo takılması gerekmiyor mu
5V yazıyor ya onda da...
Alttakine taktım, üstteki boş kaldı bu sefer

Ekler

• 4274864F-FD99-480A-843E-3888F07FE365.jpeg
    4274864F-FD99-480A-843E-3888F07FE365.jpeg
    1.4 MB · Hit: 553

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,609
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Sata power kablosu sanırım. Fotosunu yükledim.
Tamam, onu PSU'ndan gelen SATA güç kablosuna takacaksın.
Takmadıysan tak, ve öyle dene.
Peki merak ettiğim şu üst tarafa da kablo takılması gerekmiyor mu
5V yazıyor ya onda da...
O ARGB girişi sanırım, pinlerinden anladığım kadarıyla.
Orası zaten ARGB IN, ARGB OUT olmadığı için bir kablo yok orada, sorun yok.

macbalife

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Mert Can
Tamam, onu PSU'ndan gelen SATA güç kablosuna takacaksın.
Takmadıysan tak, ve öyle dene.

O ARGB girişi sanırım, pinlerinden anladığım kadarıyla.
Orası zaten ARGB IN, ARGB OUT olmadığı için bir kablo yok orada, sorun yok.
Ama psu’dan gelen sata güç kablosu yok

macbalife

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Mert Can
Psu’da sata & peripheral yazan kısma takıyorum değil mi kabloyu?
Denedim çalıştı emin olmak için sorayım dedim

Ekler

• 42AED91C-42A3-4E74-8983-0A4D8D302254.jpeg
    42AED91C-42A3-4E74-8983-0A4D8D302254.jpeg
    932.2 KB · Hit: 393

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,609
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Psu’da sata & peripheral yazan kısma takıyorum değil mi kabloyu?
Denedim çalıştı emin olmak için sorayım dedim
Evet, PSU'ndaki kabloların nereye takılacağını kullanım kılavuzundan da bakabilirsin.

macbalife

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Mert Can
Çok çok teşekkür ederim. Saatlerdir uğraşıyordum, sonunda oldu.
Bir soru daha sormak istiyorum. PCI kablosu psu’dan ekleme yapmadan 8 pin olarak geliyor. Ekran kartım ise 16 pin olduğu için psu’dan gelen 8 pin’i kullanmak yerine fotoğraftaki gibi psu’nun kutusundan gelen PCI kablolarından 8+8 toplam 16 pin’i ekran kartına taktım. Çalışıyor ama herhangi bir sıkıntı yaratır mı emin olamadım, size sormak istedim.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,609
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Çok çok teşekkür ederim. Saatlerdir uğraşıyordum, sonunda oldu.
Sorun yok!
Bir soru daha sormak istiyorum. PCI kablosu psu’dan ekleme yapmadan 8 pin olarak geliyor. Ekran kartım ise 16 pin olduğu için psu’dan gelen 8 pin’i kullanmak yerine fotoğraftaki gibi psu’nun kutusundan gelen PCI kablolarından 8+8 toplam 16 pin’i ekran kartına taktım. Çalışıyor ama herhangi bir sıkıntı yaratır mı emin olamadım, size sormak istedim.
O kablo standart, ekran kartın da birden fazla 6+2 pin GPU/PCIe ek güç kablosu isteyebilir, sorun yok.
2 tane takmışsın, o öyle zaten, olması gerektiği gibi kullanıyorsun şu an.

Seasoul

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ayfan Pısıl
Thermaltake view 51 kasa aldım. Anakart olarakta msi mpg z490 var.
Kasanın tüm montajını yaptım ama fanların rgb'leri çalışıyor, fanları dönmüyor.
Kasanın yanında 2 kablo geldi. Biri fotoğraflarda görüldüğü gibi 5V, diğeri VDG.
5V'luk kabloyu kasaya takıyorum(Jrainbow2), RGB'ler yanıyor fan çalışmıyor. VDG kablosunu da üste takayım dedim ama onu da fan'a takayım ama olmuyor bir türlü.
Bir yerde hata yapıyorum herhalde. Sizden çok acil yardım istiyorum.

Anakart : https://www.hepsiburada.com/msi-mpg...aming-plus-p-HBV00000VSDVN?magaza=Hepsiburada

Kasa : https://www.vatanbilgisayar.com/the...d-glass-2x200mm-argb-fanli-midt-atx-kasa.html
cooler master td500 kasa ve gigabyte anakartımızda biz de bu sorunu yaşadık, kasa ile beraber gelen fanların bir argb bağlantısı var bunu anakartın argb bağlantı noktasına veya kasa ile birlikte gelen fan kontrolcüsüne bağlıyoruz bu aşamada ışıklar yanıyor ama fanlar dönmüyor. aynı fanların bir de 3 veya 4 pinli sys fan bağlantısı var bunu da anakartın sys fan konektörüne bağlıyoruz ondan sonra fanlar dönmeye başlıyor.

biz sorunu bu şekilde çözdük.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,337
Üyeler
160,072
Son üye
furkanlife
Top Bottom