Kasa için parça önerisi

Reaksiyon skoru
1
Bütçe
40000
Arkadaşlar merhaba benim elimde 40.000 tl bütçe var.Hali hazırda msi 4070ti ekran kartı ve Asus vg27aq modeli monitör var.Kendime oyun bilgisayarı almak istiyorum.Bu parçaları sorunsuz çalıştıracak parçalar için yardımınıza ihtiyacım var.Ve en çok merak ettiğim intel mi amd mi?

Arkadaşlar merhaba benim elimde 40.000 TL bütçe var.Hali hazırda msi 4070ti ekran kartı ve Asus vg27aq modeli monitör var.Kendime oyun bilgisayarı almak istiyorum.Bu parçaları sorunsuz çalıştıracak parçalar için yardımınıza ihtiyacım var.Ve en çok merak ettiğim intel mi amd mi?
4070Tİ için uygun bileşenler. Tercihe göre anakart daha yüksek model seçilebilir. Amd öneririm ileriye dönük yükseltme için de daha iyi tercih.

4070Tİ için uygun bileşenler. Tercihe göre anakart daha yüksek model seçilebilir. Amd öneririm ileriye dönük yükseltme için de daha iyi tercih.
Sıvı soğutma ne önerirsin hocam

Çok sağol teşekkür ederim peki ben bunları aldım ama montaj işlemini yapamıyorum yaptırabileceğim yer varmı sizin bildiğiniz.

Hani Ryzen 9 da 3d alsak daha üst bişe olmaz mı
O iş biraz farklı. Oyunlarda yüksek ön bellek avantaj sağlıyor ve 104mb ön bellek tek parça halinde 7800x3d de var. 7900x3d 128mb ön bellek var ama bu 2 parça halinde. Bu yüzden 7800x3d f/p olarak da daha şu an en mantıklısı. Video daha iyi fikir sahibi olmanı sağlar.

O iş biraz farklı. Oyunlarda yüksek ön bellek avantaj sağlıyor ve 104mb ön bellek tek parça halinde 7800x3d de var. 7900x3d 128mb ön bellek var ama bu 2 parça halinde. Bu yüzden 7800x3d f/p olarak da daha şu an en mantıklısı. Video daha iyi fikir sahibi olmanı sağlar.
Kardeşim çok sağol ben sinerji bilgisayara gittim Mağazasına ve bana kesinlikle amd Önermediler ve 3d render yapmicsksan amd gereksiz oyun için dediler.Bende araştırdım ve 13900 k iyi işlemci fakat çok ısınma problemi ve çok fazla güç harcıyormuş. Bende almadım tabii ki sinerjiden sonra derdimi anlatmak istedim çok yardımcı oldun sağolasın.Peki bu önerdiğin diğer parçalar ram olsun sıvı soğutucu bu işlemciyi soğutmak için yeterlimi ve kasa hava alışı falan iyi midir?.

Geri