Neler Yeni

Kasa nasıl toplanır/yöntem ve ipuçlarına ihtiyacım var

echoes

80+ Bronze
Günaydın dostlar, gününüzün güzel geçmesi dileğiyle.
Defalarca düşündükten sonra hazır sistem yerine kasamı kendim toplamaya karar verdim. Daha önce hiç kasa toplamamış, kasa içinde bir şey söküp takmamis olsam da... :D İki sebepten ötürü toplamaya yöneldim; 1) hazır sistemler indirim yakalanmadiği sürece pahalı oluyor(sanırım). 2) hazır sistemlerin çoğunda genellikle 1-2 parça sorunlu model bulunuyor(gözlemlediklerim). Ben de bu şekilde istemeyeceğim bir şey olmasın diyerek kendim parçaları tek tek alıp toplamaya karar verdim :) ama ne almam gerektiğini bilmiyorum. Bütçe olarak tam bir sayı yok aklımda ama 15-20 arası olabilir.

Yardımınızı istediğim benim için çok önemli iki şey var şimdi arkadaşlar; birincisi almamı önerdiğiniz f/p bileşenler, ikincisi de önerdiğiniz bileşenleri en uygun şekilde alabilmem için önereceğiniz yöntemler. Bu işi ilk kez yapacağım tedirgin olduğum kadar bilgisizim de ve dediklerinizi bir bir uygulayacağım emin olabilirsiniz. Tüm yanıtlarınıza, yardımlarınıza çok teşekkür ederim şimdiden 🙏

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
En kolayını söyleyeyim. Bütçe belirleyip xx bütçe kasa toplama diye konu açıyorsun öğlen saatlerinde ve sipariş veriyorsun.

htc.husnu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hüsnü Turan ÇETİN
Instagram
@htc.husnu
Defalarca düşündükten sonra hazır sistem yerine kasamı kendim toplamaya karar verdim. Daha önce hiç kasa toplamamış, kasa içinde bir şey söküp takmamis olsam da... :D İki sebepten ötürü toplamaya yöneldim; 1) hazır sistemler indirim yakalanmadiği sürece pahalı oluyor(sanırım). 2) hazır sistemlerin çoğunda genellikle 1-2 parça sorunlu model bulunuyor(gözlemlediklerim). Ben de bu şekilde istemeyeceğim bir şey olmasın diyerek kendim parçaları tek tek alıp toplamaya karar verdim :) ama ne almam gerektiğini bilmiyorum. Bütçe olarak tam bir sayı yok aklımda ama 15-20 arası olabilir.

Yardımınızı istediğim benim için çok önemli iki şey var şimdi arkadaşlar; birincisi almamı önerdiğiniz f/p bileşenler, ikincisi de önerdiğiniz bileşenleri en uygun şekilde alabilmem için önereceğiniz yöntemler. Bu işi ilk kez yapacağım tedirgin olduğum kadar bilgisizim de ve dediklerinizi bir bir uygulayacağım emin olabilirsiniz. Tüm yanıtlarınıza, yardımlarınıza çok teşekkür ederim şimdiden 🙏
Öncelikle ne için kullanacağına , oyun amaçlı ise , yayın için yada grafik tasarımı vb. Yada hepsi. Bende geçen sene topladım kendim. Sadece ekran kartım kaldı biraz daha düşşün alacağım onun dışında geri kalan sistemi kafama göre indirim kovalayarak toplamıştım.
İncehesapın gaming gecesinde belli başlı haftalarda büyük indirimler olabiliyor onları takip edebilirsin. Özelliklede Abdullah beyin indirimlerini takip et instagramda

