Neler Yeni

Kasamdan aşırı ses geliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Berk YILDIZ
9 sene boyunca laptop deneyimimden sonra 5 ay önce hazır kasa satın aldım. Kasam bu sıralar sanki uçak kalkıyormuş gibi ses çıkarıyor. Laptopların gürültüsünü biliyorum ama kasadan ne kadar ses çıkar pek bilmem. Kasanın kapağı kapalı, oda sıcaklığının bir tık altında. Güç seçenekleri nihai performans seçili (güç tasarrufu veya dengeli seçeneklerini seçsem de değişmiyor), CPU kullanımı %45 Ram kullanımı %47, diğerleri %0-%3 arasında. Chrome birkaç sekme ile açık, discord ve zoom açık. Bu sesi arada duyuyorum. Kasanın sesine buradan ulaşabilirsiniz. Bu postu hazırlarken 5dk geçti şuan sesi azaldı, stabil bir ses çıkarıyor.

Kasa özellikleri:
RYZEN 5 3500X Stok soğutucu ile,
MSI B450M-A PRO MAX,
MSI RX5600XT MECH OC 6GB,
ADATA SU630 480GB SATA SSD,
2,5 INÇ 750 GB 5400RPM NOTEBOOK HDD,
POWERBOOST VK-G1002S,
COOLER MASTER ELITE V3 600W güç kaynağı mevcut. OC yok.

Noren

80+ Silver
En İyi Cevap
2
9 sene boyunca laptop deneyimimden sonra 5 ay önce hazır kasa satın aldım. Kasam bu sıralar sanki uçak kalkıyormuş gibi ses çıkarıyor. Laptopların gürültüsünü biliyorum ama kasadan ne kadar ses çıkar pek bilmem. Kasanın kapağı kapalı, oda sıcaklığının bir tık altında. Güç seçenekleri nihai performans seçili (güç tasarrufu veya dengeli seçeneklerini seçsem de değişmiyor), CPU kullanımı %45 Ram kullanımı %47, diğerleri %0-%3 arasında. Chrome birkaç sekme ile açık, discord ve zoom açık. Bu sesi arada duyuyorum. Kasanın sesine buradan ulaşabilirsiniz. Bu postu hazırlarken 5dk geçti şuan sesi azaldı, stabil bir ses çıkarıyor.

Kasa özellikleri:
MSI B450M-A PRO MAX,
POWERBOOST VK-G1002S,
ses fan sesi olabilir yada hdd seside olabilir gayet normal arada bir termizle fanları filan yük altına girince fan kuvvetini arttırıyor kasan geyet normal olduğunu düşünüyorum hdd sesinede yapıcak bir şey yok

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Hocam araç motor sesi gibi değil mi?
O sorun genellikle kasadaki fanlardan kaynaklı olabiliyor. Kontrol eder misin fanları dönüşünde problem var mı?
Çünkü aynı sorun bende de var kasam şuan garantide.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Berk YILDIZ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Büyük ihtimalle HDD'den geliyordur diye tahmin ediyorum.
Kasa sesi hakkında yorumum yok ama ssd değişmeni öneririm.
SSD veya HDD'den öyle duyulabilir bir ses gelmiyor, SSD'den memnunum fakat HDD eskidiği için değiştirme yönündeyim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci fanı olabilir mi? Camı çıkarıp baktığımda deviri artıyor gibime geldi.

Hocam araç motor sesi gibi değil mi?
O sorun genellikle kasadaki fanlardan kaynaklı olabiliyor. Kontrol eder misin fanları dönüşünde problem var mı?
Çünkü aynı sorun bende de var kasam şuan garantide.
Dönüşünde şuan bir sıkıntı yok- takıldığını veya dönerken anormal bir ses çıkardığını işitmedim-, postu açalı 10dk oldu şuan 10dk'dır o sesten eser yok, hala stabil.

Noren

80+ Silver
En İyi Cevap
2
SSD veya HDD'den öyle duyulabilir bir ses gelmiyor, SSD'den memnunum fakat HDD eskidiği için değiştirme yönündeyim.

Dönüşünde şuan bir sıkıntı yok- takıldığını veya dönerken anormal bir ses çıkardığını işitmedim-, postu açalı 10dk oldu şuan 10dk'dır o sesten eser yok, hala stabil.
oyunlarda gelir genelde o ses kasa yük altına girince fanların hızı artıyor ve daha çok duyulabilir ses seviyesine çıkıyor

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme

Hocam bende de aynıydı çalıştıktan bir süre sonra gidiyordu. Ben garantiye gönderdim. Yarın sizde de aynı sorun çıkarsa garantiye gönderin derim. Ancak önce garanti merkezini arayım adamlara ben sadece fanları göndersem olur mu diye bir şansınızı deneyin. Ben Rampage'e yazdım kasayı sökmeden sadece fanları götürdüm garantiye :D

Quanx

80+

Kasa özellikleri:
MSI B450M-A PRO MAX,
POWERBOOST VK-G1002S,
Hdd sesi olabilir gibi

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Berk YILDIZ
Hocam bende de aynıydı çalıştıktan bir süre sonra gidiyordu. Ben garantiye gönderdim. Yarın sizde de aynı sorun çıkarsa garantiye gönderin derim. Ancak önce garanti merkezini arayım adamlara ben sadece fanları göndersem olur mu diye bir şansınızı deneyin. Ben Rampage'e yazdım kasayı sökmeden sadece fanları götürdüm garantiye :D
İnşallah bi sıkıntı olmaz :)

HDD sesi olabilir gibi
HDD'nin maşallahı var kullandığımdan beri rahatsız edici bir ses çıkarmadı, ama değiştiricem emektar çok yoruldu :(

Top Bottom