olabilir voltaj farklı verirse sürekli resete neden oluyor. 80+ psu lar genelde uzun süre dayanıyor elektirik kesintilerinde falan ama normal bir psu elektirik kesintilerinde daha çabuk bozulup bu tür sorunlara neden olabiliyor.bende de aynı sorun oluyor. Prizler topraklı fiş topraklı bios pili cikardim bekledim ram cikardim bekledim 2 ram var ikisini de tek slotlarda denedim ekran kartini cikarip bekledim psudan supheliyim olabilir mi
baktik simdi psuda da sorun yok hazir sistem bekleyip hazıt sistem alacagımolabilir voltaj farklı verirse sürekli resete neden oluyor. 80+ psu lar genelde uzun süre dayanıyor elektirik kesintilerinde falan ama normal bir psu elektirik kesintilerinde daha çabuk bozulup bu tür sorunlara neden olabiliyor.
Hocam bendeki sorun sanirim ekran kartının güç kablosuyla alakalı ekran kartını sökerken 6pinlik güç giriş kablosunun lehimleri pırttı sonra ekran kartını tamamen çıkartıp onboard açtım pcyi şuan sorunsuz pc çalışıyor ama en kisa sürede ekran kartı 6pinlik güç besleme kablosu lazımbaktik simdi psuda da sorun yok hazir sistem bekleyip hazıt sistem alacagım
çözmene sevindim konuyu çözüldü olarak işaretlersen insanlara yardımcı olurHocam bendeki sorun sanirim ekran kartının güç kablosuyla alakalı ekran kartını sökerken 6pinlik güç giriş kablosunun lehimleri pırttı sonra ekran kartını tamamen çıkartıp onboard açtım pcyi şuan sorunsuz pc çalışıyor ama en kisa sürede ekran kartı 6pinlik güç besleme kablosu lazım
Anladım gecmis olsun tekrardanHocam bendeki sorun sanirim ekran kartının güç kablosuyla alakalı ekran kartını sökerken 6pinlik güç giriş kablosunun lehimleri pırttı sonra ekran kartını tamamen çıkartıp onboard açtım pcyi şuan sorunsuz pc çalışıyor ama en kisa sürede ekran kartı 6pinlik güç besleme kablosu lazım
Sorunun ekran kartından olacağı hiç aklıma bile gelmezdi ama kasaya dp kablosunu bağlayınca bildiğin pc kendini resliyordu bende evdeki eski vga monitörümü bağladım şuan onboard olarak kullanmaktayım ama ekran kartını geri bağlarsam 6pinli güç kablosu almam gerekicek ve belki psu yetersiz gelebilir o yüzden 6pinli ekran kartı besleme kablosu alıcam ve kasamdaki güç kaynağının kablolarıda çok sıkı bağlanmış ufacık dokunsam lehimleri falan pırtçak bilgisayarcı öyle bi ayarlama yapmışki ekran kartına dokunur dokunmaz direkt olarak ekran kartı 6pinli kablosu pırttı. Genel bi bilgisayarcıyada baktırtmam lazım aslında pcyi fakat hiç güvenmiyorum önceki bilgisayarcı deneyemim çok berbattı ne bilim içindeki bazı parçalarım yoktu vidalar falan eksikti soruyorum muhattap bulamıyorsun geldiğinde öyleydi diyip geçiştiriyorlar olan yine bana oluyordu. Bu ekran kartınında zaten kablosu o kadar kötüki bütün lehimli olan parçalar oynuyor ve pc yeniden başlatırkende ekran kartının ışığı sönüyordu arada bi orda bile bana bi tüyo vermişti pc ama dikkate alamamıştım. Umarım ekran kartını takıncada sorunuz pcem çalışır yarın bilgisayarcılarda kapalı olacağı için baya aradan zamanda geçicek ama acele işe şeytan karışır diyerekten biraz ağırdan alıcam ekran kartı ile pc çalışırsada burdan bildirmeye çalışacağım sanada kolay gelsin umarım sende pcendeki problemi çözersin.Anladım gecmis olsun tekrardan
umarım ama sanırım yeni pc alacağimSorunun ekran kartından olacağı hiç aklıma bile gelmezdi ama kasaya dp kablosunu bağlayınca bildiğin pc kendini resliyordu bende evdeki eski vga monitörümü bağladım şuan onboard olarak kullanmaktayım ama ekran kartını geri bağlarsam 6pinli güç kablosu almam gerekicek ve belki psu yetersiz gelebilir o yüzden 6pinli ekran kartı besleme kablosu alıcam ve kasamdaki güç kaynağının kablolarıda çok sıkı bağlanmış ufacık dokunsam lehimleri falan pırtçak bilgisayarcı öyle bi ayarlama yapmışki ekran kartına dokunur dokunmaz direkt olarak ekran kartı 6pinli kablosu pırttı. Genel bi bilgisayarcıyada baktırtmam lazım aslında pcyi fakat hiç güvenmiyorum önceki bilgisayarcı deneyemim çok berbattı ne bilim içindeki bazı parçalarım yoktu vidalar falan eksikti soruyorum muhattap bulamıyorsun geldiğinde öyleydi diyip geçiştiriyorlar olan yine bana oluyordu. Bu ekran kartınında zaten kablosu o kadar kötüki bütün lehimli olan parçalar oynuyor ve pc yeniden başlatırkende ekran kartının ışığı sönüyordu arada bi orda bile bana bi tüyo vermişti pc ama dikkate alamamıştım. Umarım ekran kartını takıncada sorunuz pcem çalışır yarın bilgisayarcılarda kapalı olacağı için baya aradan zamanda geçicek ama acele işe şeytan karışır diyerekten biraz ağırdan alıcam ekran kartı ile pc çalışırsada burdan bildirmeye çalışacağım sanada kolay gelsin umarım sende pcendeki problemi çözersin.
Bide hocam şunu söylemeyi unuttum ssd'yi sata 3'e takmıştım ya yazma ve okuma hızı 500'lere çıktı bilgisayarcı bile ssd'yi sata 3'e takmayıp sata 2'ye takmış. Kendi işimi kendim yapacağım bundan sonra. Hayırlısı olsun dostum umarım sorunsuz bir pc sahibi olursun.umarım ama sanırım yeni pc alacağim
bilgisasarcilara guven olmaz zaten. Sağ ol umarımBide hocam şunu söylemeyi unuttum ssd'yi sata 3'e takmıştım ya yazma ve okuma hızı 500'lere çıktı bilgisayarcı bile ssd'yi sata 3'e takmayıp sata 2'ye takmış. Kendi işimi kendim yapacağım bundan sonra. Hayırlısı olsun dostum umarım sorunsuz bir pc sahibi olursun.