Yardım Kasa fanlarını nereye bağlamalıyım?

Reaksiyon skoru
17
Arkadaşlar merhaba,

Kasamda önde 3 adet arkada 1 adet fan olmak üzere toplam 4 tane fanım var. 4 fanı tek kabloya çeviren dönüştürüyle beraber bu dönüştürücüyü nereye takmalıyım? Kasamda Cha_fan ve Ch_fan1 var. Pwm olarak kontrol edebilir miyim?

Anakartım Asus Tuf B500 Plus Wifi mAtx

Cha_fan ya da Cha_fan1 farketmez ikisinden birine bağlayabilirsin ve evet bios üzerinden kontrol edebilirsin. Eğer kasa fanların 4 pinli ise.
İşlemci fanını CPU-fan kısmına ayrı olarak tak kasa fanlarıyla birleştirme yeter.

kasa fanların pwm ise kontrol edebilirsin, bunun için çoklayıcı kullanabilirsin.

cha_fan pinleri maksimum 1A kadar güç sağlayabiliyor, fanların güç tüketimlerini hesaba kat o yüzden. veya molex beslemeli bir çoklayıcı al, güç konusunda sıkıntın kalmasın.

kasa fanların pwm ise kontrol edebilirsin, bunun için çoklayıcı kullanabilirsin.

cha_fan pinleri maksimum 1A kadar güç sağlayabiliyor, fanların güç tüketimlerini hesaba kat o yüzden. veya molex beslemeli bir çoklayıcı al, güç konusunda sıkıntın kalmasın.
Fan ve argb çoklayıcı eğer kasasında argb desteği de varsa bunu kullanabilir. Merak ettiğim bir şey var, bu tarz çoklayıcılarda pwm girişi cpu fan a mı takılmalı yoksa cha fana mı? Kasa fanlarımı arttırırken bu tarz bir ürün almayı düşünüyorum

Merak ettiğim bir şey var, bu tarz çoklayıcılarda pwm girişi cpu fan a mı takılmalı yoksa cha fana mı? Kasa fanlarımı arttırırken bu tarz bir ürün almayı düşünüyorum

cha_fan'a, cpu_fan'a soğutucunun fanı takılır.

Geri