Merhaba, kasa fanlarım herhangı bır oyuna gırdıgımde asırı hızlı sekılde donuyor ve ses cıkarıyor. daha once boyle bır sorun hıc yasamadım. sadece kendı kendıne tak dıye oldu bu sorun.. nasıl düzeltirim? oyundan cıktıgım an kasa fanları duzelıyor
O halde fanlar temizlenmemiş olabilir. Söküp temizleyin. Fön makinesi yetersiz gelir. Kompresör lazım fön makinesine benzer fakat daha ağırdırlar.hayır fanların temızlıgını sadece hava vurarak yaptım herhangı bır sokum yapmadım. 1 saat once duzgun calısan fanlar sımdı oyuna gırdııgımde ses cıkararak asırı hızlı calısıyor.
anakartım msı da yınede deneyeyımASUS'un Armour Create yazılımı var. Onu kurup sıcaklık değerlerine göre fan devir yüzdesini elle değiştirmeyi dene eğer olursa.
Alıntıyı görüntüle
MSI'yın da vardır belki. Anakartın sitesinden bak istersen.anakartım msı da yınede deneyeyım
Baktım ordan sadece gpu ve cpu fanı ayarlanıyorMSI afterburner ile kısa bilirsin
Bios üzerinden fan ayarınızı kontrol edin hocam.zaten fanları temızledım sıstemı yerıne koydum calıstırdım oyuna gırdım oyle oldu. anormal sekılde asırı hızlı donuyor oyunda. gpu cpu sıcaklıkları normal degerlerde olmasına ragmen kasa fanları o sekılde calısıyor..