Neler Yeni

Kasadan gelen uğultu sesi

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kutay Karadağ
Arkadaşlar iyi günler. RX 7800 XT ve ryzen 5 7600 işlemciye sahip sistem kullanıyorum ve gameboosterın 240mm sıvı soğutucusu var. Bir oyundan örnek vermek gerekirse fortnite da lobide kasadan fan sesi gelmiyor ancak oyuna girince fan sesi fazlalaşıyor dışardan duyulabilecek seviyede ancak sıcaklık değerleri stabil ve şu şekilde GPU 62 CPU ise 62 65 derece aralığında yani sıcaklık değerleride yüksek değil. GPU fan hızı 1900 2000 RPM aralığında dönüyor ancak işlemcinin fanının kaç RPM de döndüğünü bulamadım. Sorun lobide beklerken değil oyuna girince başlıyor ve geri lobiye dönünce fan sesi azalıyor. Bu fan sesi tahminimce işlemciden geliyor. Eğer öyleyse bir sorun teşkil eder mi? Ya da ses başka bir fandan geliyor olsa? ya da ses umarım fan sesidir böyle uğultu gibi bir ses geliyor. Bunun sebebi nedir? Tarayıcıda falan takılırken yok ses.

Feyzoş

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Feyzan Mutluay
işlemcinin sıcaklığına göre fanlar otomatik ayar yapıyor o yüzdende oyunlarda işlemci ısnınca sıcaklığı stabil tutmak için çok çalışıyor ayrıca r5 7600 oldukça ısınan bir işlemci ses gelmesi normal

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kutay Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
işlemcinin sıcaklığına göre fanlar otomatik ayar yapıyor o yüzdende oyunlarda işlemci ısnınca sıcaklığı stabil tutmak için çok çalışıyor ayrıca r5 7600 oldukça ısınan bir işlemci ses gelmesi normal
oyunlarda işlemci sıcaklığım genelde 55 65 derece aralığında oluyor. Bunun sebebi yani fanların bu sıcaklıklar aralığında tutması için fazla dönmesi mi? Stok halinde 80 85 derecelere çıkan bir işlemci olduğunu için sıvı soğutucu taktırdım sağ olsun çok işime yarıyor bu havalarda 65 üstünü görmüyorumda sadece bu uğultu sesi için sormak istedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,004,121
Üyeler
159,106
Son üye
Genzo6828
Top Bottom