Neler Yeni

Kasa fanını nasıl kontrol edebilirim ?

Arkadaşlar merhaba, merak ettiğim bir şey var, ses takıntısı olan birisiyim o yüzden bilgisayar fanlarının dönüş hızını ayarlayabilmek (en sessiz verimli moda çekip bir daha ellememek) benim için çok önemli;
Aşağıdaki model kasalardan hangisiyle fan dönüş hızı sağlayabilirim ? Ya da aparatı mı ne varmış onu nasıl kullanabilirim ?
Ya da aşağıdaki modellerden sessiz olanı tercih edip hiç fan kontrolüne bulaşmamak.
RGB ile işim yok.
İşlemci: 3600
Anakart: Asrock B450 Pro4

Dark Diamond Pro Mesh
Aerocool Aero One Duo
Aerocool Aero One Frost
Aerocool Ore Saturn

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Diamond Pro Mesh'teki fanlar anakarta bile takılmıyor, onu ele. Ore Saturn ve Aero One Frost'ta da olmuyor diye biliyorum. Aero One Duo'da var, PWM ile anakartına takıp hız kontrolü yapabiliyorsun.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
2 tür fan vardır PWM ve DC. DC ler önceden kontrol edilemiyordu fakat artık anakarttan kontrol edilebiliyor PWM ise zaten ince ayar bile yapabileceğiniz düzeyde DC yi de yazılımsal olarak optimize edip PWM e yaklaştırdılar. Yani ne alırsanız alın kontrol edebilirsiniz

Edit: Diamond Pro Mesh fanları anakarta takılmıyormuş bilmiyordum ve maalesef diğerlerinde de bunlar yokmuş :/ Aero One Duo hariç

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
2 tür fan vardır PWM ve DC. DC ler önceden kontrol edilemiyordu fakat artık anakarttan kontrol edilebiliyor PWM ise zaten ince ayar bile yapabileceğiniz düzeyde DC yi de yazılımsal olarak optimize edip PWM e yaklaştırdılar. Yani ne alırsanız alın kontrol edebilirsiniz
Sorun şu ki o kasadaki fanların hiçbirinde DC veya PWM yok, kontrolcüye 6 pinli bir bağlantı ile bağlanıyorlar (Diamond Pro Mesh'te başka konnektör sanırım). Aero One Duo'da da öyle ama kontrolcüden PWM kablosu çıkıyor, onu takıyorsun.

Mustafa21

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Mustafa Malkoç
Arkadaşlar merhaba, merak ettiğim bir şey var, ses takıntısı olan birisiyim o yüzden bilgisayar fanlarının dönüş hızını ayarlayabilmek (en sessiz verimli moda çekip bir daha ellememek) benim için çok önemli;
Aşağıdaki model kasalardan hangisiyle fan dönüş hızı sağlayabilirim ? Ya da aparatı mı ne varmış onu nasıl kullanabilirim ?
Ya da aşağıdaki modellerden sessiz olanı tercih edip hiç fan kontrolüne bulaşmamak.
RGB ile işim yok.
İşlemci: 3600
Anakart: Asrock B450 Pro4

Dark Diamond Pro Mesh
Aerocool Aero One Duo
Aerocool Aero One Frost
Aerocool Ore Saturn
Diamond Pro Mesh'teki fanlar anakarta bile takılmıyor . Amaaaa fan çoklayıcıyla yapabilirsin .
Link ; https://www.trendyol.com/alfais/433...MIq-Xly7_36gIVdSB7Ch2aEwWWEAQYBCABEgILuvD_BwE

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Diamond Pro Mesh'teki fanlar anakarta bile takılmıyor, onu ele. Ore Saturn ve Aero One Frost'ta da olmuyor diye biliyorum. Aero One Duo'da var, PWM ile anakartına takıp hız kontrolü yapabiliyorsun.
Harika, Peki bir şey daha soracağım Asrock B450 Pro4 anakart ram frekans değeri 3200mhz gözüküyor, fakat teknobiyotik hazır sistemlerde 3600mhz ram kullanmış.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Sorun şu ki o kasadaki fanların hiçbirinde DC veya PWM yok, kontrolcüye 6 pinli bir bağlantı ile bağlanıyorlar (Diamond Pro Mesh'te başka konnektör sanırım). Aero One Duo'da da öyle ama kontrolcüden PWM kablosu çıkıyor, onu takıyorsun.
Bilmiyordum :/ düzenledim teşekkürler

BoosteRR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
İsmail ÖZTÜRK
Son düzenleme:

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Harika, Peki bir şey daha soracağım Asrock B450 Pro4 anakart ram frekans değeri 3200mhz gözüküyor, fakat teknobiyotik hazır sistemlerde 3600mhz ram kullanmış.
Valla sitesinde de 3200 MHz yazıyor, emin değilim. X570 Phantom Gaming 4'da da 3200 MHz yazıyor ama 3600 MHz'i falan destekliyor, aynısı B450 Pro4'te de geçerli mi bilmiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,973
Üyeler
167,754
Son üye
İlkann14
Top Bottom