Neler Yeni

Kasanın güç ışığı yanıp sönüyor

sas15

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Anıl Çelik
Merahaba arkadaşlar

Yeni bir masaüstü sistem almıştım elime geleli 2, 3 gün oluyor ilk gün bir sıkıntı yaşamadım ama 2. gün kasanın üstündeki power tuşu bilgisayarı açtıktan sonra yanıp sönmeye başladı düzenli fakat bilgisayarı yeniden başlat dediğimde düzeldi. 3. gün sabah bilgisayarı tekrar açtığımda aynı şeyi yaptı yanıp sönmeye başladı fakat bilgisayar kullanımında her hangi bir olumsuz bir şey hissetmedim. Yeniden başlattığımda tekrar düzeldi sürekli yanık halde şuan bu neden kaynaklı olabilir.

İŞLEMCİ: Intel Core i5-12400F 2.5GHz 18MB Önbellek 12 Çekirdek 1700 10nm İşlemci,
ANAKART: ASUS PRIME H610M-D D4 3200MHz DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI D-Sub mATX Anakart
EKRAN KARTI: ASUS GeForce TUF RTX 3060 V2 OC 12GB GDDR6 192bit Ekran Kartı
RAM: Adata XPG Gammix D30 16 GB (2x8) 3200 MHz DDR4 CL16 AX4U320038G16A-DR30 Ram
SSD: XPG SX6000 Lite 512 GB ASX6000LNP-512GT-C SSD
KASA: ASUS TUF GAMING GT301 RGB Temperli Cam USB 3.2 Mid Tower Kasa
GÜÇ KAYNAĞI: ASUS TUF GAMING 750B 750W 80+ Bronze 135mm Fanlı Güç Kaynağı

sas15

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Anıl Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nasıl yani doğal derken biraz açıklar mısınız lütfen. Açtığımda sürekli olarak yanıp sönüyor bildirim verir gibi sonrasında yeniden başlattığımda düz olarak yanıyor normal olması gerektiği gibi.

HakanG20

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Hakan Güleç
Zavallı bilgisayarı salsana, niye durmadan yeniden başlatıyorsun? Makine sıkıntısız çalışıyorsa sorun yok. Bazı kasalarda yanıp sönüyor.

Müner

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Mustafa Üner
Hocam sanırsam sistem gamşng gen tr den nova 3060 bende sipariş vercem bugün nasıl memnunmusunuz

sas15

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Anıl Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Zavallı bilgisayarı salsana, niye durmadan yeniden başlatıyorsun? Makine sıkıntısız çalışıyorsa sorun yok. Bazı kasalarda yanıp sönüyor.
Bu nasıl bir cevap ya :D , sürekli başlatmıyorum sabah açarken olmuştu bu sorun. Sorunun kaynağını buldum kasa açılırken monitör eğer kapalıysa yapıyor bunu, monitör açıksa yapmıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam sanırsam sistem gamşng gen tr den nova 3060 bende sipariş vercem bugün nasıl memnunmusunuz
gaming.gen.tr'den aldım evet ismi farklıydı ben alırken fakat zaten parçalar aynıysa eğer çokta mühim değil. Memnunum her hangi bir sıkıntı yok şükür öyle bir sıkıntıyla karşılaşmadım ısınma problemi falan yok tek eksiği heralde işlemci stok fanıdır oda az biraz ses çıkarıyor yeni oyunları açtığımda rahatsız etmiyor pek belki ilerde işlemci soğutucu alabilirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Selman Said Şenel
Merahaba arkadaşlar

Yeni bir masaüstü sistem almıştım elime geleli 2, 3 gün oluyor ilk gün bir sıkıntı yaşamadım ama 2. gün kasanın üstündeki power tuşu bilgisayarı açtıktan sonra yanıp sönmeye başladı düzenli fakat bilgisayarı yeniden başlat dediğimde düzeldi. 3. gün sabah bilgisayarı tekrar açtığımda aynı şeyi yaptı yanıp sönmeye başladı fakat bilgisayar kullanımında her hangi bir olumsuz bir şey hissetmedim. Yeniden başlattığımda tekrar düzeldi sürekli yanık halde şuan bu neden kaynaklı olabilir.

İŞLEMCİ: Intel Core i5-12400F 2.5GHz 18MB Önbellek 12 Çekirdek 1700 10nm İşlemci,
ANAKART: ASUS PRIME H610M-D D4 3200MHz DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI D-Sub mATX Anakart
EKRAN KARTI: ASUS GeForce TUF RTX 3060 V2 OC 12GB GDDR6 192bit Ekran Kartı
RAM: Adata XPG Gammix D30 16 GB (2x8) 3200 MHz DDR4 CL16 AX4U320038G16A-DR30 Ram
SSD: XPG SX6000 Lite 512 GB ASX6000LNP-512GT-C SSD
KASA: ASUS TUF GAMING GT301 RGB Temperli Cam USB 3.2 Mid Tower Kasa
GÜÇ KAYNAĞI: ASUS TUF GAMING 750B 750W 80+ Bronze 135mm Fanlı Güç Kaynağı
Hocam ben de aynı şekilde durumu yaşıyorum, yeni sistem aldım 1 hafta oldu, ilk gün herhangi bir sorun yaşamadım, ikinci gün power tuşunun yanıp söndüğünü farkettim yeniden başlattım düzeldi ancak ertesi gün yine aynısı oldu, bu sefer yeniden başlattığımda direkt biosu açtı kendisi ben bi tuşa basmadan, işlemcim seninkiyle aynı, frekansta bi farklılık gördüm normalde 3200 MHz olmasına rağmen biosta 2666 yazıyordu, oradan onu düzelttim ancak biosa çok dokunmayı da istemiyorum, sorun düzelir zannettim ancak yine yapmaya devam ediyor, ve monitör kapalıysa oluyor yazmışsın ama benim monitör açık yine olmaya devam ediyor, bi gelişme oldu mu sonradan buldun mu sorunun neden kaynaklandığını? eğer yardımcı olursan çok sevinirim :)

Avronen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammed Yusuf ATAY
Hocam ben de aynı şekilde durumu yaşıyorum, yeni sistem aldım 1 hafta oldu, ilk gün herhangi bir sorun yaşamadım, ikinci gün power tuşunun yanıp söndüğünü farkettim yeniden başlattım düzeldi ancak ertesi gün yine aynısı oldu, bu sefer yeniden başlattığımda direkt biosu açtı kendisi ben bi tuşa basmadan, işlemcim seninkiyle aynı, frekansta bi farklılık gördüm normalde 3200 MHz olmasına rağmen biosta 2666 yazıyordu, oradan onu düzelttim ancak biosa çok dokunmayı da istemiyorum, sorun düzelir zannettim ancak yine yapmaya devam ediyor, ve monitör kapalıysa oluyor yazmışsın ama benim monitör açık yine olmaya devam ediyor, bi gelişme oldu mu sonradan buldun mu sorunun neden kaynaklandığını? eğer yardımcı olursan çok sevinirim :)
Selam, umarım halen aktif kullanıyorsundur forumu, acaba sen sorununu çözebildin mi? Başlık sahibi bir cevap vermemiş, ben de sana sorayım, aynısını yaşıyorum şu an.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,406
Üyeler
164,836
Son üye
ayaznf
Top Bottom