Neler Yeni

Kasa fanları nasıl yerleştirilmeli

Sefa...

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
eyüp sefa
Arkadaşlar kasamda 2 adet fan var ön taraftaki içeri arkadaki dışarı hava verecek şekilde ayarlanmış kasada 2 fan yeri daha var fakat fan yok bu sebeple bolca delik var ben fanların ikisini de içeri hava verecek şekilde bağlamalı mıyım soğutmaya bir katkısı olur mu?

Sefa...

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
eyüp sefa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cevaplayacak yok mu?

Akut Yelmas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Eren Kozan
Hocam soğutmaya çok katkısı olmaz ama alacağım derseniz içerideki havayı dışarı atıcak şekilde takmanız lazım. Isınan havayı uzaklaştırmak istiyoruz sonuçta.

Sefa...

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
eyüp sefa
Hocam soğutmaya çok katkısı olmaz ama alacağım derseniz içerideki havayı dışarı atıcak şekilde takmanız lazım. Isınan havayı uzaklaştırmak istiyoruz sonuçta.
Merak ettiğim şu kasanın üstünde ve yan tarafında bolca delik var zaten 2 adet fan var ikiside içeri üflese ısınan hava yandan ve üstten çıkmaz mı

Akut Yelmas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Eren Kozan
Merak ettiğim şu kasanın üstünde ve yan tarafında bolca delik var zaten 2 adet fan var ikiside içeri üflese ısınan hava yandan ve üstten çıkmaz mı
Hocam kasanın üzerine takılacak ise hava sirkülasyonun bozulmaması için dışarı üfleyecek şekilde konumlandırılması gerekir. Egzoz fanı gibi kullanılacak ise arka tarafa mesela dışarı üfleyecek şekilde konumlandırılır.

Sefa...

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
eyüp sefa
Hocam kasanın üzerine takılacak ise hava sirkülasyonun bozulmaması için dışarı üfleyecek şekilde konumlandırılması gerekir. Egzoz fanı gibi kullanılacak ise arka tarafa mesela dışarı üfleyecek şekilde konumlandırılır.
Anladım hocam teşekkür ederim

Akut Yelmas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Eren Kozan
831522

Hocam isterseniz bir tanesi aşağı bir tanesi yukarı da yapabilirsiniz. Rüzgar türbini mantığı oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

positioning_diagram.png

Hocam ama ben böyle kullanırdım. Sizin kararınız zaten soğutma açısından çok fark etmez.

Top Bottom