Panzerwagen
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 5
- İsim
- Baranalp Aslandoğan
Şimdiden herkese selam, epeydir gördüğüm bir kedinin son birkaç gündür hasta görünmesi(ağızdan kanlı salya ve gözünde iltihap) üzerine yakalayıp veterinere götürmeye karar verdik. Kediyi box'a koyacakken parmağımı ısırmayı başardı ve bunun sonucunda kanama oldu. Kediyi veterinere götürdüğümüzde kuduz belirtisinden ziyade hayvanda muhtemelen fip olabileciğini söyledi ve kediyi hayvan barınağına götürmemizi, orada daha detaylı kontrollerin yapılacağını söyledi. Tavsiye üzerine kediyi 20.05.2023 tarihinde(aynı gün) antalya kepez hayvan barınağına götürdük. Bu hafta salı günü arayıp bilgi almak istediğimde hayvanda FIP virüsü tespit edildiğini ve bu yüzden öldüğünü, ısırma olayı olduğu için ayrı bir alanda gözlem altına alındığını ve hayvanın kuduz belirtisi göstermediğini söyledi. Şimdi bu kedi beni daha önce tırmaladığından 03/04/2023 tarihinde kuduz aşılarımı olmaya başladım ve 4 dozu tamamladım. Bunun üzerine her ihtimale karşı olaydan 10 gün sonra tekrar acile gittim ve tekrar 2 doz aşı yazdılar. Fakat enfeksiyon hastalıkları bölümüne gidip bu konuyu sorduğumda olduğum aşının 2 yıl koruyucu olduğunu ve aşı olmama gerek olmadığını söyledi. Bundan sonra nasıl bir yol haritası çizmem gerekli ve hayvandan kuduz bulaşısı hakkında endişelenmem gerekir mi onu sormak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.