Neler Yeni

Kasayı nasıl temizleyim 1. ay toz temizliği.

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,224
İsim
haro
Resim fırçasıyla aslında temizleyeceksin hasass ve nazik şekilde dokunarak

EmaRex27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
466
İsim
Ege
Şimdi eğri oturup doğru konuşalım, Fön makinesi o kadar işlevsel değil, en mantıklısı bir kompresör’dür ancak önerim sakin ve yavaş bir şekilde yapın ne yapacaksanız, bazı parçalar (nemsiz) bezle silinebilir. Asıl tozlanmayı nem yapar bunu unutmayın toz havada uçar nem se tutar bu yüzden PSU’nuzla gelen nem emici torbalar var ya ondan bir tanesini yılda bir değiştirmek kaydıyla kasanıza atın hocam emin olun tozlanma çok azalacaktır. Sonra sakın süpürgeyle girişmeyin iç parçalara sadece kadanın kabasını alabilirsiniz, küçük parçaları koparabilir süpürge çok güçlüyse. Nazik davranın ve önerilerimi dikkate alın herkes yapabilir basit bir işlem.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır ondan bahsetmiyorum kasaya oturturken vida takıyorsun ya onu her hafta yapıyormusun cidden.
Ben yani şimdi kasayı biraz az ıslak bezlwe silip kuru bezle temizliyim biraz fön makinesi tutarım şuan konpresör bulamam bide psu içinden çıkan nem bezi atıyorum demi birde kasanın nerlerini sileyim

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Ben yani şimdi kasayı biraz az ıslak bezlwe silip kuru bezle temizliyim biraz fön makinesi tutarım şuan konpresör bulamam bide psu içinden çıkan nem bezi atıyorum demi birde kasanın nerlerini sileyim
Kasanın içindeki fanlar dahil her yeri silebilirsin onlar açık elektronik parça kısmına girmez senin dikkat etmen gereken yerler; ekran kartı, ramler (kesinlikle kendini toprakla bu işleri yapmadan önce, ramleri büyük ihtimalle çıkrmazsın ama bir şekilde ram veya ekran kartının o bağlantı kısmı var ya sarı olan oraya statik elektrik yüklüyken dokunursan parça ex olabilir, kendini toprakla yani), ana kart bunlara dikkat et. Kasanın duvarlarını kafana göre sil ama dediğim gibi zarar vermeden , hiç bir yerde ıslaklık bırakma. Özellikle açık parçalara (yukarda da belirttiklerim) onlar oksitlenedebilir, bu da kötü bir durum tabii. Son olarak nazik ol zor değil emin ol montaj dan çok daha basit. Ayrıca PSU’nun içinden çıkan beleş olduğu için dedim normal de bir sürü elektronik parçanın kutusundan çıkar böyle küçük torba gibi bir şey amacı nem tutmaktır.

EmaRex27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
466
İsim
Ege
Kasanın içindeki fanlar dahil her yeri silebilirsin onlar açık elektronik parça kısmına girmez senin dikkat etmen gereken yerler; ekran kartı, ramler (kesinlikle kendini toprakla bu işleri yapmadan önce, ramleri büyük ihtimalle çıkrmazsın ama bir şekilde ram veya ekran kartının o bağlantı kısmı var ya sarı olan oraya statik elektrik yüklüyken dokunursan parça ex olabilir, kendini toprakla yani), ana kart bunlara dikkat et. Kasanın duvarlarını kafana göre sil ama dediğim gibi zarar vermeden , hiç bir yerde ıslaklık bırakma. Özellikle açık parçalara (yukarda da belirttiklerim) onlar oksitlenedebilir, bu da kötü bir durum tabii. Son olarak nazik ol zor değil emin ol montaj dan çok daha basit. Ayrıca PSU’nun içinden çıkan beleş olduğu için dedim normal de bir sürü elektronik parçanın kutusundan çıkar böyle küçük torba gibi bir şey amacı nem tutmaktır.
Tamam teşekkürler kendimi nasıl topraklıycam bir de kasnaın önünü nasıl açabilirim

Jaja50

80+ Silver
2009 dan beri temizlenmiyor benim ki.(kasanın kapağını açınca ölüyorum)

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Tamam teşekkürler kendimi nasıl topraklıycam bir de kasnaın önünü nasıl açabilirim
Kalorifere sürt elini sonra yünlü veya plastik şeyler kullanma, etraftaki o sana yük veren şeylere dokunma yani ve ellerini kalorifere falan sür. Kasanın önü büyük ihtimalle açılmıyordur, yanı açılıyordur ama model yazarsanız daha iyi yardımcı olurum.

EmaRex27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
466
İsim
Ege
Kalorifere sürt elini sonra yünlü veya plastik şeyler kullanma, etraftaki o sana yük veren şeylere dokunma yani ve ellerini kalorifere falan sür. Kasanın önü büyük ihtimalle açılmıyordur, yanı açılıyordur ama model yazarsanız daha iyi yardımcı olurum.
Aerocool airhawk duo

ardaozal

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,493
İsim
Arda Özal
Ben bir ıslak bir kuru bez alıyorum ıslak bezle kasayı kuru bezlede tozları temizliyorum

StrangeRick

80+ Bronze
Ben her hafta ekran kartımı çıkarıp temizliyorum.
Hocam bende komprasör var ama şu iş için olan 700 tl civarında olan güçlü olanlardan onunla uzaktan hava büskürtsem balkonda tozlar dışarı çıksın diye sonrada bezle silsem olur mu bir sıkıntı çıkarmı
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Barış Yalçın 1 yıla yakın temizlemedim :eek:

EmaRex27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
466
İsim
Ege

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap