Neler Yeni

Kasadan yükte iken gelen bip sesi.

AnormalTavuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Efehan
Mantis 6800 sistemine sahibim. Dün yatarken bilgisayarı kapadım ve temperli camın sıcak olduğunu fark ettim. Ayrıca kasa da ısınmıştı. Normal de yüksek ayarlarda 2K olmak üzere ortalama 400 civarı bir fps ile oynuyorum. Fakat az önce oyunu açar açmaz kasa fanları hızlandı. Önce 800 sonra 1400 gibi hızları gördü. Ve arka planda kesintisiz tiz bir ses vardı. Bip tarzı. Ekran kartından geldiğini sanmıyorum. Bu durum normal mi? Herhangi bir Overclock yok bilgisayarda ve Ramler 3200'de. Ekran kartı kullanımı 99(Geçerli 56-60 Bağlantı yeri 63-65 derece) idi. İşlemci ise 83 dereceyi gördü.(Bu yaz bir sıvı soğutma almayı düşünüyorum.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
83 dereceye geldiyse o işlemci 3000rpm üstü çalışıyordur ses yapabilir ama bip sesinin ordan geliceğini sanmam

AnormalTavuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Efehan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ses ramden geliyormuş. Kasayı montajlayan ekip kabloyu ram e yatırınca yerinden oynamış. Çıkarıp taktım. Şuan oynamıyor sorun yok gibi. Oyyna girip aynı ses var mı diye bakacağım. Bildiğiniz yapmam gereken test var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Valoranta girince yine aynı sorunu yaşadım. Şuan cs de hiç sorun yok. gerçi ekran kartı fanları bile dönmüyor ana menüde bilgisayar rahat. Fakat sorunu çözemedim valorantın yükünde mi yoksa kendisinde mi sorun var bilmiyorum.

Şuan işlemci yine 80 derece de ve stok fandan veya kendisinden geliyor galiba ses. bip ten çok z z z z z z zzzzzzz gibii ilerliyor lakin belli bir düzende gibi gelmiyor. bilgisi olan yok mu?

Son düzenleme:

AnormalTavuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Efehan
Şuan acaba ben mi abartıyorum diye düşünmeye başladım. Ram konusunda haklıydım. Ama ses normal fan sesi olabilir mi acaba. Düz alttan gelen _zzzzzzz sesi. Bir de işlemci ve ekran kartı 80 dereceyi gördü. Ki ekran kartı 50 60 dereceyi geçmeden fan çalıştırmıyor. Bu durum için yeni konu mu açayım? rx 6800 fan ayarları gibisinden.

Requielme

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Bilal
Şuan acaba ben mi abartıyorum diye düşünmeye başladım. Ram konusunda haklıydım. Ama ses normal fan sesi olabilir mi acaba. Düz alttan gelen _zzzzzzz sesi. Bir de işlemci ve ekran kartı 80 dereceyi gördü. Ki ekran kartı 50 60 dereceyi geçmeden fan çalıştırmıyor. Bu durum için yeni konu mu açayım? rx 6800 fan ayarları gibisinden.
benim Ekran kartı 60 dereceden sonra başlıyor fanları çalıştırmaya çok sıcak yokken çalışmıyor fanlar

Onurkotlutok05

80+ Gold
Hocam videoya çekip atarsanız biz de değerlendirebiliriz

AnormalTavuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Efehan
en azından hafiften başlasa iyi olurdu. üst tarafta belirttiğim civarlarda yarı yani yüzde 50 civarlarında çalışıyor.

Hocam videoya çekip atarsanız biz de değerlendirebiliriz
ses düzeldi şuan fakat tek sorun ısınma. Bir anda sıcaklık artınca fanlar yetişmeye çalışıyor hızlı hızlı ama yetişemiyor. Ben de fan sesinden azcık korkuyorum olay buymuş. Fanlar için ayarlamaya ihtiyacım var sadece şuan da.

Onurkotlutok05

80+ Gold
en azından hafiften başlasa iyi olurdu. üst tarafta belirttiğim civarlarda yarı yani yüzde 50 civarlarında çalışıyor.

ses düzeldi şuan fakat tek sorun ısınma. Bir anda sıcaklık artınca fanlar yetişmeye çalışıyor hızlı hızlı ama yetişemiyor. Ben de fan sesinden azcık korkuyorum olay buymuş. Fanlar için ayarlamaya ihtiyacım var sadece şuan da.
Afterburnerdan ya da bios dan yapabilirsiniz

AnormalTavuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Efehan
Afterburnerdan ya da bios dan yapabilirsiniz
Fakat ne yapacağım? Çok bilgim olmadığı için kafama göre yapmak istemiyorum açıkçası. Öneriniz, bilginiz ya da kullan diyebileceğiniz bir kaynak var mı?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
V-SYNC acip dene bakayim ses gidiyor mu

AnormalTavuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Efehan

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_

AnormalTavuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Efehan
Coilwhine olma ihtimali yuksek. Ama ramden geliyor ses demissiniz ramde bobin yok. Emin misiniz ramden geldigine?
ram düzeldi fakat işlemci veya işlemci fanından özellikle yükte iken tiz bir cızırtı çıkıyor çok rahatsız edip kurt düşürdü içime. Video çektim ama ses çok az çıkıyor.Böyle düdüklü tencere gibi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,791
Üyeler
161,138
Son üye
concordesign
Top Bottom