Neler Yeni

Kasa soğutma

DaWage

80+
arkadaşlar kasamda 3 önde 1 arkada fan işlemcide amd stock soğutucu var kasam ısınıyor işlemciye sıvı soğutma yada kule tipi soğutma alsam kasanın ısınması geçerimi? yoksa kasaya mı fan almalıyım? kasa thermaltake j23 //pc:rx590 nitro ryzen 5 2600 b450m s2h 2×8 ram // ayrıca kasam masanın altında masanın üstüme koyarsam daha rahat mı hava alır?

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Tolga KAYACAN
Merhaba
Aslında ne kadar fan koyarsanız koyun içerideki hava kasanın tasarımından dolayı bazen içeride sıkışabiliyor, Bazende fan yaprakların kalitesinden de kaynaklanabiliyor. Soğutma için fan sayınız yeterli bence. Farklı kasa tasarımlarına göz atmalısınız.

Toz konusuna gelecek olursak kasalar her zaman zeminde tozu daha çok almaktadır. Mümkün mertebe masanın üstünde yer almasına dikkat edin.

DaWage

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba
Aslında ne kadar fan koyarsanız koyun içerideki hava kasanın tasarımından dolayı bazen içeride sıkışabiliyor, Bazende fan yaprakların kalitesinden de kaynaklanabiliyor. Soğutma için fan sayınız yeterli bence. Farklı kasa tasarımlarına göz atmalısınız.

Toz konusuna gelecek olursak kasalar her zaman zeminde tozu daha çok almaktadır. Mümkün mertebe masanın üstünde yer almasına dikkat edin.
cevabınız için teşekkürler

DaWage

80+
yanı açabiliyorsanız açık kullanın
kasadan ses gelmesini istemem oyun oynarken sesin çok az olmasını isterim bu yüzden kapağı açmam bana uygun olmaz bu yüzden sesi azaltmak için işlemci soğutucu düşünüyorum

DaWage

80+
işlemciye kaliteli bi soğutucu alsam kasadaki ses azalırmı

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Tolga KAYACAN
Yaprak büyüklüğü arttıkça ses aynı orantıda düşer. Kule tipi soğutucularda 14 cm'lik fan'lar kullanılmaya başladı ve oldukça sessizdir. Fakat sesin diğer fanlar'dan gelmediğine emin olmalısınız.

DaWage

80+
Yaprak büyüklüğü arttıkça ses aynı orantıda düşer. Kule tipi soğutucularda 14 cm'lik fan'lar kullanılmaya başladı ve oldukça sessizdir. Fakat sesin diğer fanlar'dan gelmediğine emin olmalısınız.
siz bilgili birine benziyorsunuz kasam thermaltake j23 ve kendi fanları sizce değiştirmeme gerek varmı

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Tolga KAYACAN
siz bilgili birine benziyorsunuz kasam thermaltake j23 ve kendi fanları sizce değiştirmeme gerek varmı

Teşekkür ederim,

Thermaltake markasının fanları normalde kalitelidir. Eğer bir ses debi ölçme şansınız varsa çalışır durumda sesin yüksekliğini kontrol edin. Normal şartlarda 4 fan 33 Db'yi geçmemeli.

DaWage

80+
Teşekkür ederim,

Thermaltake markasının fanları normalde kalitelidir. Eğer bir desi ölçme şansınız varsa çalışır durumda sesin yüksekliğini kontrol edin. Normal şartlarda 33 Db'yi geçmemeli.
teşekkürler pc im şuan garantide psu da bobin ağlaması vardı oyunda fps bi 500 oldumu odanın heryerinden ses duyuluyordu yakında gelir çoğu sesin ondan kaynaklandığını düşünüyorum.pc yi ilk aldığımda hiç ses yoktu bu yüzden fanlarda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ama kesimlikle bir işlemci soğutucu alacağım. eğer 350tl yi geçmeyecek şekilde (kule tipi yada sıvı farketmez) soğutucu beğendiğiniz varsa önerilerinize açığım

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Tolga KAYACAN
İşlem
teşekkürler pc im şuan garantide psu da bobin ağlaması vardı oyunda fps bi 500 oldumu odanın heryerinden ses duyuluyordu yakında gelir çoğu sesin ondan kaynaklandığını düşünüyorum.pc yi ilk aldığımda hiç ses yoktu bu yüzden fanlarda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ama kesimlikle bir işlemci soğutucu alacağım. eğer 350tl yi geçmeyecek şekilde (kule tipi yada sıvı farketmez) soğutucu beğendiğiniz varsa önerilerinize açığım

İşlemci soketiniz nedir bilmiyorum ama AMD platformu kullanıyorsanız aşağıdakileri öneririm.

1. Noctua NH-D15
2 .Cooler Master T400İ

DaWage

80+
İşlem

İşlemci soketiniz nedir bilmiyorum ama AMD platformu kullanıyorsanız aşağıdakileri öneririm.

1. Noctua NH-D15
2 .Cooler Master T400İ
şunlardan hangisi sence :
Cooler Master T400İ

şunlardan hangisi sence : https://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-glace-120mm-en41022-sivi-sogutma.html
..............

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Tolga KAYACAN
şunlardan hangisi sence :
Cooler Master T400İ

şunlardan hangisi sence : https://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-glace-120mm-en41022-sivi-sogutma.html
..............

Fikrim şu şekilde;

Hava soğutma bakır borular aracılığı ile her zaman stabil ve uzun ömürlü olmaktadır. Eğer bir OC delisi değilsen Sıvı soğutma almanı öneririm. Daha az yer kaplar ve kibar gözükür. Eğer ben arada sırada aşırtacağım, zıplayacağım diyorsan kule tipi soğutucu seçmelisin.

Markaya sonra karar ver :)

Top Bottom