echoes

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
En kolayını söyleyeyim. Bütçe belirleyip xx bütçe kasa toplama diye konu açıyorsun öğlen saatlerinde ve sipariş veriyorsun.
Hazır sistem için miydi bu?
Öncelikle ne için kullanacağına , oyun amaçlı ise , yayın için yada grafik tasarımı vb. Yada hepsi. Bende geçen sene topladım kendim. Sadece ekran kartım kaldı biraz daha düşşün alacağım onun dışında geri kalan sistemi kafama göre indirim kovalayarak toplamıştım.
İncehesapın gaming gecesinde belli başlı haftalarda büyük indirimler olabiliyor onları takip edebilirsin. Özelliklede Abdullah beyin indirimlerini takip et instagramda
Oyun için, onu söylemeyi unutmuşum kusura bakmayın. Bir senedir sürüyor mu toplamanız :( çok uzun geldi süre, inşallah benim de öyle olmaz :( yaza kadar hazır olsun istiyorum ben. Gaming gecesi ve Abdullah Bey'in indirimleri, tamamdır çok teşekkürler bunları not alıyorum.
Siz ne kullanımı için neler topladiniz peki paylaşır mısınız mahsuru yoksa? :)

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin

Genzo

80+
Mesela dün akşam 6600xt ekran kartı 6.5k fiyata düştü herkes şok...

Kendin toplayacaksan listeni hazırlayacan böyle yakaladınmı voleyi vuracan..

Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
ahmet
listeyle olmaz o iş spontane gelişecek her şey. dünkü kartı alabilseydin iyi bir başlangıç yapardın. bu tarz fırsatları kovalayacaksın.bende aynı yoldan gidiyorum sadece psu ve kasa kaldı.

En İyi Cevap
3
İlk önce indirimden ekran kartı düşürün. Diğer parçaları sonra kolayca halledersiniz

echoes

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
listeyle olmaz o iş spontane gelişecek her şey. dünkü kartı alabilseydin iyi bir başlangıç yapardın. bu tarz fırsatları kovalayacaksın.bende aynı yoldan gidiyorum sadece psu ve kasa kaldı.
Evet onu çok sonradan gördüm maalesef :( onu alıp başlangıç yapsam, sonra diğer bileşenleri onun etrafında toplasam çoook iyi olurdu. Bundan sonraki güzel ekran kartı indirimini mi takip edeyim önce peki, yoksa mesela anakart denk gelse önce, onu mu alayım
Mesaj otomatik birleştirildi:

İlk önce indirimden ekran kartı düşürün. Diğer parçaları sonra kolayca halledersiniz
Tamamdır çok teşekkürler. Önereceğiniz ekran kartı var mı peki orta/üst seviyede indirim takip etmek için

Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
ahmet
ben ilk işlemci aldım indirimden sonra anakart denk geldi. çok güzel bir indirmde sırası önemli değil. 1900 e i5 11500 aldım.

htc.husnu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hüsnü Turan ÇETİN
Instagram
@htc.husnu
Hazır sistem için miydi bu?

Oyun için, onu söylemeyi unutmuşum kusura bakmayın. Bir senedir sürüyor mu toplamanız :( çok uzun geldi süre, inşallah benim de öyle olmaz :( yaza kadar hazır olsun istiyorum ben. Gaming gecesi ve Abdullah Bey'in indirimleri, tamamdır çok teşekkürler bunları not alıyorum.
Siz ne kullanımı için neler topladiniz peki paylaşır mısınız mahsuru yoksa? :)
Yok ya toplamak ortalama indirim kovalamaca 1. 1.5 ay sürüyor. Ben genel kullanım amaçlı topladım. Oyun , film , iş ve Adobe Photoshop işlerim için yani karışık 😅. Tabi benim toplama zamanında ekran kartının tavan olduğu dönemdi ve elimde birkaç parçam vardı o yüzden hazır sistem alamadım ekran kartı için. Tabi seninde bahsetmiş olduğun gibi hazır sistemde bir yeri sorunlu ürünlerde veriyorlar satmak için. Ben ortalama 1 1.5 ayda topladım. Haricende 2. El ekran kartı aldım 1 senedir böyle kullanıyorum

Ata Şen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Ata Şen

En önemli 2 şey bütçe ve amaç belirlemek
Örneğin amacın oyun ise ekran kartına önem verilmeli. Örneğin 10k bütçen varsa bunun 6k civarını ekran kartına ayırabilirsin
Bir diğer önemli şey parça seçimi
Örnek: kasada hava akışı
İşlemci çekirdek izlek sayısı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,155
Üyeler
166,165
Son üye
KaoS+