Neler Yeni

Kasanın Camını Sökersem Kaç Derece Fark Olur?

Bünyamina

80+ Platinum
Bende corsair spec delta vardı hem yan hem ön paneli sökünce 13 dereceye yakın bi değişim oluyodu senin kasanın önü mesh olduğu için sadece yan cam muhtemelen 6 7 derece civarı fark eder
nasıl olabiliyor böyle bir şey ben acınca gram farketmiyor

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,764
İsim
Kerem Çavuş

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
5dk furmarka soktum cam takılıyken 68 derece camı çıkarıncada 69 dereceye çıktı anormal değilmi?
Daha ne istiyorsun knk 80 i geçmedikçe bir şey olmaz 100 ° yi geçiyordu işlemcim oyunda 90 a anca düşürebildim

Hasan344

80+ Gold
Kasa kapagi acik sekilde kullanmak boştayken bir kaç derece inebilir fakat yükteyken daha fazla ısınacaktır kapalı olunca hava akışı sayesinde daha serin oluyor
İçerideki sıcak hava bu sefer direk yandan çıkar. Yani sistem kapak açıkken daha az ısınır.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,261
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Kasa kapagi acik sekilde kullanmak boştayken bir kaç derece inebilir fakat yükteyken daha fazla ısınacaktır kapalı olunca hava akışı sayesinde daha serin oluyor
Cam ısıyı hapsediyor, fanlar iyi olsa da çok ısınan bir sistemde camı çıkarmak daha etkili oluyor. Çünkü içeri ne kadar hızlı hava soksa da hacmi az old. İçin yetmiyor. Camı açmak her türlü rahatlatıyor.

Aliyılmaz

80+ Bronze
İçerideki sıcak hava bu sefer direk yandan çıkar. Yani sistem kapak açıkken daha az ısınır.
Cam ısıyı hapsediyor, fanlar iyi olsa da çok ısınan bir sistemde camı çıkarmak daha etkili oluyor. Çünkü içeri ne kadar hızlı hava soksa da hacmi az old. İçin yetmiyor. Camı açmak her türlü rahatlatıyor.
hocam 2 kere 5 dakikalık furmark testi yaptım cam açıkken ekran kartım 69 derece cam kapalıykende 68 dereceydi neden böyle oldu

Hasan344

80+ Gold

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,261
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
hocam 2 kere 5 dakikalık furmark testi yaptım cam açıkken ekran kartım 69 derece cam kapalıykende 68 derece neden böyle oldu
Mantıken düşünelim sebebini. Benim kasanın camı da açık ama benim pencere açık ve odam geniş, içeride ki hava sürekli tazeleniyor ve pencere açık diye sirkülasyon oluyor eğer pencere kapı kapalı ve küçük bir oda ise bundan olabilir. İçerideki taze hava ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Aliyılmaz

80+ Bronze
Oda sıcaklığı yuksekmi?
evet
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mantıken düşünelim sebebini. Benim kasanın camı da açık ama benim pencere açık ve odam geniş, içeride ki hava sürekli tazeleniyor ve pencere açık diye sirkülasyon oluyor eğer pencere kapı kapalı ve küçük bir oda ise bundan olabilir. İçerideki taze hava ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
hocam o zaman kasamın camı kapalı kullanmam daha iyi olur değilmi?

Hasan344

80+ Gold

panizher

80+ Silver
Günlerce test ettim kasa açıkken daha fazla ısınıyor gpu 80 dereceleri gördü kapaliyken max 75

Aliyılmaz

80+ Bronze
Pcyi biraz kapatıp dinlendirip tekrar kapak açık şekilde test eder misin?
pencereyi açtım kasayla pencere karşı karşıya baya yakın 10 dakika furmark testi 69 derece kapattım pc yi 15 dakika dinlendirdim camı cıkardım 10 dk furmark gene 69 derece

Son düzenleme:

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,261
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
pencereyi açtım kasayla pencere karşı karşıya baya yakın 10 dakika furmark testi 69 derece kapattım pc yi 15 dakika dinlendirdim camı cıkardım 10 dk furmark gene 69 derece
Fan'ların RPM hızı önemli aynı Rpm'de dönmemişlerdir.

evet

hocam o zaman kasamın camı kapalı kullanmam daha iyi olur değilmi?
Rpm hızlarında değişiklik yoksa kasayı kapatabilirsin.

Top Bottom