Asansörcü
80+ Bronze
Dahası
Merhabalar. Geçen hafta cuma günü motosiklet kazası yaptım. Kaza yaptığım bölgenin yakınlarında 2 tane güvenlik kamerası var ve ikisi de araçlardan ötürü yolu ve kaza yaptığım bölgeyi görmüyor. Kaza yaptığım yol çift şeritli bir yol, vurduğum araç sol şeritte ben ise sağ şeritteyim. Kazayı yaptıktan sonra polis geldi, ifadem alınmadan olayın nasıl gerçekleştiğinde dair (o da bana sorulmadı nasıl çarptığımı anlatmadan) 5 dakikada bir kroki hazırlayıp ben yarı baygın durumdayken bana ceza kağıdını imzalatıp gitti. Olay yerine sonradan gittiğimde olayın bulunduğu bölgeyi gören bir güvenlik kamerası olmadığını gördüm. Ancak bana verilen kağıtta suçlunun %100 ben olduğumu, incelenen kamera görüntülerine göre araçla takip mesafemi korumam gerektiği ancak benim yapmadığım yazıyordu. Tekrar ediyorum, araç sol şeritte, ben sağ şeritteyim. Aynı zamanda sağ şeritte bir çok araç park etmiş durumda yani araç bir anda sağa kırdığında kaçabileceğim bir boşluk da yok. Hız olarak da 40 civarıydım, çok hızlı da değildim. Karakola gidip kamera görüntülerini istediğimde halen kendilerine ulaşmadığını söylediler. Başka bir polise sorduğumda ise o sırada oradan geçen bir araç kamerasından görüntü aldıklarını söylediler. Bu işin içinde başka bir şeyler mi var ben anlamış değilim. Bilenler varsa ve yorumlarsa çok memnun olurum.